EXCLUSIV | România, lovită de canicula extremă, ploi torenţiale şi vijelii. Directorul ANM: „Temperaturile resimţite vor fi mai mari de 40 de grade”

Vom avea parte de zile de foc în România în următoarea perioadă. Canicula va pune stăpânire pe mai multe zone din ţară, iar temperaturile resimţite vor fi chiar şi de 40 de grade Celsius.

02 iul. 2022, 22:27
EXCLUSIV | România, lovită de canicula extremă, ploi torenţiale şi vijelii. Directorul ANM: „Temperaturile resimţite vor fi mai mari de 40 de grade”

Elena Mateescu, director executiv al Administraţiei Naţionale de Meteorologie, a explicat în direct la România TV că în ziua de duminică ne vom confrunta cu temperaturi caniculare şi fenomene de instabilitate atmosferică.

„Mâine (duminică, n.red) vom vorbi din nou de fenomene de instabilitate atmosferică deosebit de accentuată în special în zona de munte, în zonele de deal, dar nu în ultimul rând în partea de centru şi sud a ţării.

E posibil să emitem mâine dimineaţă o atenţionare meteorologică în funcţie de informaţiile pe care le vom avea la dispoziţie.

Vorbim în continuare despre disconfort termic accentuat pentru că şi mâine vom atinge la nivelul maximelor pragul unei zile de caniculă. 35 – 36 de grade, cu cele mai ridicate valori în partea de sud a ţării”, a declarat directorul ANM, înn direct la România TV.

Citeşte şi: EXCLUSIV | Vreme extremă după muntele de aer cald care a lovit România. Meteorologul Dumitru Baltă: „Instabilitatea va fi destul de puternică”

România, lovită de canicula extremă, ploi torenţiale şi vijelii şi săptămâna viitoare

„Săptămâna va debuta cu valori de temperaturi în creştere, mai ales în primele în primele trei zile când vor fi valori de 37-38 de grade, asociate şi un grad de umezeală ridicat în atmosferă vor determina un disconfort termic deosebit de ridicat şi temperaturi resimţite mai mari de 40 de grade.

Fenomenele de instabilitate vor fi la nivel local prezente şi caracterizate prin averse torenţiale, vijelii şi căderi de grindină”, a mai spus Elena Mateescu.

Citeşte şi: COD ROŞU de furtuni în Mureş şi Harghita. Este al treilea cod roşu emis pentru judeţul Harghita