Nelu Tătaru: Ce era valabil anul trecut nu mai este valabil acum. La început căutam ”soluţii” cu lumina stinsă

Parlamentarii din Comisiile de Sănătate ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au avut o întâlnire, miercuri, cu reprezentanţi ai OMS cu care au discutat despre combaterea pandemiei.

03 nov. 2021, 22:21
Nelu Tătaru: Ce era valabil anul trecut nu mai este valabil acum. La început căutam ”soluţii” cu lumina stinsă

Fostul ministru al Sănătăţii și preşedintele Comisiei pentru sănătate şi familie din Camera Deputaţilor, Nelu Tătaru, a afirmat că ceea ce era valabil anul trecut nu mai este valabil acum.

”Vremurile acestea, atât de complicate, cer, mai mult ca oricând, dialog. Crizele pot fi depăşite doar printr-o comunicare constructivă. Astăzi, 3 noiembrie, am participat împreună cu reprezentanţii Comisiilor pentru sănătate din Camera Deputaţilor şi Senat la o întrevedere cu o delegaţie a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), în cadrul căreia au fost discutate recomandările OMS pentru ieşirea din criza provocată de COVID-19”, a scris, miercuri seară, pe Facebook, Nelu Tătaru.

Fostul ministru al Sănătăţii cere redeschiderea parţială a şcolilor: „Vor creşte iar infecţiile”

”Am văzut în timp real și în prima linie, ca medic, efectele devastatoare ale acestei pandemii asupra pacienților”, spune fostul ministru al Sănătății.

”Nevoia imediată a oamenilor este să se acţioneze cu rapiditate şi centrat pe nevoia fiecăruia. Dincolo de orice dezbateri, este foarte important să adaptăm zona medicală la particularităţile societăţii româneşti. Ceea ce era valabil anul trecut nu mai este valabil acum! Cum ieşim din această situaţie limită, astfel încât să nu mai existe atâta suferinţă şi pierderi de vieţi omeneşti? Asta e ceea ce trebuie să ne preocupe acum şi să ne facă să identificăm soluţii urgente, cu aplicare imediată”, a mai scris Tătaru pe Facebook.

Întâlnire de urgență între Rafila, Cercel, Tătaru și directorii OMS Europa. Anunțul transmis de specialiști

Fostul ministru al Sănătăţii afirmă că ”această pandemie este o lecţie care ne va schimba pentru totdeauna percepţia asupra a tot ce înseamnă sănătate publică şi tocmai din acest motiv trebuie să avem grijă să nu ne mai întoarcem în fazele de început, cele în care căutăm „soluţii” cu lumina stinsă”.
”Acum avem soluţia, iar aceea se numeşte vaccin şi prevenţie”, mai spune Tătaru.

Grupul de Comunicare Strategică anunţă marţi, pe baza datelor existente la ora 10.00, că în ultimele 24 de ore s-au înregistrat apeste 11.000 de cazuri noi de COVID-19 şi au fost raportate 591 de decese, din care 5 din perioada anterioară, fiind cel mai grav bilanţ de la începutul pandemiei. 1.876 de pacienţi sunt internaţi la ATI. În spitale sunt internaţi 367 de copii, 32 fiind la ATI. Incidenţa îmbolnăvirilor în Bucureşti este în scădere, fiind 13,35.