EXCLUSIV – Romica Jurca, în proces cu o companie de furnizare a energiei electrice. A fost depusă plângere pentru FALS în acte

Bătaia de joc continuă la adresa românilor! Chiar si celebrul meteorolog Romica Jurca a povestit în exclusivitate la România TV despre cum s-a trezit cu un contract la energie electrică care nu a fost semnat de ea. Dosarul a ajuns pe masa procurorilor de la Parchetul General.

19 ian. 2022, 15:28
EXCLUSIV – Romica Jurca, în proces cu o companie de furnizare a energiei electrice. A fost depusă plângere pentru FALS în acte

Romica Jurca, în proces cu o companie de furnizare a energiei electrice. Meteorologul a povestit la România TV cum a pornit totul.

„La început de 2020 a venit cineva de la Enel, furnizorul, să actualizeze datele. Contractul era pe numele soţului care între timp a decedat am trecut-o titular pe contract pe fiica-mea. Fata respectiva ne-a spus ca se va derula contractul in aceeasi forma, doar cu alt titular. Au inceput facturi, i-am spus fetei să plătească online. Până cand prin luna mai a zis ca „mai mami nu stiu ce se intampla? facturi astea incep sa fie prea mari. Până atunci plăteam 120 – 140 lei pe lună, au început să vină facturi de 304 lei, 470 de lei, 380 lei.

Am sunat prin call center si ni s-a spus ca avem un nou contract cu cele mai mari tarife. Am trimis un mail sa intreb de ce nu am fost macar informata si sa-mi explice cineva acele diferenţe mari, nu mi-a raspuns nimeni niciodata”, a mai povestit Romica Jurca la România TV.

Citeşte şi: Câţi bani câştigi la factura de energie electrică după reducerea anunţată de Guvern

Mai mult, Romica Jurca a explicat că a cerut contractul, că acesta nu este semnat de ea sau fiica ei.

„Acum am cerut un contract. Contractul nu este semnat de noi. Am trimsi mail la furnizor si la Protecţia Consumatorului care a spus că nu este de competenţa lor. Ei au trimis si la ANRE, mi-au spus a luat legătura cu furnizorul ca se pare ca totul este in ordine. Când am facut din nou sesizare că acel contract este un fals ANRE mi-a spus sa sun la Protecţia Consumatorului, ei au spus ca este un caz penal, au trimis la Poliţia capitalei, de aici la Poliţia de Sector, ei la Parchetul General şi astept”, a mai spus Romica Jurca.

Citeşte şi: Val de amenzi de la ANPC pentru furnizorii de curent şi gaze din cauza facturilor uriaşe