EXCLUSIV Petre Daea, după ce cantităţi importante de carne importată din Olanda au fost retrase de la consum: „Au congelat-o înainte să expire şi să intre în România”

Inspectorii de la Protecția Consumatorului au descoperit nereguli grave în două depozite de carne și fructe de mare, care aprovizionau mai multe restaurante de lux din Capitală.

09 ian. 2023, 21:45
EXCLUSIV Petre Daea, după ce cantităţi importante de carne importată din Olanda au fost retrase de la consum: „Au congelat-o înainte să expire şi să intre în România”

În urma controalelor efectuate în urmă cu trei zile de ANPC au fost găsite produse refrigerate cu termen de valabilitate expirat, dar cărora, printr-o nouă etichetare, li se prelungea durata de consum și schimba produsele din carne în unele congelate.

Dubla etichetare a fost descoperită și la o altă parte de produse importate din America de Sud, prin care producătorul menționa produsul refrigerat, iar distribuitorul schimba data de expirare și trecea produsul ca fiind congelat. În urma acțiunii au fost oprite definitiv de la comercializare și retrase din circuitul consumului uman, circa 2,8 tone de carne, urmând ca verificările documentelor celor două companii să continue.

În mijlocul scandalului declanşat de descoperirea ANPC, ministrul Agriculturii, Petre Daea, a intervenit telefonic la România TV, în cadrul emisiunii Punctul Culminant, moderată de Victor Ciutacu, pentru a aduce lămuriri suplimentare.

„Nu putea sa ne pacaleasca, pentru ca avem presedintele ANPC, un om ca lumea si atent si a facut ce trebuia, a vazut aceasta bresa si a pus ochii legii pe aceasta situatie. Deci putem sa mergem sa mancam, ca are cine sa ne protejeze.

Citeşte şi: România, umilită încă o dată de Olanda, după episodul Schengen! Românii au mâncat carne expirată de Sărbători. Horia Constantinescu (ANPC) va face plângere la Comisia Europeană: „Se pare că unele dintre regulamente nu sunt traduse în olandeză!”

Se folosesc o serie intreaga de metode, care de care mai perfide. Din discutia cu domnul Constantinescu am tras concluzia ca s-a putut depista pentru ca s-a mers pe trasabilitatea produsului. Mi-a spus ca o parte din carne a intrat in Romania printr-o metoda ingenioasa, congeland-o inainte sa expire.

Ati vazut ca eu am spus constant ca nu suntem lipsiti de posibilitati sau produse. S-a interpretat ca nu vom avea carne de Craciun sau ca pretul va fi asa mare incat romanii nu-si vor permite. Avem si cantitatea de carne necesara produsa in Romania. E adevarat ca la porc suntem putin deficitari, dar la vita si exportam. Si la avicultura stam bine si exportam chiar si carne proaspata.”, a declarat ministrul Agriculturii, Petre Daea.

Citeşte şi: Iohannis, umilit încă o dată de Ponta: „A vorbit despre românii discriminați din Ucraina, dar după ce Zelenski a închis telefonul. Vorbea singur Klaus I!” | EXCLUSIV