EXCLUSIV Rareş Bogdan: „Îl susţinem pe Cîţu pentru că, întotdeauna, preşedintele PNL care a pierdut alegerile şi-a dat demisia”

Europarlamentarul Rareş Bogdan, susţinător al lui Florin Cîţu pentru funcţia de preşedinte al PNL, se declară "tulburat" de afirmaţiile făcute duminică de preşedintele formaţiunii, Ludovic Orban, cu privire la ingerinţele din afara partidului în campania pentru alegerile interne pentru şefia PNL.

01 aug. 2021, 23:05
EXCLUSIV Rareş Bogdan: „Îl susţinem pe Cîţu pentru că, întotdeauna, preşedintele PNL care a pierdut alegerile şi-a dat demisia”

Rareş Bogdan a explicat, în exclusivitate la România TV, faptul că unul dintre motivele pentru care îl susţine pe Florin Cîţu este acela că, în ultimii 30 de ani, atunci când au pierdut alegerile, preşedinţii în funcţie au renunţat la poziţiile lor în partid. Europarlamentarul liberal i-a replicat lui Victor Orban şi referitor la afirmaţia acestuia conform căreia „mulţi din cei care astăzi îşi clamează susţinerea pentru Cîţu nu-l consideră capabil să conducă partidul”.

„Cred că sunt exagerări. Cine ştie, poate domnul Orban se uită la alte lucruri decât mă uit eu, nu-mi dau seama. L-am ascultat şi eu şi am rămas puţin tulburat de discursul domniei sale de astăzi. Era într-un fief care-l susţine într-o proporţie destul de mare şi probabil de asta a fost puţin mai violent în limbaj decât de obicei. Domnia sa de obicei e un om destul de ponderat. Eu vă spun că nu-mi doresc să intru în polemică cu, încă, preşedintele partidului”, a afirmat Rareş Bogdan într-o intervenţie telefonică, duminică seară, la România Tv.

Rareş Bogdan: „Îmi pare rău că nu am fost la alegerile de la Timişoara, sigur aş fi calmat spiritele”

El a adăugat că unul dintre motivele pentru care şi el, dar şi alţi lideri locali ai PNL îl susţin pe Florin Cîţu este acela că în ultimele trei decenii preşedinţii partidului au demisionat atunci când PNL a pierdut alegerile.

„Îl susţinem pe Florin Cîţu pentru o chestiune extrem de simplă: 30 de ani preşedintele Partidului Naţional Liberal, atunci când a pierdut alegerile, a demisionat. Este prima dată în 30 de ani când preşedintele partidului nu a plecat frumos de la conducerea partidului, cum a făcut şi Crin Antonescu, cum a făcut şi Valeriu Stoica, cum au făcut şi o mulţime de alţi preşedinţi ai PNL de-a lungul timpului. Asta-i tot. Şi Theodor Stolojan, şi Alina Gorghiu, şi Vasile Blaga… Dar, mă rog, nu vreau să intru în polemică cu domnia sa, chiar nu doresc să intru cu încă preşedintele partidului nostru”, a mai afirmat Rareş Bogdan.

Prim-vicepreşedintele liberal s-a referit şi la scandalul de la alegerile PNL Timişoara, unde mai mulţi membrii ai taberelor adverse s-au luat la bătaie.

„Nu mă bat eu, eu sunt un om care aleg cartea, nu m-am bătut în viaţa mea şi nici nu am de gând să mă bat, decât pe idei. Îmi pare rău că nu m-am dus, pentru că aş fi potolit spiritele.”, a susţinut Bogdan.

Citeşte şi: Emanuel Ungureanu: „Cîţu şi Arafat trebuie să răspundă, de ce am luat 120 de milioane de doze de vaccin?”


loading...
Partenerii noștri