EXCLUSIV. Traian Băsescu, despre protestele din țară: „Unde sunt premierul și președintele? S-au ascuns și îl lasă pe Arafat. Asta e lașitatea politicienilor!”

Traian Băsescu i-a criticat dur pe cei aflați la putere, într-o intervenție în direct la România Tv, spunând că s-au luat niște decizii lipsite de orice raționament.

28 mart. 2021, 21:55
EXCLUSIV. Traian Băsescu, despre protestele din țară: „Unde sunt premierul și președintele? S-au ascuns și îl lasă pe Arafat. Asta e lașitatea politicienilor!”

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, spune că decizia redeschiderii școlilor pe 8 februarie, în condițiile în care alte țări din Europa intraseră deja în valul trei al pandemiei de coronavirus, a fost una foarte proastă și că din acest motiv situația în țara noastră s-a agravat.

„Cât de prost trebuie să fii să deschizi școlile când vezi că Europa a intrat în valul 3, când tu ai deja 900 de oameni la Terapie Intensivă. Și tu să relaxezi măsurile în 8 februarie. Cât trebuie să fii de lipsit de logică? Era clar că vine și la noi valul al treilea. S-au luat niște măsuri fără sens în această situație”, a declarat Traian Băsescu la RomâniaTv.

De asemenea, Băsescu a vorbit și despre noile restricții impuse de Guvern care au scos oamenii în stradă în mai multe orașe din țară. Sute de persoane au ieșit la protest în Constanța, Cluj-Napoca, Timișoara și Brăila pentru a manifesta față de noile restricții și a cere demisia lui Raed Arafat. Majoritatea tinerilor aflați la protest au scandat: „Libertate” sau „Arafat, du-te acasă că de tine nu ne pasă”.

„Românului, când i se impun restricții, vor să-l vadă pe președinte, pe premier, pe cei pe care i-au ales. Nu se poate. În momente de crize, aleșii trebuie să-și asume dialogul și răspunderea. Cine e prim-ministrul țării? Se numește Cîțu, da? Oamenii în stradă strigă „Jos, Arafat”, care e subordonatul lui Cîțu. Unde e președintele? Cei de sus s-au ascuns și îl lasă pe Arafat, care nu are responsabilitate pentru criză, el e doar un instrument în criză. Responsabilitatea o au președintele și premierul. Avem niște responsabilități stabilite de Constituție. Cei aleși trebuie să stea de vorbă cu populația! Ce autoritate i-a dat Constituția lui Arafat? Asta e lașitatea politicienilor!”, a transmis Traian Băsescu.

Citiți și Proteste de amploare în marile orașe din România! Sute de manifestanți au ieșit în stradă, fiind nemulțumiți de noile restricții

Creșterea alarmantă a numărului de cazuri în contextul celui de-al treilea val al pandemiei vine cu restricții suplimentare, printre care și restricționarea circulației între anumite intervale orare.

Românii nu vor mai avea voie să iasă din case începând cu orele 20.00, în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică în localităţile cu rata de infectare peste 4. Tot în aceste localităţi, magazinele şi activităţile de comerţ/prestări de servicii în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private se vor închide începând cu orele 18.00.

Citiți și Dan Bittman iese la atac: „După un an de zile, suntem în același loc. Greșeala e a noastră, am ales greșit. Cei care ne conduc nu sunt capabili”