EXCLUSIV Noi detalii scandaloase în cazul procurorului Radu Cazacu, zis „noul Portocală”. Material VIDEO cu camera ascunsă

Noi detalii scandaloase ies la iveală în megaancheta care a devoalat caracatița ticluită de procurorul Radu Cazacu. Bărbatul Roxanei Lupu, așa-zisa avocată cercetată pentru fals și uz de fals, recunoaște legătura acesteia cu controversatul magistrat în vreme ce polițistul judiciarist scos din dosar spune că s-a săturat de ”acoperiții” care au acaparat Justiția.

30 iun. 2021, 23:09
EXCLUSIV Noi detalii scandaloase în cazul procurorului Radu Cazacu, zis „noul Portocală”. Material VIDEO cu camera ascunsă

Procurorul Radu Cazacu şi-a implicat chiar şi un văr în afacerile cel puţin controversate pe care le-a desfăşurat, iar miercuri România TV a difuzat noi descoperiri din noul „caz Portocală”, în emisiunea lui Victor Ciutacu.

Polițistul care era aproape de finalizarea anchetei în ceea ce privește mai mulți afaceriști cercetați și protejați de procurorul Cazacu a ieșit brusc la pensie. Acum bărbatul face o serie de dezvăluiri șocante despre cei care i-au luat locul. El spune că polițiștii care se află în locul lui pur și simplu blochează anchetele penale.

Poliţist: Am ajuns destul de mult în față!

Reporter: Omule, era cât pe ce să puneți ”coșul” pe ei!

Poliţist: Să zic că am ajuns într-un punct din care nu se mai putea întoarce nimeni! Chiar puțin mai mult! Băi, dosarul este și o mare șmecherie! Pentru că în România nu prea s-a mai făcut furt de societăți comerciale, dar care sunt în Seychelles! Foarte complicat! Și în timp ce noi ne ocupam de chestia asta aici, au făcut operațiuni și i-au furat societățile și în Seychelles!

Reporter: De când a venit Doncea și în locul tău Dragomir… se bate pasul pe loc! Doncea, care e pe lista ”acoperiților”!

Poliţist: Băi frate, asta-i Justiția noastră! Toți hoții din țara asta sunt superbogați!

Reporter: Lupu Roxana, care a făcut falsul…

Poliţist: Da, da, da! Ăla era un fals evident! Să vi acum și să ceri o re-expertiză… Să tragi de timp cu ce? De ce nu s-au folosit de ce ai făcut tu până atunci? Frate, m-am săturat de atâția ”acoperiți” în viața mea!”, este discuţia dintre reporterul România TV şi poliţistul care ancheta cazul procurorului Cazacu.

Despre cea care a pus umărul la furtul din Seychelles face dezvăluiri chiar fostul soț, ascociat încă în cadrul societății Lupu&Partners. Bărbatul recunoaște că Roxana Lupu n-a fost niciodată avocat, așa cum fals se recomandă și că numărul victimelor păcălite de ea poate fi mare. Acesta mai oferă, însă, un detaliu-cheie care se poate dovedi esențial pentru procurorii Secției Speciale care anchetează povestea: când vorbea despre litigiul din Seychelles falsa avocată îl pomenea mereu pe procurorul Cazacu, nu pe afaceriștii care o plăteau să le rezolve speța.

Reporter: Dânsa a făcut un fals! S-a dus în Seychelles…

Bogdan Lupu: Știu că se ocupa de lucrurile astea! E adevărat că ea în toamnă a plecat de-acasă și s-a dus acolo! Cert este că mi-a ”tras-o” și mie! A ”tras”-o la multă lume, nu știu…

Reporter: Dânsa a avut, cumva, probleme de-a lungul timpului cu un procuror, Cazacu? Radu Cazacu?

B.L.: Știu că, din ce-am înțeles… am auzit ceva de genul ăsta!

Reporter: Deci nu știați decât că soția dumneavoastră vă pomenea de el prin casă?!

B.L.: Da! Știam… Am auzit… Am auzit ceva de genul acesta!

Reporter: Dânsa este înscrisă în barou? Eu am înțeles de la barou că nu este înscrisă!

B.L.: Dânsa nu este avocată!

Reporter: Există o comunicare oficială cu autoritățile din Seychelles unde dânsa spune că este avocată, așa se recomandă!

B.L.: Așa cum v-am spus, doamna este juristă!

Reporter: Dar ca jurist unde a lucrat dânsa?

B.L.: La… Nicăieri! Cert este că nu este în regulă ce a făcut doamna!

Încrengătura de firme prin care Radu Cazacu încasa banii din presupusele activităţi ilegale

Ce îi leagă definitiv pe Roxana Lupu de procurorul Radu Cazacu este faptul că femeia care a reușit printr-un fals să-i ajute pe suspecții anchetați de Cazacu să fure o firmă off-shore din Seychelles e una și aceeași persoană cu cea care le înființa acestora în Anglia un holding în care cei doi se asociau cu vărul primar al controversatului procuror. Rolul acestui holding era de a-l ajuta pe Cazacu să „dijmuiască” afacerile pe care suspecții au pus fraudulos mâna în România.

