EXCLUSIV – Ponta nu-l vede preşedinte pe Ciolacu. „Votul anti-PSD a funcţionat întotdeauna în turul doi. Dacă rămâne premier va dovedi că a învățat ceva”

Victor Ponta a comentat rezultatele alegerilor locale și europarlamentare care au avut loc duminică, în data de 9 iunie 2024.
Filip Stan
10 iun. 2024, 14:00
EXCLUSIV - Ponta nu-l vede preşedinte pe Ciolacu.

În opinia lui Victor Ponta, PSD a obținut un scor bun în teritoriu, dar nu și la orașele mari, unde partidele de dreapta au reușit să se impună.

„Rezultatele ne arată că Marcel Ciolacu și PSD au obținut un scor bun în teritoriu, au luat niște județe, spre exemplu Banat, Timiș, Caraș, nordul Moldovei, asta dacă vă uitați la voturile care vor conta la prezidențiale. Acolo lucurile stau altfel, marile orase nu sunt ale PSD, adică București, Cluj, Timișoara, Ploiești, Brașov, toate sunt ale dreptei, că e USR sau PNL. Luați în calcul că diaspora nu a votat, au fost puține voturi, s-au împărțit, însă vor fi fi cam un milion de voturi din diaspora la turul II la prezidențiale”, a declarat Victor Ponta la RomâniaTV.

Citește și Marcel Ciolacu a anunțat trei direcții de atac după alegerile europarlamentare. ”Schengen-ul terestru, salariul minim european și mai mulți bani pentru agricultură”

Întrebat dacă, în acest context în care marile orașe sunt luate de PNL sau USR, candidatul PSD ar avea șanse reale la aceste alegeri din toamnă, la alegerile prezidențiale, Victor Ponta a răspuns negativ.

Ponta: „Dacă Ciolacu rămâne premier va dovedi că a învățat ceva”

„Foarte greu în turul II. Dacă vă uitați la voturi, PNL, USR, dreapta, are peste 50%. Ciucă e o persoană total necarismatică, dar nici Iohannis nu e carismatic, nici Nicușor Dan. Și votul anti-PSD întotdeauna funcționează în turul II. Ciolacu, dacă rămâne premier și șeful celui mai mare partid, va dovedi că a învățat ceva din lecția Năstase și Ponta”, a spus fostul premier.

Ponta îi recomandă indirect lui Ciolacu să nu se arunce în lupta pentru prezidențiale, ci să rămână prim-ministru.

„În diapsora se votează, în general, în turul 2, împotriva candidatului PSD. Și vă rog mult să îl ascultați pe Palada, toate celelalte sondaje au fost greșite sau false, nu este așa, în turul 2 se pornește ciuma roșie, salvați diaspora de PSD, și este complicat. Scorul domnului Ciolacu este bun ca premier, a luat niște orașe mici, Suceava Piatra Neamț. Dar în orașele mari, scorul e catastrofal. Adică știți foarte bine că la prezidențiale, se adună vot cu vot, nu se adună procente, iar forța principală a PSD-ului, aleșii locali, au intrat, au avut bătălia lor. Dar eu sper să nu ajungem din nou în turul II și să nu ajungem ca un prim-ministru bun, că eu îl consider pe Ciolacu un prim-ministru bun, să devină ținta faimoasei povești „veniți să salvați țara de PSD”, care a existat în 2004, 2009, 2014, 2019.

Eram împreună când i-am spus ca nu îi dau sfaturi la televizor lui Ciolacu, dar i-am spus să fie mai deștept decât Năstase și Ponta. Să se uite la cifre, la activitatea de premier, să se gândească că nu a avut rezultate proaste, dar că votul în turul II în România nu are legătură cu performanța politică, e un vot emoțional, iar emoția întotdeauna a venit „veniți să scăpăm țara de PSD”. Dacă s-ar întâmpla acum altfel, eu aș fi cel mai bucuros, dar nu cred”, a mai spus politicianul.

Citește și Cătălin Drulă și-a dat demisia de la conducerea USR, după eșecul din alegeri. Dominic Fritz, în cărți pentru șefia partidului

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Afacerea inedită cu care un român simplu a dat lovitura după ce a renunțat la porumb și cartofi. A cultivat fructe, un singur kilogram se vinde și cu 70 de lei
Capital.ro
Se acordă gratuit pentru proprietarii de teren din România. Au extins lista. Lege nouă din 24 iulie
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Tragedia prin care trece Dan Diaconescu. Dumnezeu să te odihnească!
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Capital.ro
Ungurii au făcut anunțul chiar în România. Ungaria vrea un acord istoric: Am întins mâna
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Președintele Klaus Iohannis la recepția organizată de Emmanuel Macron pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024
MediaFlux
CÂT ne COSTĂ VECHIMEA la PENSIE. Calcule pentru UN AN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!