EXCLUSIV Prof dr Mircea Beuran explică explozia numărului de cancere colo-rectale la vârste tinere: „Boala e tratabilă în stadiile 1-2, dar mulţi aleg să-şi trateze simptomatologia specifică acestor stadii cu terapii naturiste”

Cancerele de la nivelul tubului digestiv şi a glandelor anexe sunt tot mai frecvente, în ultimii ani, la tineri. Mâncarea de calitate proastă, fumatul, consumul de alcool sunt principalii factori agravanţi ai cancerului.
Irina Dumitrescu
07 mai 2024, 23:59
EXCLUSIV Prof dr Mircea Beuran explică explozia numărului de cancere colo-rectale la vârste tinere:

Reputatul chirurg Mircea Beuran spune că un cancer depistat în stadiile 1 şi 2 răspunde bine la tratament şi se vindecă, în timp ce în stadiul 3 rezultatele tratamentului pot fi bune, dar pacientul devine dependent de terapii îndelungate. Cât despre stadiul 4, acesta este stadiul terminal în care organismul nu mai răspunde la niciun tratament, deoarece tumora s-a extins sau a dezvoltat deja metastaze.

Zestrea genetică şi stilul de viaţă dezorganizat, factori decisivi în dezvoltarea cancerului

Într-un interviu pentru România TV, medicul insistă pe faptul că oamenii ar trebui să ia în calcul eventualele cazuri de cancer pe care le-a avut în familie şi să facă investigaţii din timp, chiar dacă nu are niciun fel de simptom. De asemenea, reputatul chirurg spune că este importantă prezentarea la medic de la primele simptome, şi nu „tratarea” acestor simptome cu tot felul de terapii naturiste, care nu fac decât să întârzie diagnosticarea bolii, ceea ce scade semnificativ şansele de vindecare.

Numărul cetăţenilor care vin la spital a crescut foarte mult în segmentul de patologie oncologica a tubului digestiv. Cu o fecvenţă mai mare avem: intestinul gros, rectul, stomacul, pancreasul. De cele mai multe ori, aceste stări de boală sunt legate de stadiile cele mai înalte, 3 şi 4 de boală. În primele stadii, pacienţii nu au dureri, dar au fenomene digestive pe care şi le compensează cu tot felul de terapii naturiste.

Boala poate fi legată de două lucruri: zestrea genetică şi aici va trebui să insistăm foarte mult în educatia pacienţilor că, dacă provin din familii în care părintii sau bunicii au avut cancer, e nevoie să înceapă procedurile de screening să afle dacă au organe vitale care dezvolta cancer; iar al doilea lucru este legat de stilul de viata – in special generaţia tânără externalizează alimentaţia, adică mănâncă o mâncare care fie se face în stradă, fie e preparată în mod industrial.

Citeste si Alimentul care îți poate distruge sănătatea. Mircea Beuran trage un semnal de alarmă: „Este cancerigenă! Sunt bolnavi care au tumori de la esofag până la canalul anal”

Pacientul îmi explică faptul că majoritatea meselor le ia afară. Copiii lor mănâncă aceleaşi lucruri şi devin obezi la 5-6 ani. Volumul acesta nu e legat de o dezvoltare armonioasă, ci de o masă grăsoasă. Dacă întrebi pacienţii ce mananca, spun că mananca de la fast-food, mâncare gătită industrial, cei mai mulţi beau sucuri carbogazoase sau energizante, mai sunt cei consumatori de alcool.

După 5-10 ani de astfel de mod de a trăi, oamenii ăstia se prezintă – cei mai norocoşi dintre ei – cu probleme precum întârzierea scaunului, are scaun dupa 5-6 zile, altii au scaune diareice, 3-4-5 într-o zi.

La gastroenterologie primesc diagnostic de polipi, diverticuli, modificări de mucoasă intestinală care, de cele mai multe ori, se produc din cauza tulburărilor care apar din cauza mâncării, alcoolului, fumatului, ori din cauza înmulţirii unor bacterii care provoacă fermentarea. Un alt simptom cu care vin pacienţii este meteorismul. Şi descoperi ca de la un polip sau de la mai multi se poate dezvolta un cancer.