În aprilie 2019, Rareș- Mihai Paraschiv, un tânăr de 21 de ani din Dâmbovița, înființează în Anglia un holding, Camarad Construct Ltd, împreună cu Marin Pavel și Ștefan- Renato Petrescu, suspecții anchetați în trecut de procurorul Radu Cazacu. În societatea proaspăt înființată, Rareș-Mihai Praschiv urma să dețină 30 la sută din acțiuni. Deși cu un capital social infim, 1000 de lire sterline, ideea înființării acestui holding e importantă, întrucât ea arată clar cum trebuia împărțită prada produsă prin societățile pe care au pus mâna Petrescu și Pavel în România: 40% Petrescu, 30% Pavel, alți 30% urmând a intra în contul enigmaticului Rareș din Dâmbovița despre care jurnaliștii România TV au aflat că este chiar vărul primar al procurorului.

Tatăl tânărului Rareș confirmă faptul că fiul lui n-avea bani să-și înființeze holding, fiind deci târât nevinovat în această poveste.

Reporter: El ți-a zis c-a fost în Anglia? Că și-a făcut holding pe-acolo?

Tatăl:  Nu! Și nici nu…

Rep: Rareș are bani de holding?!

Tatăl: De unde…(biiiip!)… să aibă? Își pierde viitorul!

Rep: Dar nepotul ăsta al dumneavoastră așa rudă vă e? Să-l bage pe ăsta în rahat?

Tatăl: Eu știu ce …(biiip!)…a gândit și ăsta?

Rep: Dar când v-ați văzut cu el ultima dată?

Tatăl: Sunt vreo patru săptămâni!

Reporter: Și nu v-a zis nimic? Și mă mir că Radu a putut să facă lucrul ăsta! Atunci când și-a făcut ”Magistratura”…pentru că nemaifiind sora mea de la o vârstă când ei erau mici…sunt crescuți de mine. Și eu i-am educat în spiritul meu! Mă mir cum și-a permis să pretindă ceva foloase pentru oameni pe care i-a anchetat!

Anchetați în calitate de suspecți de către procurorul Radu Cazacu după ce au pus mâna ilegal pe afacerea fostului primar al orașului, doi patroni ajung să plătească bani grei drept consultanță fix soției magistratului! O echipă România TV i-a găsit pe toți cei implicați în cazul de-a dreptul șocant și a devoalat ițele penale. Teodora Calagiu, mama fetiței lui Cazacu, s-a bâlbâit când a fost pusă să explice de ce primește bani de la oamenii anchetați de concubinul ei.

Discuție Reporter România TV – Concubina procurorului

Reporter: De ce vă dau acești oameni bani? De ce v-ar da? Că n-au probleme!

Teodora Calagiu: Pentru că-i reprezint atât în dosare civile cât și-n dosare penale.

Reporter: Nu e oarecum imoral, ținând cont că ei au fost la un moment dat anchetați de domnul procuror Cazacu, care este concubinul dumneavoastră?

T.C.: Faptul că au fost anchetați acum ani de zile de domnul procuror Cazacu asta nu mă-mpiedică pe mine să-mi fac treaba.

Reporter: Suspiciunea este că acești bani sunt, de fapt, șpagă pentru domnul procuror!

T.C.: (n.r. râde) Nu este nicio șpagă pentru domnul procuror! Ce nebun, ce tâmpit încasează bani, plătește la stat… ca să dea șpagă?

Reporter: Un nebun disperat! Ați fost audiată la SIIJ?

T.C.: Da! Da, am fost audiată la SIIJ! Când a fost cu mine a fost cu mine, când a fost la serviciu nu știu, nu cunosc…

Reporter: Ați mai apărat clienți care au fost anchetați de concubinul dumneavoastră?

T.C.: Clienți anchetați… nu știu să fi avut… clienți anchetați de către dumnealui. Domnul Pavel a venit la mine…

Echipa România TV a dat peste procurorul Cazacu la ieșirea din piața Centrală din Giurgiu, iar magistratul a răbufnit.

Discuție Reporter- Procurorul Cazacu

Reporter: (biiiip!)… este numele meu, sunt de la România TV!

Radu Cazacu: Pleacă, bă-n…(biiip!)… mă-tii!

Reporter: Dar de ce-mi vorbiți așa?

R.C.: Păi da ce… mă urmărești pe stradă?

Reporter: Vroiam să vă-ntreb de un caz!

R.C.: Ei, mă-ntrebi de un caz?! Pleacă naiba de-aici! Nesimțiții.. (biiip!)!

Reporter: Cum adică? Pe stradă n-am voie să vă-ntreb?

R.C.: Păi da e a nu știu câta oară când mă urmărești!

Reporter: Eu?!

R.C.: Da! Este a nu știu câta oară când mă urmărești!

Reporter: Cred că mă confundați!

Potrivit răspunsurilor oficiale primite la redacție, povestea cu iz penal este anchetată atât de Inspecția Judiciară din cadrul Consiuliului Superior al Magistraturii cât și de procurorii de la Secția Specială pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție.

Citeşte şi: Gabriela Firea, după votul pe moţiunea de cenzură: „Oamenii o duc din ce în ce mai rău, dar guvernanţii ne spun că în ţară viaţa e roz”