EXCLUSIV| Traian Băsescu șterge pe jos cu George Simion și Diana Șoșoacă! ”Mă uit cu milă la ei”

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a făcut sâmbătă seară, în exclusivitate, la România TV, o serie de dezvăluiri despre jorcurile politice pe care actualele partide le fac în țara noastră și a șters pe jos cu George Simion și Diana Șoșoacă.

09 mart. 2024, 21:44
EXCLUSIV| Traian Băsescu șterge pe jos cu George Simion și Diana Șoșoacă! ”Mă uit cu milă la ei”
Traian Băsescu șterge pe jos cu George Simion și Diana Șoșoacă!

Traian Băsescu șterge pe jos cu George Simion și Diana Șoșoacă! Fostul lider de la Cotorceni a vorbit despre partidele extremiste din Europa, dar și despre cele din România și a dezvăluit că este sceptic cu privire la reușita lor de a distruge Uniunea Europeană.

Citește și EXCLUSIV| Traian Băsescu rupe tăcerea! Ce a aflat fostul președinte al României despre jocurile politice de acum

Traian Băsescu șterge pe jos cu George Simion și Diana Șoșoacă!

”Până la umrp extremiștii au existat dintotdeauna, ba au și condus Europa în unele vremuri, nu mă refert la cel de-Al Doilea Război Modnial, ci la Italia la partidele de stânga Aldo Moro, măă uit la Franța, la Olanda, unde un extremist de dreapta a ccâștigat alegerile și își face guvern. Este un proces care poate fi controlat. Nu vor fi atât de mulți încât să distugă UE sau modul de viață al europenilor, nu cred că vom ajunge la așa ceva. A da ceasul înapoi și a desființa UE așa cum vor mulți dintre suveraniști e imposibilă”, a declarat Traian Băsescu, în exclusivitate la România TV.

Întrebat cum se uită la George Simion și Diana Șoșoacă, fostul preșdeinte a răspuns: ”Mă uit cu milă. Care sunt argumentele pentru politica lor? Care sunt argumentele suveranismului într-o Uniune Europeană care vrea să fie tot mai integrată. Spre exemplu, de ce credeți că țări ca Olanda, Spania, Franța, Belgia, Austria, Spania, ar contribui ca românia să primească din 2007 și până acum 90 de miliarde de euro. De ce cred ei că au obligații aceste popoare să plătească taxe care să ajungă la noi ca să facem autostrăzi, să ne civilizăm, să facem școli, să ne îmbunătățim sănătatea? Dintr-un singur motiv, pentru că viziunea este ca procesul de integrare să meargă continuu și cât mai adânc, ori suveraniștii nu au loc aici. Suveranistul trebuie să știe că țărișoara lui nu rezistă în competiția globală din deceniile viitoare. România nu poate concura cu China, România nu poate concura cu SUA, România nu poate concura cu Brazilia, ci doar împreună într-un complex economic și social putem face față concurenței din deceniile următoare. Susțin crearea Statelor Unite ale Europei.”

Citește și EXCLUSIV| Traian Băsescu demască planurile lui Klaus Iohannis! ”Nu mai e la masa UE, a fost expediat la NATO”