Marius Budăi, anunţul momentului privind majorarea pensiilor mici: „Este neconstituţional şi nelegal”

Marius Budăi a explicat de ce nu pot fi majorate doar pensiile mici. Ministrul Muncii spune că un astfel de demers ar fi neconstituţional şi nelegal.

28 apr. 2022, 12:53
Marius Budăi, anunţul momentului privind majorarea pensiilor mici: „Este neconstituţional şi nelegal”

Marius Budăi, anunţul momentului privind majorarea pensiilor mici. Ministrul a explicat de ce nu pot fi majorate doar pensiile mici.

Marius Budăi: Este neconstituțional şi nelegal să mărim pensiile diferențiat

Ministrul a explicat că pensiile nu se pot majora diferenţiat, deoarece acest demers este unul neconstituţional şi nelegal. Mai mult, s-ar încălca şi principiul contributivităţii.

Citeşte şi Ministrul Muncii, avertisment pentru românii plătiți cu salariul minim și cu diferența ‘în plic’: „Se va întoarce împotriva loc când vor ieşi la pensie”

„Este neconstituțional şi nelegal să mărim pensiile diferențiat pentru că am încălca principiul contributivității, dar pentru pensia minimă am majorat-o cu 25% de la 1 ianuarie”, a declarat ministrul la Antena 3.

Budăi a explicat că pentru a veni în ajutorul pensionarilor cu venituri mici, statul a adoptat o serie de măsuri ce vor intra în vigoare din luna iunie.

„Vor intra în vigoare din iunie, plăţile se vor face imediat cum există posibilitatea. Suntem în perioada de discuții cu Comisia Europeană, ne închidem pe majoritatea discuțiilor, deci nu există probleme aici”, a oferit asigurări șeful Ministerului Muncii.

Potrivit pachetului de măsuri sociale denumit „Sprijin pentru România”, pensionarii cu un venit mai mic de 1500 de lei vor beneficia de vouchere în valoare de 50 de euro la fiecare două luni, începând cu data de 1 iunie.

Citeşte şi Cresc alocaţiile pentru sprijinirea familiei. Mai mulţi români ar putea primi bani de la stat

 


loading...
Partenerii noștri