EXCLUSIV Noi imagini şocante cu asasinatul de la Arad. Ultimele clipe de viaţă ale omului de afaceri Ion Crişan VIDEO

Romania TV a prezentat duminică seară noi imagini exclusive cu asasinatul de la Arad. Martori din blocul alăturat şi camerele de supraveghere au surprins momentele care au urmat imediat exploziei, când omul de afaceri probabil era încă în viaţă.

30 mai 2021, 21:20
EXCLUSIV Noi imagini şocante cu asasinatul de la Arad. Ultimele clipe de viaţă ale omului de afaceri Ion Crişan VIDEO

România TV a prezentat duminică seară noi imagini şocante EXCLUSIVE de la tragedia din Arad. Locatarii din blocul vecin şi martori oculari care se aflau în zonă au surprins momentele care au urmat imediat exploziei, cel mai probabil ultimele clipe de viaţă ale omului de afaceri Ioan Crişan. Ciudat, camera de supraveghere de la locuinţa lui Ioan Crişan, care putea să surprindă momentul plasării bombei sau măcar ce persoane au intrat în parcare, nu funcţiona. De menţionat, de asemeena, că maşina omului de afaceri arădean s-a aflat în service înainte de incident.

Momentul în care maşina miliardarului din Arad sare în aer. Ancheta, preluată de criminalişti şi SRI. Update: există un cerc de suspecţi VIDEO

Imagini şocante cu ultinele secunde de viaţă ale omului de afaceri. Atenţie, imagini cu un puternic impact emoţional


Parchetul General a preluat ancheta în cazul exploziei unui autoturism în municipiul Arad, iar cercetările vizează infracţiunea de omor.

”În temeiul art. 325 Cod procedură penală, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia de urmărire penală şi criminalistică a preluat ancheta în cauza privind explozia unui autoturism marca Mercedes Benz în parcarea magazinului Profi, din cartierul Vlaicu- zona Lebăda, din Arad, în dimineaţa zilei de 29.05.2021”, a transmis, sâmbătă seară, Parchetul General.

Detalii din ancheta de la Arad. Cum a fost aruncat în aer afaceristul Ion Crişan cu o bombă teleghidată
Instituţia precizază că ”preluarea cauzei a avut în vedere complexitatea cauzei dată de gravitatea faptelor, impactul social major, aspectele de fapt investigate fiind extrem de grave şi pentru a se asigura soluţionarea cu celeritate a cauzei, în scopul unei mai bune înfăptuiri a actului de justiţie”.

”Cercetările se efectuează sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor, prevăzută de art. 188 alin. 1 din Codul penal, în urma exploziei decedând o persoană de sex masculin”, a mai transmis Parchetul General.

Imagini şocante filmate imediat după detonare: 

Mihai Fifor, după asasinarea omului de afaceri Ioan Crişan: O crimă violentă

Senatorul PSD de Arad Mihai Fifor, fost ministru interimar de Interne, a afirmat că asasinarea omului de afaceri Ioan Crişan, în plină zi, ”ridică uriaşe semne de întrebare legate de siguranţă cetăţeanului”. Fifor consider că trebuie să se lupte ”pe bune” cu crima organizată, şi afirmă că e nevoie de reforme în MAI. ”Aradul e un oraş complicat din punctul de vedere al infracţionalităţii transfrontaliere”, a mai transmis fostul ministru.

Atentat cu bombă la Arad. Cine este bărbatul în negru care a asistat la explozie şi apoi a dispărut
”Am aşteptat să treacă emoţia teribilă a zilei de ieri, zi în care am refuzat orice intervenţie în media, din respect pentru durerea familiei Crişan, pentru a aborda tragedia care a şocat o ţară întreagă. O crimă violenţă, o maşină aruncată în aer în plină zi, pe unul din bulevardele cele mai circulate ale Aradului, nu foarte departe de centrul oraşului, nu pot decât să ridice uriaşe semne de întrebare legate de siguranţă cetăţeanului, de modul în care înţeleg să îşi facă datoria instituţiile statului roman”, a scris, duminică, pe Facebook, Mihai Fifor.

Acesta afirmă că este nevoie de lupta „pe bune” cu crima organizată, lucru despre care a vorbit încă de când era ministru interimar de Interne. De asemenea, Fifor consider că este nevoie de reformă în MAI, la nivelul tuturor structurilor sale, ”până în ultimul cătun unde ajunge Poliţia Română”.

”Ştiţi, de pildă, că de mai bine de un an şi jumătate, comandă IPJ Arad este exercitată fie prin împuternicire, fie prin delegare? Ce autoritate are un „delegat” la comandă Poliţiei Judeţene? Ce decizii îşi poate asumă? De reforma a instututiei, în niciun caz. Aradul e un oraş complicat din punctul de vedere al infracţionalităţii transfrontaliere. Mereu a fost. Şi mereu va fi. Traficul de ţigări, de droguri, de carne vie, de alcool, migraţia ilegală, toate reprezintă provocări teribile pentru instituţiile de forţă ale statului. Care, după ziua de ieri, par a fi fost înfrânte”, a mai scris Fifor.

 

”Aradenii trebuie să se ştie în siguranţă. Şi e responsabilitatea tuturor celor care conduc administraţia locală şi instituţiile menite să asigure un climat de siguranţă în oraş şi în judeţ”, a mai afirmat social-democratul.

Omul de afaceri arădean Ioan Crişan a murit, sâmbătă, după ce maşina sa a explodat.

Fost ministru de Interne, Traian Igaș consideră că omul de afaceri Ioan Crișan a fost asasinat de „profesioniști”, cazul fiind în opinia sa o „reglare de conturi”.

„L-am cunoscut (pe Ioan Crișan) ca pe un om linistit, un om de afaceri onest, mai mult de atat nu stiu despre dansul. Cu siguranta in ancheta, de la ora la ora, se vor afla lucruri noi. Putem sa ne asteptam la orice. Cu siguranta cei care au actionat sunt profesionisti, initiati in ce au facut. Nu cred ca sunt amatori. Exista multa teama si freamat in Arad pe acest subiect. Este un act de reglare de conturi as putea sa spun, asa ma duce gandul in momentul de fata. Este clar ca tot ce a fost la Arad a fost premeditat si nu a fost un simplu acccident.

MAI culege informatii din toate mediile, inclusiv fostul ‘Doi si-un sfert’, din pacate aceasta structura a fost decimata si nu mai are forta pe care o avea, puteam obtine informatii in timp real despre ce se intampla, intr-o zona sau alta. MAI va trebui sa se aplece cu mai mare atentie asupra acestor probleme. Aici la Arad s-a tras un semnal mare de alarma”, a declarat Traian Igaș, duminică, la Antena 3.

Sâmbătă dimineaţa, în jurul orei 7.00, autoturismul Mercedes al omului de afaceri Ioan Crişan a explodat în momentul în care ieşea din parcarea unui supermarket din cartierul Vlaicu din Arad. Deflagratia a distrus şi câteva ferestre ale apartamentelor dintr-un bloc aflat în apropiere. De asemenea, mai multe maşini parcate au fost avariate.

Anchetatorii au anunţat imediat că nu exclud varianta unui dispozitiv exploziv montat pe autoturismul omului de afaceri.

SRI a precizat, de asemenea, că nu este vorba despre un atac terorist.

La rândul lor, poliţiştii au anunţat că există un cerc de suspecţi şi vor începe audierile.

Atentatul cu bombă de la Arad, o urmare a mafiei criminale. Dezvăluirile făcute de un politician