EXCLUSIV Ministrul Muncii, Marius Budăi, cele mai noi informaţii despre majorarea pensiilor: „Mai importantă decât anunţarea şi luarea deciziei este implementarea ei”

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunţat cele mai recente informaţii pe care le are despre reforma pensiilor.
Oana Anghel
02 iul. 2023, 20:27
EXCLUSIV Ministrul Muncii, Marius Budăi, cele mai noi informaţii despre majorarea pensiilor:

Marius Budăi susţine că nu vrea să le dea speranţe false vârstnicilor vorbind despre următoarea majorare a pensiilor atât timp cât nu are date concrete.

În perioada 10-14 iulie, e programată o misiune a Comisiei Europene în România după vizita pe care am avut-o la Bruxelles atunci când am discutat despre reforma pensiilor speciale, despre reforma pensiilor din sistemul public şi reforma salarizării.

Am mai avut de atunci discuţii cu Comisia Europeană, suntem aproape zilnic în dicuţii tripartite cu Comisia Europeană şi Banca Mondială. Pe 11 iulie am solicitat să am eu întâlnirea pentru că pe 12 plec la Consiliul de miniştri, apoi vom avea câteva concluzii„, a anunţat ministrul Muncii în emisiunea România te vede, moderată de Ioan Korpos.

Prioritatea Ministerului Muncii: rezolvarea inechităţilor

Marius Budăi spune că va face anunţul referitor la majorarea pensiilor în momentul în care decizia va fi luată.

Citeste si Marius Budăi a făcut anunțul: Majorări salariale importante pentru bugetari de la 1 august 2023

Totodată, ministrul Muncii le-a atras atenţia angajaţilor români să nu mai accepte ca angajatorul să le treacă pe contractul de muncă o sumă mai mică decât cea pe care le-o plăteşte în mână, întrucât această practică va afecta foarte mult cuantumul pensiei.

Am spus tot timpul că mai important, în primă fază, e rezolvarea inechităţilor. Nu voi da speranţe pe care ulterior să nu le putem îndeplini, nu le face bine seniorilor să le dăm speranţe false. De asta am preferat să facem, să avem deciziile luate şi abia atuci să anunţăm şi imediat să trecem şi la implementare. Practic, mai mult decat anuntarea si luarea deciziei, cea mai importantă e implementarea deciziei.

Trag un semnal de alarmă celor care sunt în câmpul muncii. Dacă acceptăm să lucrăm pe doi lei pe hârtie şi pe cinci lei în mână, contribuţia se plăteşte la cei doi lei, nu la cinci şi când ajungem la pensie vom avea pensie foarte mica din cauza lipsei de contributie.

Probema apare acolo unde oamenii au contribuit aproximativ la fel, au lucrat in conditii aproximativ la fel – şi spun aproximativ pentru că eu, in toata experienta mea, nu am gasit două dosare la fel – sunt cuantumuri ale pensiei diferite. Asta înseamnă de fapt inechităţile în sistem„, a explicat ministrul Muncii.

Citeste si EXCLUSIV | Andreea Crețulescu descinde la Ministerul Muncii. Marius Budăi despre tăierea pensiilor speciale. Cum vor arăta veniturile de la bătrânețe ale militarilor și magistraților după această zi istorică

Când se va concretiza recalcularea pensiilor. Marius Budăi: „Până spre final de an vom avea legea publicată în Monitorul Oficial”

Despre recalcularea pensiilor, ministrul Budăi a precizat că abia spre finalul anului legea va fi adoptată şi publicată în Monitorul Oficial.

Aici sunt două etape: digitalizarea dosarelor, suntem la peste 80% din numărul de dosare. Până spre final de an vom avea si legea adoptată şi publicată în Monitorul Oficial şi apoi vom şti exact timingul de recalculare pentru că trebuie să avem formula finala votata in Parlament, publicata in Monitorul Oficial.

Nu voi promova nici legea pensiilor, nici a salarizarii fara discutii serioase cu sindicatele si cu cei interesati„, a conchis ministrul Budăi.

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Afacerea inedită cu care un român simplu a dat lovitura după ce a renunțat la porumb și cartofi. A cultivat fructe, un singur kilogram se vinde și cu 70 de lei
Capital.ro
Se acordă gratuit pentru proprietarii de teren din România. Au extins lista. Lege nouă din 24 iulie
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Tragedia prin care trece Dan Diaconescu. Dumnezeu să te odihnească!
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Capital.ro
Ungurii au făcut anunțul chiar în România. Ungaria vrea un acord istoric: Am întins mâna
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Președintele Klaus Iohannis la recepția organizată de Emmanuel Macron pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024
MediaFlux
CÂT ne COSTĂ VECHIMEA la PENSIE. Calcule pentru UN AN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!