EXCLUSIV Teologul Valentin Guia îi cere demisia lui Vlad Voiculescu: „25.000 de familii îngropate ca ultimii câini. Să vă fie ruşine!”

Valentin Guia îi cere public demisia lui Vlad Voiculescu în numele celor "25.000 de familii îngropate ca ultimii câini". Teologul se arată nemulţumit de modul în care au fost îngropate persoanele care au murit după ce au fost infectate cu covid.

08 apr. 2021, 17:50
EXCLUSIV Teologul Valentin Guia îi cere demisia lui Vlad Voiculescu: „25.000 de familii îngropate ca ultimii câini. Să vă fie ruşine!”

Teologul Valentin Guia a declarat la România Tv că Vlad Voiculescu ar trebui să-şi dea demisia după ce „25.000 de familii au fost îngropate ca ultimii câini”.

Teologul Valentin Guia, către ministrul Sănătăţii: Vă cer public demisia

Citeşte şi Reguli de înmormântare a persoanele decedate de COVID. Arhiepiscop: Poate avea loc o celebrare religioasă

„Urlu și strig și spun în continuare că asistăm la o bătaie de joc la adresa identității noastre naționale și a sufletului nostru creștinesc. Domnule Voiculescu, eu am urlat un an de zile și toate lucrurile astea, numele tuturor celor care au trecut prin aceste lucruri vi le-am spus. Domnule Voiculescu, colegii dumneavoastră ne-au făcut proști, analfabeți funcționali și medievali. Eu v-am spus niște lucruri elementare ale sufletului nostru.

Vă cer public demisia în numele a acelor 25.000 de familii îngropate ca ultimii câini. Nu se poate să ajungem în halul în care… în momentul ăsta ați întors cuțitul în inima copiilor care și-au îngropat părinții care le-au dat viață. Că au muncit o viață pe acest pământ, nu se poate bătaia de joc și mizeria în care am ajuns. Suntem ca ultimii câini! Să vă fie rușine”, a spus teologul într-o intervenție telefonică la România TV.

Cum sunt înmormântaţi morţii de COVID-19. Ce prevede protocolul

Regulile speciale care trebuie respectate pentru înmormântarea persoanelor decedate de COVID sunt prevăzute în ordinul nr. 570 din 6 aprilie 2020 privind modificarea Ordinului ministrului sănătăţii nr. 436/2020, în mandatul ministrului Sănătăţii al lui Nelu Tătaru.

„Cadavrele contaminate ca urmare a infecţiei COVID-19 confirmate prin teste specifice de laborator, care au fost autopsiate, se îmbălsămează cu caracter obligatoriu la sfârşitul autopsiei pentru a preveni transmiterea infecţiei.

Aceste cadavre se igienizează, dar nu se efectuează asupra lor manopere de cosmetizare şi nici nu se îmbracă, înainte de a fi introduse în sac.

După identificarea cadavrului de către aparţinătorii decedatului sau de către cei desemnaţi în condiţiile prezentului protocol şi semnarea actelor care atestă identificarea, personalul echipei medico-legale implicat în manipularea cadavrului pulverizează produse biocide de tip TP22 sau soluţie de formaldehidă peste cadavru, apoi acesta este introdus în doi saci rezistenţi de vinil, astfel: după fiecare introducere a cadavrului în sac se pulverizează produs biocid de tip TP22 sau formol, folosind un echipament de pulverizare fină.

Ulterior, corpul învelit în cei doi saci de vinil se introduce în sicriu, se pulverizează cu produs biocid de tip TP22 sau formol, urmând a se închide şi sigila sicriul înainte de ieşirea din instituţia medico-legală şi predarea către aparţinători, aceştia din urmă având obligaţia de a nu-l mai deschide ulterior”, conform punctului 7 din ordinul nr. 570 din 6 aprilie 2020.

Reamintim că ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat joi că ordinul privind modul în care vor putea fi organizate înmormântările este în lucru, iar „cel târziu” vineri va fi semnat, el conţinând toate modificările solicitate de reprezentanţii cultelor.

Voiculescu a avut o întâlnire cu reprezentanţii cultelor la Ministerul Sănătăţii despre modificarea ordinului de ministru care reglementează accesul acestora la pacienţii cu COVID-19 care sunt internaţi în spital şi despre organizarea înmormântărilor.