EXCLUSIV. Tânărul vaccinat anti-Covid cu două seruri diferite, din greșeală, dezvăluiri explozive: „S-au panicat. M-au întrebat dacă sunt de acord să treacă în sistem că mi s-a făcut tot Pfizer”

Tânărul diagnosticat cu diabet, care a fost vaccinat anti-Covid cu două seruri diferite, a făcut dezvăluiri incredibile, în direct la România Tv.

17 mart. 2021, 21:49
EXCLUSIV. Tânărul vaccinat anti-Covid cu două seruri diferite, din greșeală, dezvăluiri explozive: „S-au panicat. M-au întrebat dacă sunt de acord să treacă în sistem că mi s-a făcut tot Pfizer”

Alin-Alexandru Ionescu a fost vaccinat la Romexpo cu Pfizer, iar la rapel a primit o doză Moderna. Tânărul a povestit, în exclusivitate pentru România Tv, cum au încercat cadrele medicale să mușamalizeze acest caz.

„M-am prezentat acolo și am spus că am fost vaccinat cu Pfizer. M-au trimis într-un cabinet unde se făceau rapeluri pentru Moderna. M-am lăsat pe mâna medicului. A doua greșeală care a dus la această situație a fost că asistentele care fac vaccinul, înainte de administrarea dozei, ele verifică datele persoanei într-o platformă. Au așteptat să-mi fac vaccinul și apoi au validat datele în sistem.

Atunci a apărut eroarea pentru că eu fusesem vaccinat cu Pfizer anterior. Dar deja vaccinul fusese făcut. Varianta care mi s-a oferit pe loc a fost,  să încercăm să eliberăm o hârtie pe care să scrie că eu sunt bine mersi, că am făcut două doze de Pfizer. Ceea ce era un fals și complica mai mult lucrurile dacă eu aveam reacții adverse ulterior”, a declarat tânărul la România Tv.

Cadrele medicale, pentru a mușamaliza ceea ce s-a întâmplat, i-au spus tânărului că vor trece în sistem faptul că și prima dată a fost vaccinat tot cu Pfizer. „A venit domnul doctor, mi-a spus că nu se va întâmpla nimic, că nu sunt primul care a trecut prin asta (!!!), dar că din păcate nu îmi poate fi eliberată o adeverință de vaccinare. Unless… dacă sunt de acord să treacă îmi sistem că mi s-a făcut tot Pfizer și astfel poate închide cazul, iar eu mă pot bucura de beneficiile complete ale unei persoane vaccinate. POFTIM?! Mi-am ieșit din fire. Am cerut să vorbesc cu șeful centrului de vaccinare.

S-a prezentat o doamnă doctor care, auzind că sunt diabetic, m-a întrebat dacă, ca să o citez, „sunt pe insulină” și că n-ar trebui să fie nicio problemă că mi s-au făcut două doze din două vaccinuri diferite. Oamenii încercau să mă îmbuneze legat de problema că îmi pot elibera o adeverință de vaccinare, de parcă de-aia venim să ne vaccinăm, ca să plecăm la vară în Grecia”, a spus tânărul la Antena3, după ce a fost vaccinat cu două seruri diferite.

Alin Ionescu a spus că, după ce a fost vaccinat cu serul greșit, dr. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-Covid, l-a sunat pentru a-l liniști în privința stării sale de sănătate.

„Da, la două ore după ce m-am vaccinat, m-a sunat dr. Gheorghiță, mi-a spus că nu am de ce să-mi fac griji pentru starea mea de sănătate și că va face o anchetă. Mi-a spus că știe de niște studii care se fac în Marea Britanie. Mă bucur că nu am probleme până acum. Sigur că rămâne o rezervă. Oirce om care trece prin această situație ajunge să se gândească că poate organismul său reacționează diferit, poate vor apărea probleme ulterior.

Greșeala e omenească, dar m-a deranjat modul în care a fost gestionată situația pe loc. Plus că eu nu sunt monitorizat acum. Sunt foarte siguri toți că nu dăunează”, a mai spus Alin-Alexandru Ionescu.

Bărbat vaccinat la Romexpo cu Pfizer a primit din greşeală la rapel o doză Moderna. Personalul medical a încercat să muşamalizeze cazul! Valeriu Gheorghiţă cere anchetă

Pompier din Teleorman, de urgenţă la spital la cinci ore după ce a fost vaccinat