EXCLUSIV| Ministrul Sănătății intervine în scandalul drogaților. ”Tineri sub influența drogurilor au curmat viețile altora și e absolut insuportabil”

Ministerul Sănătății, Alexandru Rafila, intervine în scandalul tinerilor inconștienți care consumă droguri și pun în pericol viața lor și a altor tineri. Oficialul a declarat în exclusivitate, la România TV, că acest fenomen care capătă amploare în țara noastră ar trebui să ne preocupe pe toți.

22 aug. 2023, 14:44
EXCLUSIV| Ministrul Sănătății intervine în scandalul drogaților. ”Tineri sub influența drogurilor au curmat viețile altora și e absolut insuportabil”
Ministrul Sănătății intervine în scandalul drogaților

Ministrul Sănătății intervine în scandalul drogaților. Reacția ministrului Sănătății a venit chiar în ziua în care Sebastian și Roberta, tinerii uciși în stațiunea 2 Mai, de o beizadea în vârstă de 19 ani care a urcat drogat la volan.

Citește și Roberta și Sebastian, tinerii uciși de Vlad Pascu în accidentul din 2 Mai, înmormântați în aceeași zi

Ministrul Sănătății intervine în scandalul drogaților

Ministrul Rafila a declarat că educarea tinerilor trebuie să înceapă din școli, acolo unde de cele mai multe ori se întâmplă să apară consumul de droguri, iar în acest proces trebuie să se implice toate organele abilitate ale statului

”Noi venim în consecință. E o consecință tragică care a dus la pierderea vieții unor tineri și până la urmă la o situație imposibilă din punct de vedere moral, al vieții unui alt tânăr care era sub influenta drogurilor. Cred că lucrurile astea trebuie să ne preocupe pe toți. Și aici trebuie să începem cu educatorii acestor tineri pentru că de multe ori consumul de droguri se întâmplă să apară în școli. Și acolo dânșii trebuie să lucreze îndeaproape cu organismele abilitate care sunt în zona Agenției Naționale Antidrog și în zona Ministerului de Interne, a Ministerului Sănătății”, a declarat Alexandru Rafila, în exclusivitate, la România TV.

Alexandru Rafila a ținut să precizeze că Ministerul Sănătății are un protocol de colaborare cu Ministerul Afacerilor Interne în ceea ce privește consumul de substanțe interzise de către șoferi.

Mai mult, ministrul a mai spus că este absolut insuportabil pentru societate ca tinerii aflați sub influența drogurilor să curme alte vieți.

”Avem un protocol de colaborare cu MAI, inclusiv în situații cum sunt cele cele tragice care s-au întâmplat când există suspiciuni că  s-au consumat substanțe interzise de șoferi. Ei pot fi îndrumați dacă nu există posibilitatea către medicina legala ca să fie testați privind utilizarea acestor substanțe. Să ne gândim ca sunt părinți care stau puțin cu copii lor și nu interacționează sau nu știu să interacționeze cu ei și aici este nevoie de un parteneriat cu Ministerul Educației în acest sens este binevenit. Tineri sub influența drogurilor au curmat viețile altora și e absolut insuportabil pentru familii și societate”, a mai spus ministrul Sănătății.

Citește și Prima reacție a părinților beizadelei drogate care a provocat tragedia din 2 Mai. ”Nimic nu poate înlocui un copil. Nu încercăm să-l absolvim pe fiul nostru de rigorile legii”