EXCLUSIV| Ministrul Muncii intervine în scandalul protestelor fermierilor. ”Guvernul este deschis la dialog. Este important să se găsească cele mai bune soluții”

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a vorbit duminică seară, în exclusivitate, la România TV, despre protestele fermierilor și transportatorilor din agricultură și a anunțat că luni premierul Marcel Ciolacu a convocat la Guvern toți miniștri pentru a găsi o soluție viabilă.

14 ian. 2024, 20:37
EXCLUSIV| Ministrul Muncii intervine în scandalul protestelor fermierilor. ”Guvernul este deschis la dialog. Este important să se găsească cele mai bune soluții”
Ministrul Muncii intervine în scandalul protestelor fermierilor

Ministrul Muncii intervine în scandalul protestelor fermierilor. Șefa de la Muncă a subliniat că Guvernul este deschis la dialog și că încearcă să găsească cele mai bune soluții pentru a rezolva problemele cu care se confruntă fermierii români.

Citește și Marcel Boloș, după negocierile eșuate cu fermierii protestatari: „Sunt măsuri cu care am fost de acord. Au cerut și măsuri care încurajează evaziunea fiscală”

Ministrul Muncii intervine în scandalul protestelor fermierilor

”Noi am susținut și continuăm să susținem maximul de sprijin atât pentru fermieri, cât și pentru transportatori. Colegii mei din Guvern, domnul ministru Barbu, domnul ministru Grindeanu, Ministerul Finanțelor au avut deja întâlniri cu protestatarii. De altfel, am înțeles că la Ministerul Agriculturii și la Ministerul Finanțelor deja sunt anumite componente agreate cu protestatarii. Sigur, Guvernul este deschis la dialog și este important să se găsească cele mai bune soluții. Sunt sigură că așa va fi, dar este important și să ne ascultăm, dar și să ne păstrăm calmul, fiind că este foarte important ca acest dialog să fie unul în care înțelegem cu adevărat  situația fiecăruia și ne concentrăm pe soluții. Acum este important să găsim soluții astfel încât să depășim acest moment”, a declarat Simona Bucura Oprescu, în exclusivitate, la România TV.

Mai mult, ministrul Muncii a ținut să precizeze că îi înțelege foarte bine pe fermieri, deoarece și părinții săi sunt agricultori și știe câte sacrificii fac aceștia pentru culturile lor.

”Cel puțin pe fermieri cred că îi înțeleg foarte bine. Mama mea este inginer zootehnist, iar părinții mei cu toate că au aproape 70 de ani și deși atât eu, cât și sora mea le spunem că ar trebui ca acum să aibă grijă mai mult de sănătatea lor și să muncească mai puțin, încă cultivă pământul și sunt mici fermieri. Eu am crescut la țară și cumva le înțeleg durerea pentru că știu că agricultura nu are sărbătoare, știu că în agricultură viteza de rotație a banilor este mai mică decât în alte domenii, randamentul este mai mic și atunci fermierii români simt că au nevoie de un sprijin mai mare, iar în Guvernul Ciolacu găsesc acest sprijin și sunt convinsă că cu responsabilitate vor fi găsite soluții”, a mai spus ministrul Muncii.

Citește și Lista revendicărilor halucinante cu care protestatarii s-au aşezat la masa negocierilor la Ministerul de Finanţe. Printre acestea: măsuri care să încurajeze evaziunea fiscală sau care să reglementeze câştigurile din droguri