EXCLUSIV | Traian Băsescu, soluţia pentru a opri criza facturilor la energie. „Porneam grupurile pe cărbune! România avea resurse să-şi producă electricitatea de care are nevoie

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, joi, în direct la România Tv, că pe fondul crizei energetice, România ar fi trebuit să pornească grupurile pe cărbune, chiar şi cu riscul sancţiunilor pe care ţara noastră le-ar fi putut primi de la Comisia Europeană.

31 mart. 2022, 23:56
EXCLUSIV | Traian Băsescu, soluţia pentru a opri criza facturilor la energie. „Porneam grupurile pe cărbune! România avea resurse să-şi producă electricitatea de care are nevoie

Traian Băsescu a fost întrebat ce soluţii ar fi avut pentru a opri dezastrul facturilor.

„România avea resurse să-şi producă electricitatea de care are nevoie. Numai la CEO sunt circa 860 mW pe care de regulă care puteau fi produşi pe cărbune. În situaţia de criză energetică în Europa, România nu avea voie să stea cu grupurile pe cărbune oprite.

Avem povestea asta cu ne bagă UE în infringement.. Ca să te bage în infringement e o procedură care durează un an, apoi sunt cel puţin doi ani până la finalizarea ei şi te poţi alege cu o amendă sau o restricţie.

Trebuia să dăm drumul la grupurile de pe cărbune chiar dacă ar fi spus ceva Comisia Europeană. Sunt convins că n-ar fi spus. (…) Dacă am fi putut elibera gaze naturale spre Europa, toată lumea ar fi spus ce înţelept ar fi procedat România. Porneam grupurile pe cărbune!”, a declarat Traian Băsescu, la România TV.

Citeşte şi: EXCLUSIV Cum ar fi acţionat Traian Băsescu la invazia Rusiei, dacă mai era preşedinte: „Aş fi cerut să trimitem armament ucrainenilor. România trebuie să se apere în Ucraina”

„Tot aud asta cu ne-am angajat la UE. În UE te angajezi şi în situaţii de criză te dezangajezi. Este sărăcie energetică în Europa în momentul de faţă”, a adăugat fostul preşedinte al României.

Citeşte şi: EXCLUSIV | Traian Băsescu anticipează schimbări în Guvern. „Ciucă nu o să mai rabde mult aceşti futurologi. O să le ceară să treacă la o guvernare pragmatică”


loading...