EXCLUSIV Prognoza meteo de 1 Mai. Florinela Georgescu: „Puţin probabil să fie ploi pe Litoral, dar temperaturile vor fi scăzute”

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Vremea se încălzește considerabil abia la jumătatea lunii mai.

25 apr. 2023, 13:31
EXCLUSIV Prognoza meteo de 1 Mai. Florinela Georgescu: „Puţin probabil să fie ploi pe Litoral, dar temperaturile vor fi scăzute”

Prognoza meteo de 1 Mai. Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică negativă ușor mai accentuată în regiunile intracarpatice. Regimul pluviometric va fi local excedentar în regiunile sud-estice, vestice și la munte, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Prognoza meteo de 1 mai. Meteorologii strică cheful de grătare al românilor

Prognoza meteo de 1 Mai.În următoarele zile, aşteptăm zile mai reci, mai ales joi, vineri şi sâmbătără, cu temperaturi maxime de 12-17 grade Celsius, iar, în ceea ce priveşte precipitaţiile, mai ales marţi şi miercuri. Vor fi şi intensificări ale vântului, care contribuie la senzaţia de rece. Duminică şi luni, vremea rea se mută la munte şi în sud-vest. În zonele montane înalte, sunt aşteptate lapoviţă şi ninsoare.”, a declarat Florinela Georgescu, director executiv al ANM.

„La mare, nu va ploua, dar în aceasta perioadă sunt temperaturile cele mai scazute din ţară sub influenţa Mării Negre, maximele vor ajunge la 15-17 grade duminică, după ce pînă în weekend vor ajunge cel mult la 14 grade Celsius”, a mai spus Florinela Georgescu.

Așadar, vremea va fi bună zilele următoare, însă nu scăpăm de frig și ploi. ”Scăpăm pentru câteva zile doar, pentru că, din păcate, semnalul pe care îl avem acum este că s-ar putea să rămânem cu temperaturile similare, pe care le vom avea la sfârșitul acestei săptămâni, cam pe tot parcursul săptămânii următoare. Sperăm într-o încălzire mai importantă în a doua parte a lunii mai”, a mai spus Florinela Georgescu

„Din punct de vedere termic, de la mijlocul săptămânii vorbim de maxime de la 9 până la 17 grade Celsius, iar minime ușor mai coborâte, de la -1 până la 7 grade Celsius. Cele mai coborâte vor fi în zonele depresionare din estul Transilvaniei. Începând de sâmbătă, valorile temperaturii vor fi în creștere, astfel încât în minivacanța de 29 aprilie -1 mai să avem temperaturi maxime de la 13 la 21 de grade și minime pozitive în cea mai mare parte a țării“, a spus şi Elena Mateescu, directorul general al ANM.

Val de aer polar care va ajunge în România. ANM: „Temperaturi negative, lapoviţă şi ninsori la munte, brumă şi îngheț în unele zone”

Prognoza meteo pentru săptămâna 24 aprilie-1 mai
Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică negativă ușor mai accentuată în regiunile intracarpatice.Regimul pluviometric va fi local excedentar în regiunile sud-estice, vestice și la munte, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Prognoza meteo pentru săptămâna 1 – 8 mai
Temperaturile medii vor fi mai coborâte de cât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile nordice. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Prognoza meteo pentru săptămâna 8 – 15 mai
Temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi ușor excedentar în regiunile intracarpatice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Prognoza meteo pentru săptămâna 15 – 22 mai
Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.