EXCLUSIV – Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, despre noua lege a pensiilor: Cei care au pensii mici vor benefica de o creștere. Nicio pensie în plată nu va scădea

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a declarat, în exclusivitate la România TV, că noua lege a pensiilor va fi finalizată mai devreme decât era stabilit. De asemenea, ministrul Muncii a vorbit despre creșterea vârstei de pensionare.

22 iul. 2023, 20:41
EXCLUSIV – Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, despre noua lege a pensiilor: Cei care au pensii mici vor benefica de o creștere. Nicio pensie în plată nu va scădea

Noul ministru al Muncii a vorbit în exclusivitate în studioul România TV despre planurile pentru noua lege a pensiilor. Simona Bucura Oprescu a afirmat că nicio pensie nu va scădea și că principiul contributivității va fi respectat.

”Avem trei variante prin care ne propunem eliminarea inechitatilor, discrepantelor, sa crestem pensiile mici. Încercam sa venim cu o lege care pe de-o parte sa satisfaca nevoia românilor, dar și exigentele CE.

Suntem hotarati sa venim cu o solutie in fata romanilor, am avut discutie cu cei la Fonduri Europene pe toate jaloanele. Vom veni cu legea pensiilor ceva mai devreme.

Legat de legea pensiilor de serviciu, indiferent de decizia CCR, vreau sa spun că am coagulat colegi pentu ca la Ministerul Muncii sa avem trei solutii pregătite”, a spus ministrul Muncii la România TV.

Citește și: EXCLUSIV – Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, despre scandalul ”azilele groazei”: ”Nu putem să închidem ochii. Avem multe instituții care se calcă pe picioare”. Bătrâni sub acoperire, internați în centre de îngrijire

În ceea ce privește creșterea vârstei de pensionare, ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a spus că România propune Comisiei Europene ca vârsta de pensionare să crească treptat.

”Venim in fata Comisiei cu propunerea de a face treptat aceasta crestere a varstei de pensionare si cu o propunere de compensare a celor care aleg sa ramana în câmpul muncii și după ce au ajuns la vârsta de pensionare.

Trebuie sa conturam acest proiect de lege pe realitatea romanească. S-a plecat de la PNRR, dar mizam pe faptul ca suntem in faza avansata de negociere cu Comisia Europeană”, a mai spus ministrul Muncii.

Citește și: Bani GRATIS de la stat pentru două milioane de români. Lista voucherelor pe care le primesc oamenii sărmani până la finalul anului

”Cei care au pensii mici vor beneficia de o crestere. Nicio pensie în plată nu va scădea”, a dat asigurări ministrul Muncii.