EXCLUSIV | Plângere penală împotriva lui Adrian Câciu, depusă la Parchetul General. Ministrul Finanţelor, acuzat de abuz în serviciu

O plângere penală a fost depusă, vineri, la Parchetul General împotriva ministrului de Finanţe. Adrian Câciu este acuzat de abuz în serviciu.

07 ian. 2022, 21:36
EXCLUSIV | Plângere penală împotriva lui Adrian Câciu, depusă la Parchetul General. Ministrul Finanţelor, acuzat de abuz în serviciu

O plângere penală împotriva lui Adrian Câciu a fost depusă chiar la cabinetul procurorului general, Gabriela Scutea. Cosmin Dorobanţu, preşedintele Federaţiei Penitenciarelor, a explicat în direct la România TV de ce a iniţiat acest demers.

Plângere penală împotriva lui Adrian Câciu, depusă la Parchetul General. „A creat prejudicii unor milioane de angajaţi”

„Am depus azi la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie o plângere penală împotriva ministrului Finanţelor, Adrian Câciu, pentru că nu a respectat legea privind transparenţa decizională în administraţia publică în momentul în care acesta a elaborat OUG care a îngheţat salariile bugetarilor.

În felul acesta, ministrul a creat prejudicii unor milioane de angajaţi. Ministrul Finanţelor trebuia să respecte legea ca orice cetăţean al statului. Orice român de rând care ar fi procedat ca Adrian Câciu ar fi riscat sancţiuni.

Diferenţa e că nu orice român e ministru. Tocmai de aceea ar trebuie să obişnuim că toţi românii trebuie să respecte legea, indiferent de rang şi de poziţia socială, că e cetăţean de rând sau e ministru”, a declarat Cosmin Dorobanţu, preşedintele Federaţiei Penitenciarelor, la România  TV.

Citeşte şi: COVID-19 în Guvernul Austriei. Cancelarul Karl Nehammer este infectat

Plângere penală împotriva lui Adrian Câciu, depusă la Parchetul General. „Politicieni ca Adrian Câciu îşi permit să încalce flagrant legea”

„În acest moment, România se află într-o situaţie fără precedent în care nu mai avem opoziţie, o situaţie total antidemocratică, tocmai de aceea politicieni ca Adrian Câciu îşi permit să încalce flagrant legea, pentru că acum nu mai are cine să facă opoziţie reală.

Vom folosi toate pârghiile legale posibile pentru a elimina abuzurile şi excesele clasei politice care promovează miniştri precum Adrian Câciu”, a mai spus Dorobanţu.

Întrebat dacă a încercat să discute cu Adrian Câciu pentru a rezolva această problemă, Cosmin Dorobanţu a explicat că în decembrie 2021 a formulat „numeroase petiţii, adrese şi cereri către partidele politice care compun actuala coaliţie de guvernământ”.

„Am depus cereri la Parlament, la Guvern, la toate ministerele care au implicaţii în elaborarea OUG care a îngheţat salariile bugetarilor şi nu am primit niciun răspuns. Tocmai de aceea, am formulat în data de 17 (decembrie) o cerere din partea organizaţiei noastre sindicale de a dezbate proiectul care era pe site-ul Ministerului de Finanţe.

Nu am fost băgaţi în seamă. Ne-au răspuns la începutul anului 2022. Acest lucru ne-a determinat să facem plângere penală domnului ministru Adrian Câciu”, a mai precizat el.

Preşedintele Federaţiei Penitenciarelor a amintit că angajaţii din sectorul de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională au organizat şi proteste la sfârşitul lunii decembrie şi au cerut respectarea legii salarizării unitare şi actualizarea pensiilor militare.

„Atâta timp cât Opoziţia şi Puterea şi-au dat mâna, ultima noastră speranţă este la Parchetul de pe lângă ÎCCJ. Este o situaţie fără precedent”, a conchis el.

Citeşte şi: Nu pune în coş acest produs! E otravă curată pentru organism, evită să cumperi din magazin aşa ceva