EXCLUSIV / Sebastian Burduja, despre candidatura la Primăria Capitalei: „Am intrat că nu am fost de acord să fie alt candidat din partea PNL. Ultimul lucru pe care vreau să-l fac e să o susțin pe Gabriela Firea”

Sebastian Burduja, candidatul Partidului Național Liberal pentru Primăria Capitalei, a vorbit despre motivele pentru care a acceptat să intre în cursa electorală.
Alina Costache
09 mai 2024, 19:50
EXCLUSIV / Sebastian Burduja, despre candidatura la Primăria Capitalei: „Am intrat că nu am fost de acord să fie alt candidat din partea PNL. Ultimul lucru pe care vreau să-l fac e să o susțin pe Gabriela Firea”
EXCLUSIV / Sebastian Burduja, despre candidatura la Primăria Capitalei: „Am intrat că nu am fost de acord să fie alt candidat din partea PNL. Ultimul lucru pe care vreau să-l fac e să o susțin pe Gabriela Firea

Sebastian Burduja a vorbit despre candidatura lui la Primăria Capitalei. Alesul Partidului Național Liberat susține că el este cel mai bun candidat care ar fi putut fi ales pentru bucureșteni.

Citește și: Rareş Bogdan spune că Sebastian Burduja este spre 20% în sondaje: Mă deranjează că Nicuşor Dan refuză dezbaterea despre problemele Bucureştiului

Sebastian Burduja, despre candidatura la Primăria Capitalei

Fost ministru al Digitalizării și actual ministru al Energiei cu îndatoriri delegate pe perioada campaniei electorale, Sebastian Burduja crede că cele mai mari partide din România, PSD și PNL, ar fi putut aborda altfel problemele politice. Totuși, în ceea ce privește Capitala, actuala administrație a dezamăgit complet, deși resurse au existat.

„Vorbim de două partide care au acceptat răspunderea guvernării. În mod egoist, ar fi fost o idee să se ducă în opoziție și să lase guvernarea în mâinile cui o fi fost și să crească în opoziție. USR-ul și-a luat jucăriile și a plecat, PNL-ul a rămas, cu cost electoral. Am fost ministru și în guvernul Ciucă, și în guvernul Ciolacu. Cel puțin la București eu mă bucur că PNL are candidat propriu. Noi acum 4 ani ne-am dat la o parte, dar Nicușor Dan ne-a dezamagit, a avut toate ingredientele să reușească. Sunt 8 ani în care noi nu am avut o ofertă exactă. La nivelul coaliției au fost niște ezitări, nu au făcut bine nimănui, decât lui Nicușor Dan. El a devenit sociolog, s-a pronunțat pe sondaje. În ultimii 4 ani Bucureștiul a devenit praf, a devenit mai rău ca acum 4 ani, lucru ce nu credeam că e posibil. (…) Povestea asta că Nicușor a scos primăria din faliment este jenantă. A crescut datoriile, le-a rostogolit în datorii pe termen lung. A avut și cu vreo 3 miliarde de lei în plus, va dați seama ce management bun a avut. Deci eu nu atac pe nimeni la persoană”, a declarat, în exclusivitate pentru România TV, Sebastian Burduja.

Întrebat dacă a acceptat să candideze pentru a o ajuta într-un fel sau altul pe Gabriela Firea să obțină un nou mandat, dată fiind și coaliția PNL-PSD, Sebastian Burduja a negat vehement.

„Exclus. Ultimul lucru pe care vreau să îl fac este să o susțin pe Gabriela Firea sau alt contracandidat. Eu am intrat că nu am fost de acord să fie alt candidat din partea PNL. Eu sunt în jurul a 20-22%, Nicușor a coborat sub 30%, va fi o cursă în 4. Bucureștenii vor trebui să aleagă, dacă le-au plăcut cu Nicușor, am înțeles, dar dacă vor altceva, eu sunt aici, am un plan pe care îl pot implementa într-un timp foarte scurt. Noi mergem separat la București și e bine că PNL are o ofertă proprie, dar asta nu înseamnă că coaliția nu poate continua. Eu nu o să atac pe nimeni, o să atac doar mandatul cuiva. Românii iubesc faptele bune, mai mult decât scandalul”, a mai declarat candidatul PNL.

