EXCLUSIV Tánczos Barna: „Defrişări masive au existat în urmă cu 10-15 ani. Sistemul actual de control şi trasabilitate a lemnului nu mai permite, azi, aceste tăieri masive”. VIDEO

Ministrul Mediului, Tánczos Barna, a vorbit, în emisiunea moderată de Niels Schnecker, despre fenomenul tăierilor ilegale de păduri din România. Acesta a dat asigurări că acest fenomen este mult diminuat în zilele noastre.

10 aug. 2021, 17:39
EXCLUSIV Tánczos Barna: „Defrişări masive au existat în urmă cu 10-15 ani. Sistemul actual de control şi trasabilitate a lemnului nu mai permite, azi, aceste tăieri masive”. VIDEO

Avem peste 800 de mii de verificări pe sumal 2. Eu le recomand cetăţenilor care sesizează transporturi ilegale de lemn să sune la 112, să raporteze transportul ilegal, dar să nu încerce să devină poliţie. Există poliţie în pădure, nici eu nu m-aş duce să fac legea în pădure. Cu tot ce face poliţia, jandarmeria, sumal, nu există ca cineva să se încumete la defrişări masive.

Cele mai multe defrişări masive, de-a lungul timpului, au avut loc, în Maramureş. Au fost foarte multe cazuri de tăieri ilegale masive, dar nimeni nu-şi mai permite să facă azi ce a făcut acum 10 ani. Cu siguranţă nu mai sunt acele tăieri masive pe suprafeţe mari. Nu se mai riscă nimeni.

Citeste si Ministrul Mediului anunţă impozitarea mașinilor mai vechi de 15 ani. Ce soluții propune Tánczos Barna pentru autovehiculele poluante

Cazuri multe de tăieri ilegale au mai fost la limita dintre Harghita şi Bacău, am avut în zona Făgăraş. Aceste fenomen a existat, într-adevăr, dar sistemul actual de control şi trasabilitate a lemnului nu mai permite aceste tăieri masive. Tot acest sistem are rolul de a îngreuna intrarea masei lemnoase în circuitul economic„, a declarat ministrul Mediului la România TV.

Citeste si Ministrul Mediului Tanczos Barna se opune noii politici pentru păduri propuse de UE: „Sistemul de gospodărire a pădurilor din România e bine reglementat şi sever”