Prima reacție a părinților beizadelei drogate care a provocat tragedia din 2 Mai. ”Nimic nu poate înlocui un copil. Nu încercăm să-l absolvim pe fiul nostru de rigorile legii”

Părinții tânărului drogat în vârstă de 19 ani care a provocat tragedia din 2 Mai, ce a șocat o țară întreagă, rup tăcerea. Soții Pascu susțin că nu vor încerca sub nicio formă să își scape copilul de brațul lung al legii.

22 aug. 2023, 09:29
Prima reacție a părinților beizadelei drogate care a provocat tragedia din 2 Mai. ”Nimic nu poate înlocui un copil. Nu încercăm să-l absolvim pe fiul nostru de rigorile legii”
Prima reacție a părinților beizadelei drogate care a provocat tragedia din 2 Mai

Prima reacție a părinților beizadelei drogate care a provocat tragedia din 2 Mai. Părinții beizadelei care i-a ucis pe Roberta și Sebi, tinerii de 20 și 21 ani studenți la Geografie, susțin că sunt extrem de șocați de cele întâmplate și nu le vine să creadă că fiul lor a fost în stare să comită o asemenea faptă teribilă.

Citește și Tragedia din 2 Mai putea fi evitată! Beizadeaua drogată a fost oprită de poliție de două ori înainte de accident. Nu a fost testat pentru droguri

Prima reacție a părinților beizadelei drogate care a provocat tragedia din 2 Mai

Mai mult, aceștia au dat asigurări că vor încerca să îi sprijine moral pe părinții celor doi tineri uciși de propriul lor copil.

„Nu există cuvinte prin care se ne exprimăm durerea și șocul provocate de această tragedie în care fiul nostru a fost implicat.

Înțelegem pe deplin situația, suntem părinți și suntem conștienți că nimic nu poate înlocui un copil. Pierderea unui copil este cea mai mare tragedie pe care un om o poate încerca.

Căutăm să găsim un echilibru și dorim să ne oferim sprijinul și susținerea pentru tratamentele medicale necesare pentru a veni în ajutorul familiilor greu încercate.

Nu încercăm să-l absolvim pe fiul nostru de rigorile legii, suntem conștienți de implicațiile pe care le va avea această tragedie asupra vieții lui și nu încercăm să-l ferim de răspunderea pentru faptele sale.

Credem că este nevoie de comunicare, echilibru și de a găsi o soluție pentru a da prioritate urgențelor medicale prezente.

Sufletul ne este pustiit, trăim o suferință fără margini și nu căutăm o cale ,,ușoară,, pentru a ieși din ce avem de dus că părinți. Dumnezeu să ne ajute să putem duce această imensă povară”, au declarat părinții beizadelei drogate, pentru hotnews.

Tragedia din 2 Mai putea fi evitată!

Cu doar câteva ore înainte de cumplita tragedie, beizadeaua drogată a fost oprită de două ori de poliția din Constanța. Deși în mașina lui ofițerii au găsit droguri aceștia nu l-au testat cu drugtestul, ci au verificat doar dacă a consumat sau nu alcool și l-au lăsat să plece.

Un reprezentant ai IPJ Constanța a confirmat luni, informația apărută în presă conform căreia, Vlad Pascu, șoferul de 19 ani care i-a ucis pe Roberta și Sebi, doi studenți la Facultatea de Geografie, în stațiunea 2 Mai, a fost oprit de două echipaje de poliție cu doar câteva ore de cumplita tragedie.

Deși al doilea echipaj de poliție a găsit în mașina tânărului droguri, agenții nu au dispus reținerea lui și nici nu l-au testat cu drugtestul pe motiv că nu ar fi prezentat semne specifice consumului de substanțe psihoactive.

În schimb, oamenii legii i-au verificat alcoolemia și l-au lăsat să plece, pentru ca mai apoi să ucidă doi tineri nevinovați.

”În 18 august șoferul a fost oprit în trafic de polițiștii rutieri, cu caracter preventiv, când i s-a atras atenția cu privire la respectarea normelor rutiere.

La 19 august, la 00:40, prin apel la 112, un bărbat a sesizat IPJ Constanța că un autoturism circula cu posibile încălcări ale legislației rutiere. Autoturismul a fost dat în atenție și au fost efectuate activități pentru localizare.

În jurul orelor 02:40 a fost depistat de o patrulă mixtă, polițist și jandarm, circulând pe drumul național 39 din Vama Veche. A fost legitimat conducătorul, dar și ce 2 pasageri. În mașină, într-un pachet de țigări, a fost găsită o țigară tip joint și 4 pastile.

Șoferul a fost condus la secția de poliție unde a fost testat cu etilotestul, care a indicat valoarea 0. A fost acolo până la 04:30. Din datele transmise de poliție, conducătorul auto nu prezenta semne specifice consumului de substanțe psihoactive. După ce a părăsit sediul poliției, s-a deplasat la o locație din Vama Veche unde ar fi consumat substanțe interzise. La 05:25 a avut loc evenimentul tragic în urma căruia două persoane au fost ucise.

Am dispus cercetarea prealabilă a unui ofițer și a doi agenți de poliție pentru a stabili dacă există vreo abatere disciplinară.

În cadrul acestor cercetări au fost depistate alte 9 persoane la locația din Vama Veche unde ar fi consumat droguri Vlad Pascu și care fac obiectul cercetării în acest sens.

Drogurile ridicate din autoturism sunt diferite față de cele indicate de aparatul drugtest în urma testării din acel moment”, a declarat reprezentantul IPJ Constanța.

Dacă polițiștii constănțeni și-ar fi făcut datoria, Roberta și Sebi ar fi fost astăzi în viață, alături de familie și de cei dragi ai lor.

Citește și Trecutul obscur al beizadelei care a provocat tragedia din 2 Mai! A fost dus la tratament în Olanda din cauza dependenței de droguri