Legat de controversa vizitei lui George Simion la palatul lui Gigi Becali pentru a cere ajutor cu finanțarea candidatului AUR Mihail Neamțu, Sebastian Burduja a spus că el nu are resursele necesare momentan, însă va depune toate eforturile pentru a reuși să se autofinanțeze.

„Eu trebuie să pun undeva la 120.000 de euro, in calitatea mea de candidat la Primăria Capitalei. Nu mi dă partidul, nu îi am acasă. Trebuie să te descurci. O parte o să îmi iau de la bancă, pe nevoi personale, da rnu știu dacă pe toată sumă. Văd ce fac, am o soră. Doar Nicușor Dan merge în fața românilor și cere bani, am înțeles că are niște investitori de care nu vrea să spună nimic”, a mai adăugat Burduja.

Citește și: Nicușor Dan, convins că bătălia finală pentru Primăria Capitalei va fi cu Piedone: „E în continuare cel mai bine clasat din bazinul de stânga PSD”

Spynews
Ce se știe despre criminalul din Sibiu, tânărul care și-a ucis iubita de 21 de ani! Bărbatul consuma substanțe interzise
Bzi.ro
Este vestea momentului despre marele maestru: Medicii au explicat care este starea lui Florin Piersic
Fanatik.ro
Pădurea din România care s-a transformat într-un loc de vis. Turiștii se îngrămădesc pentru a se bucura de o experiență unică
Capital.ro
A intrat în vigoare în 15 județe din România. Românii trebuie să depună cerere
Playtech.ro
Delia, ţinută transparentă prin care s-a văzut absolut tot! Aşa nu a mai fost văzută niciodată. A avut mare curaj!
DailyBusiness
Este anunțul zilei pentru milioanele de români care au credite în LEI!
Adevarul
Coșmarul prin care a trecut un culturist: a pierdut zeci de kilograme în 35 de zile. „Corpul meu a început să se mănânce singur”
Spynews
Marius Elisei, absent total din viața fiicei sale! Ce spune Oana Roman despre relația dintre Isabela și tatăl ei / FOTO
Spynews
Anunț ANM! Cod galben de ceață densă în România. Care sunt județele afectate
Evz.ro
Vestea așteptată de toată România. Vine de la Florin Piersic
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
Unde s-a refugiat și ce s-a ales de Maria, femeia de care a divorțat Mihai Neșu, după ce a fost părăsită de fostul fotbalist!
wowbiz.ro
Nimeni nu mai știe nimic de Riana. Cum a fost filmată înainte să dispară fără urmă
Cancan.ro
Oana Roman a făcut o gafă colosală şi a fost taxată imediat: 'Se vede clar că e jeg'
Playsport.ro
INCREDIBIL! Mădălina Ghenea a pozat ca NICIODATĂ, iar imaginile au scăpat pe net! Cum apare
kanald.ro
Ciclonul care a lovit Europa se apropie de România: Meteorologii ANM anunță ploi torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină
Capital.ro
Rămas bun, maestre! A murit marele actor. Și-a luat adio
StirileBZI
Începe „Litoralul pentru toţi” în 31 mai! Tarifele încep de la 35 de lei pe noapte
Prosport.ro
FOTO. Cea mai bogată româncă are o avere de peste 800.000.000 de euro și arată impecabil la 66 de ani
stirilekanald.ro
Bunicul Florentine, feta ucisă la Sibiu, detalii șocante! "Nu a mers la..."
substantial.ro
Unilever retrage de pe piață numeroase șampoane suspectate de conținut cancerigen
MediaFlux
REGULĂ NOUĂ la BANCOMATE! Cum se EXTRAG BANII din CONTURILE ROMÂNEȘTI
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'