EXCLUSIV Soluţia lui Alexandru Rafila pentru a stopa valul uriaş de morţi de COVID: „Oamenii stau acasă până când boala se agravează”

Alexandru Rafila a dezvăluit, miercuri seară, la România Tv, soluţia pentru ca numărul deceselor provocate de covid-19 să înceapă să scadă. Deputatul PSD avertizează că antiviralele luate preventiv pot fi extrem de periculoase pentru sănătate.

03 nov. 2021, 22:46
EXCLUSIV Soluţia lui Alexandru Rafila pentru a stopa valul uriaş de morţi de COVID: „Oamenii stau acasă până când boala se agravează”

Soluţia lui Alexandru Rafila pentru a stopa valul uriaş de morţi de COVID. Deputatul PSD a declarat la emisiunea lui Victor Ciutacu faptul că cea mai importată măsură care ar trebui luată pentru a stopa numărul deceselor provocate de covid-19 ar putea fi realizarea unor structuri functionale pentru asistenta medicala ambulatorie pentru pacienti.

Soluţia lui Alexandru Rafila pentru a stopa valul de decese de COVID-19

„Cea mai importanta masura pe care putem sa o luam este realizarea unor structuri functionale pentru asistenta medicala ambulatorie pentru pacienti, acolo unde acestia pot fi evaluati si li se poate administra tratament. Avem o reţea importanta de ambulatorii de specialitate în toate oraşele, fostele policlinici. Acestea pot sa primească pacienti covid. Oamenii ot fi investigati macar minimal in primele zile de boala. Oamenii stau acasa, se trateaza cu ce au sau cu ce le spune medicul de familie la telefon, fara sa existe medicatie antivirala disponibila şi atunci boala se agraveaza si ajung foarte tarziu la spital.

Am prieteni care sunt in zona de medicina legala care spun ca se gasesc persoane decedate la domiciliu, multe dintre ele cu covid. Oamenii stau acasa pana mor sau pana ajung in stare foarte grava. Ar fi prima solutie sa opresti valul acesta de decese”, a declarat Rafila la România Tv.

Citeşte şi Nelu Tătaru: Ce era valabil anul trecut nu mai este valabil acum. La început căutam ”soluţii” cu lumina stinsă

Deputatul PSD trage un semnal de alarmă privind antiviralele luate preventiv. Acesta avertizează că aceste medicamente pot fi extrem de periculoase.

„Antiviralele nu se iau preventiv, se iau doar de catre persoanele care sunt infectate si au o formă a bolii care justifica administrarea acestui tratatemn. Exista o credinta gresita că poti sa iei antivirale in loc de vaccin. Antiviralele luate preventiv sunt mult mai periculoase decat vaccinul”, a precizat deputatul.

Acesta a ţinut să sublinieze faptul că o soluţie pentru a pune punct pandemiei este vaccinarea.

„Solutia este ca pana la sfarsitual acestuia an sa reusim sa vaccinam 2-3 milioane de persoane si sa reducem foarte rapid transmiterea bolii in aceasta perioadă. Observăm ca numărul cazurile de covid-19 au scazut in ultima perioada. Acum sunt decesele zilelor cand se inregistrau cate 15-17 mii de cazuri pe zi. Sunt extrem de multe cazuri la ATI, durata medie a unui pacient care sta la ATI este de cel putin 3 saptamani. Ca sa se elibereze ATI, ca sa scada numarul de decese, ar trebui o reducere a activitatii”, a mai precizat Rafila.

Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 3 noiembrie 2021, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 10.196 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2, dintre care 149 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 19.741. Dintre acestea, 1.890 sunt internate la ATI. De asemenea, au fost raportate 451 decese dintre care 2 anterioare, potrivit unei informări a Grupului pentru Comunicare Strategică.

Citeşte şi Radu Ţincu: „Din păcate, numărul morţilor va fi mare şi în perioada următoare”