EXCLUSIV Nepotul lui Petrică Mâțu Stoian, mărturii cutremurătoare despre ultimele clipe de viață ale artistului: „Am văzut că scuipa sânge, m-am impacientat”

Nepotul lui Petrică Mâțu Stoian a vorbit la Romania TV despre cele din urmă clipe din viața artistului, care a murit subit după ce a făcut tratament cu oxigen în camera hiperbarică a clinicii în care se internase.

09 nov. 2021, 22:49
EXCLUSIV Nepotul lui Petrică Mâțu Stoian, mărturii cutremurătoare despre ultimele clipe de viață ale artistului: „Am văzut că scuipa sânge, m-am impacientat”

Nepotul lui Petrică Mâțu Stoian, Daniel, a vorbit în această seara la România TV despre ultimele momente din viața regretatului Petrică Mâțu Stoian.

Îndrăgitul artist de muzică populară a murit subit, sâmbătă seara, după ce s-a internat la o clinică privată din Reșița pentru a se trata pentru simptome pulmonare post-Covid. Sănătatea cântărețului s-a deteriorat rapid după ce a făcut tratament în camera cu oxigen hiperbaric, în condițiile în care acesta era cardiac. Autoritățile au deschis un dosar pentru ucidere din culpă.

„M-a sunat dimineața la șapte și ceva că este în Reșița, era la geam, a intrat în casă, am stat la povești. După care a zis că merge la clinica Nera sa facă un tratament hiperbaric post-Covid . Am mers cu el acolo, s-a instalat în cameră, mi-a spus mergeți acasă că se întunecă. M-a sunat seara că este bine. Dimineața la cinci jumate am primit telefon de la el „Vezi ca mă duce la spital la Reșița că mi-a fost rău să nu te sperii!”

Răsturnare de situație în cazul morții lui Petrică Mîțu Stoian. Sora lui confirmă că artistul a avut cancer: ”După operația de rinichi, a făcut și chimioterapie”
Era la Reșița la Urgențe, medicii îi făceau tot felul de analize, am văzut că scuipa sânge, m-am impacientat, am sunat -o pe sora lui sa vină la Resița apoi l-am sunat pe Doru să vină că ceva nu e bine. A fost dus la Cardiologie, doctorul se ocupa în permanență de el acolo. A auzit că se face bine dacă face acest tratament.” a relatat nepotul lui Petrică Mâțu Stoian.

Răsturnare de situație în cazul morții lui Petrică Mîțu Stoian. Sora lui confirmă că artistul a avut cancer: ”După operația de rinichi, a făcut și chimioterapie”

Răsturnare de situație în cazul morții lui Petrică Mîțu Stoian. Maria Tărchilă a mărturisit că fratele ei a avut o tumoare canceroasă pe rinichiul drept, care a fost extirpată. Aceasta a adăugat că acum nu mai avea nimic oncologic.

„Au trecut doi ani, nu mai avea nimic, a trecut bine peste operație, după ce i-au scos rinichiul drept. Cu asta nu a avut nicio treabă, totul e de la clinica aia (din județul Caraș-Severin, unde artistul a mers pentru a face un tratament în camera hiperbară, după ce a aflat că avusese COVID-19 – n.r.)”, a declarat pentru Gândul Maria Tărchilă.

Sora lui Petrică Mîțu Stoian spune că artistul a urmat și procedurile de chimioterapie, dar ultimele analize au arătat că nu mai avea probleme oncologice.

Rezultat şocant după autopsia lui Petrică Mîţu Stoian. De ce a murit marele artist, ce au găsit medicii la necropsie
”După operația de rinichi, a făcut și chimioterapie, normal, că așa se face, dacă se consideră că este cancerigen. După, au ieșit toate analizele bune, nu a mai avut nicio treabă cu oncologia”, a adăugat Maria Tărchilă.

Se pare că artistul făcuse chimioterapie, la Institutul Oncologic Fundeni.

„A avut un cancer, la rinichiul drept, i l-au scos pe data de 28 mai 2019. De atunci, a făcut tratament, a făcut și chimioterapie, și nu a mai avut nicio problemă. Din acest motiv, a mers să facă un CT (Computer Tomograf – n.r.) acum două săptămâni. Urma ca după acest CT, dacă ar fi fost ceva suspect, să mergem iar la Fundeni, să facem din nou tratament. Dar după CT, nu a ieșit nimic suspect din punct de vedere tumoral. Acesta este adevărul”, a declarat, pentru Gândul, o persoană foarte apropiată de regretatul artist.

Impresarul a precizat că înainte de a afla că a avut COVID-19, pentru că făcea febră și avea dureri de cap, s-a testat de mai multe ori, dar infecția cu SARS-CoV-2 nu a fost confirmată la testele rapide.

„El, cu vreo 10 zile înainte, avea ba temperatură, ba îl durea capul și a luat paracetamol și i-a trecut. Și-a făcut singur test rapid. În fiecare zi își făcea test rapid. Avem dovadă vreo trei din ele. Fiica mea este medic stomatolog și i le trimitea ei. Și chiar are înregistrarea când îi spunea “Nană, uite că nu am nici astăzi COVID”. (…) Deci de aflat a aflat în urma rezultatului de la CT . În CT-ul respectiv îi spune că pe plămânul drept are acel geam mat, pe care am înțeles că toți, sau aproape toți 80, 90% dintre cei care trec prin Covid rămân cu acel geam mat care dispare cu timpul în două trei luni”, a mărturisit Constantin Gușman.