EXCLUSIV Rareş Bogdan: „Nu este un guvern cu PSD, este un guvern PNL cu UDMR. Trimitem USR într-o perioadă de penitenţă, să înţeleagă că s-au pripit”

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a intervenit telefonic la România TV pentru a da asigurări că guvernul Ciucă nu va fi unul de coaliţie cu PSD, ci unul format din liberali şi membri UDMR.

21 oct. 2021, 19:31
EXCLUSIV Rareş Bogdan: „Nu este un guvern cu PSD, este un guvern PNL cu UDMR. Trimitem USR într-o perioadă de penitenţă, să înţeleagă că s-au pripit”

Rareş Bogdan a declarat că cel care a propus numele lui Nicolae Ciucă pentru postul de premier a fost chiar preşedintele PNL Florin Cîţu, despre care spune că a dat dovadă de „eleganţă şi maturitate politică deosebită”.

„A fost o analiza extrem de serioasa in care presedintele Citu a dovedit foarte multa maturitate si am analizat cum putem forma majoritatea de care avem nevoie, fara USR, care ne-a adus in aceasta situatie. Atunci, cu eleganta si cu o maturitate politica deosebita, Florin Citu l-a propus pe domnul Ciuca. Dansul este vicepresedinte al PNL, este un om apreciat chiar si peste hotare si veti vedea ca va fi unul dintre cei mai votati premieri din istoria Romaniei.

Pentru ca Romania nu are rabdare, Romania are nevoie de un guvern, e nevoie de o mana forte, de un om riguros, si sunt convins ca nimeni, decat daca este iresponsabil, nu va incerca sa gaseasca nod in papura acestei propuneri. Noi avem o decizie care nu a fost schimbata, prin care am atras atentia ca daca vor vota motiunea, nu va mai exista colaborare cu USR la guvernare. Noi nu ne permitem sa ne batem joc, asa ca am luat decizia unanima sa mergem cu solutia aceasta si sa lasam USR intr-o perioada de penitenta, care poate dura si 7 ani. Asa poate vor intelege ca nu te joci cu guvernarea.

Rareş Bogdan: „Fac un apel la USR să aibă în vedere crizele prin care trece România şi să voteze guvernul Cîţu”

Trebuie sa avem un ministru al Finantelor valid care sa semneze primii bani din PNRR, ne trebuie un ministru al Sanatatii valid, care sa rezolve aceasta criza sanitara care risca sa devina una grava pentru romani. Fac un apel la USR sa nu se uite la interese politice, sa aiba in vedere crizele majore prin care Romania trece. Deocamdata nu s-a pus problema de a sta la masa cu cineva, iar situatia actuala a Romaniei cere solutii exceptionale. Eu am incredere in continuare ca domnii Ciolos si Barna vor intelege ca s-au pripit si ca vor vota guvernul minoritar Ciuca. Nu este un guvern cu PSD, este un guvern PNL cu participarea UDMR. PNL nu face guvern cu PSD.”, a spus Rareş Bogdan la România TV.

Citeşte şi: Cum ar arăta Guvernul Ciucă: Nelu Tătaru revine la Sănătate, Cîţu a refuzat Finanţele. Apelul lui Ciucă de ultimă oră către toate partidele