EXCLUSIV Petrică Mîţu Stoian, moarte violentă, avea ruptură de alveolă pulmonară. Noi detalii de la autopsie

Avem primul rezultat al autopsiei lui Petrică Mîtu Stoian. Surse medicale arată că artistul a decedat în urma unei BAROTRAUME.

10 nov. 2021, 09:40
EXCLUSIV Petrică Mîţu Stoian, moarte violentă, avea ruptură de alveolă pulmonară. Noi detalii de la autopsie

Petrică Mîţu Stoian a avut parte de o moarte violentă, arată datele preliminare ale necropsiei, prezentate miercuri dimineaţa în exclusivitate de România TV. Potrivit surselor, necropsia a arătat că artistul a suferit sângerări la nivelul plămânilor în urma unei contuzii pulmonare. Avea plămânii afectaţi în proporţie de 70%, iar alveola pulmonară era afectată de traume.

Lacrimi şi durere în ziua în care Petrică Mîţu Stoian este condus pe ultimul. Rudele artistului, audiate înainte de înmormântare
Cosmin Librimir – director medical SJU Reşiţa: Ce înseamnă contuzie pulmonară? Între alveola, cea mai mică unitate a plămânului, şi vasul de sânge se produce o ruptură. Lângă, apare un lichid. Dacă are 70%afectare pe contuzie, din păcate, este un caz pierdut.

Autopsia a arătat că plămânii artistului sângerau. Una dintre ipotezele luate în calcul este că terapia cu oxigen i-a fost fatală. într-adevăr, cheia ar putea fi terapia cu oxigen şi barocamera, locul unde artistul a mers pentru a se recupera după COVID. Din punct de vedere medical, este posibil ca aerul introdus în organism cu presiune ridicată să afecteze ţesuturile şi organele. În termeni medicali, se numeşte „barotraumă”.

EXCLUSIV Nepotul lui Petrică Mâțu Stoian, mărturii cutremurătoare despre ultimele clipe de viață ale artistului: „Am văzut că scuipa sânge, m-am impacientat”
Cei de la clinică se apără: artistul a fost consultat înainte şi s-a simţit bine după tratament. Însă un alt pacient este acum la terapie intensivă în urma primei şedinţe în camera hiperbară. Medicul de la clinica privată unde a avut loc procedura susţine că a verificat documentele medicale ale pacientului, în prezenţa unui nepot. În plus, în cazul unei barotraume, pacientul ar fi trebuit să se simtă rău imediat, nu după nouă ore.

Reprezentanţii Clinicii Nera, din judeţul Caraş-Severin, unde interpretul de muzică populară din Mehedinţi, Petrică Mîţu Stoian, a fost iniţial internat pentru a se trata post-Covid, au transmis că artistul avea vineri, la internare, valori în limite normale ale parametrilor fiziologici pentru a urma o terapie cu oxigen hiperbaric, fiind stabilite 15 şedinţe de terapie, el nefăcând nici o astfel de şedinţă.

„Plămânul este aşa: primeşte aer, primeşte sânge şi face schimb. Dacă una din astea trei este afectată, deja s-a dat totul peste cap. În barotraumă, avem tulburare pe vasul de sânge, avem tulburare pe alveolă”, mai spune Cosmin Librimir – director medical SJU Reşiţa.

Poliţiştii şi procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Reşiţa au dispus efectuarea necropsiei pentru stabilirea cauzelor decesului înterpretului de muzică populară din Mehedinţi, Petrică Mîţu Stoian

Parchetul de pe lângă Judecătoria Reşiţa, judeţul Caraş-Severin, a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă, în cazul decesului cântăreţului de muzică populară din judeţul Mehedinţi, Petrică Mîţu Stoian. Procurorii cercetează modul în care artistul a decedat la Spitalul Judetean Reşiţa, după ce fusese internat la Clinica Nera pentru tratament post-Covid. Poliţiştii şi procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Reşiţa au dispus efectuarea necropsiei pentru stabilirea cauzelor decesului artistului. De asemenea, au început audierile chair în ziua în care Petrică Mîţu Stoian este condus pe ultimul drum.