Prof dr Mircea Beuran: „Boala e tratabilă şi cu rezultate bune”

Boala e tratabilă şi cu rezultate bune dacă ne găsim la stadiul 1-2, dacă populaţia sesizează din vreme tulburările digestive. La stadiul 3 suntem pe o graniţă în care poţi avea rezultate foarte bune, dar esti dependent de niste terapii si o urmărire oncologică mult mai îndelungată.

În stadiul 4 nu poţi face decât paleaţie, acest stadiu înseamnă deja extensia tumorii din spaţiul iniţial loco-regional sau se generalizează prin metastaze. La staduln 4 vorbim despre un mix dintre terapiile oncologice şi scoaterea din urgenţa complicată în raport de complicaţia cu care vine„, a explicat reputatul chirurg Mircea Beuran la România TV.

Spynews
Tzancă Uraganu, gest impresionant în memoria lui Lucas. Ce decizie a luat în carieră, pentru nepoțelul său, care a murit: ”Am promis” / FOTO
Bzi.ro
Pescobar și-a cumpărat penthouse în valoare de 2 milioane de euro! „O să am cinema, amfiteatru și piscină!”
Fanatik.ro
Unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din România se va deschide din această vară. Ce localități va străbate
Capital.ro
A murit marele MAESTRU al filmului. Tristețe mare în România: Jocul s-a terminat
Playtech.ro
Reacţia lui Hagi când Loredana s-a aşezat lângă el! Nu a putut să reziste când a văzut decolteul vedetei. Imaginea momentului
DailyBusiness
Vremea face ravagii în România. Ploi torențiale, grindină și inundații. Iată care sunt zonele vizate
Adevarul
De ce bebelușii spun „tata”, înainte să spună „mama” VIDEO
Spynews
Hidrologii, anunț de ultimă oră! Pericol de inundații în mai multe județe din țară. A fost emis un cod galben de viituri / FOTO
Spynews
EXCLUSIV! Fostul iubit al Cristinei Pucean, acuzații extrem de grave la adresa dansatoarei și a familiei ei! Bărbatul susține că a fost păcălit și își vrea banii înapoi! Declarații pentru Spynews.ro!
Evz.ro
Rețetă de prăjitură cu cireșe și iaurt. Cel mai căutat desert în zilele de vară
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. „Ce rușine!”. Imaginile indecente pentru care Mădălina Ghenea a fost desfințată de fani
wowbiz.ro
Getuța Sterp a răbufnit și ea la adresa Marei Bănică! Ce i-a transmis jurnalistei: „Să vezi ce bătaie de joc ți-ai făcut singură. Nu rămâne așa”
Cancan.ro
Sebastian Dobrincu a dat-o uitării pe Ioana Ignat și s-a lăsat anturat la prima strigare de „brunețica”
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
De ce niciun trecător nu a intervenit pentru a-l salva pe bărbatul ucis în Crângași! Explicația unui psiholog criminalist: „Oamenii sunt din ce în ce mai egoiști”
Capital.ro
Interzis pentru românii care au mașini. Amendă de 1.000 de lei. Decizie direct de la primărie
StirileBZI
Produse din ciocolată și biscuiţi, vândute mai scump în România! Amendă de 337,5 milioane de euro
Prosport.ro
FOTO. Are 75 de ani, dar arată ca la 30, are o avere impresionantă și își caută iubit la 12 ani de când a divorțat
stirilekanald.ro
Șocant unde au găsit-o moartă pe Raisa, fetița de 2 ani dispărută din fața casei
substantial.ro
Descoperă rețeta salatei de legume la borcan: Gust de vară, prospețime și conveniență în bucătăria ta!
MediaFlux
Un ALT IMPOZIT la PENSIE după RECALCULARE. Anunțul ministrului MUNCII
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'