EXCLUSIV | Tupeu fără margini al poliţistului Popescu, acuzat că a ucis-o pe Raisa pe trecerea de pietoni. Vrea să plece în vacanţă. Avocatul Adrian Cuculis: „E acuzat de ucidere din culpă şi de vătămare corporală”

Tupeu incredibil al polițistului Constantin Popescu, cel acuzat că a omorât-o pe trecere de pietoni pe Raisa, o fetiţă de 11 ani, iar pe prietena ei, Marina, a lăsat o mai mult moartă decat vie. Bărbatul a contestat decizia medicilor de a oferi 100 de zile de ingrijire fetiţei rănite. Mai mult, polițistul vrea să scape de orice măsură preventivă și să plece în vacanță. În direct la România TV, avocatul Adrian Cuculis, care reprezintă în instanţă una dintre victime, a declarat că au trecut şapte luni de la accident, iar Constantin Popescu nu a fost trimis în judecată.

15 iul. 2022, 12:21
EXCLUSIV | Tupeu fără margini al poliţistului Popescu, acuzat că a ucis-o pe Raisa pe trecerea de pietoni. Vrea să plece în vacanţă. Avocatul Adrian Cuculis: „E acuzat de ucidere din culpă şi de vătămare corporală”

Vineri, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 are loc audierea finală a poliţistului Popescu, cel ce a produs accidentul soldat cu moartea Raisei. De asemenea, este audiat în legatură cu vătămarea corporală a Marinei, cealaltă fetiţă rănită în accidentul produs pe 13 ianuarie pe Bulevardul Laminorului din Sectorul 1 al Capitalei.

În urma audierii, dosarul ar trebui sa fie trimis în judecată, iar faţă de poliţist nu mai este activă nicio măsură preventivă.

„Vreau să vă spun că şi şoferiţa de la Iaşi vrea să scape de arestul preventiv, după ce a omorât patru oameni. (…) Dacă ne aducem aminte, Marina a primit 100 de zile de îngrijiri medicale, lucru de care poliţistul Popescu vrea să scape pentru că este acuzat şi de ucidere din culpă şi de vătămare corporală.

A venit şi a spus că respectivul certificat medico-legal trebuie să fie verificat de către o comisie superioară tot din cadrul INML, motiv pentru care obiecţiile au fost admise de procurori şi în momentul de faţă se reverifică acel certificat medico-legal”, a explicat avocatul Adrian Cuculis, în direct la România TV.

Citeşte şi: Au trecut șase luni de când Raisa a fost ucisă pe trecerea de pietoni, iar ancheta bate pasul pe loc. Părinții copilei, îndurerați și revoltați: „Un criminal. Statul îl lasă să scape”

Avocatul Adrian Cuculis, despre poliţistului Popescu care ar vrea să plece în vacanţă. „Nu ne-am aşteptat ca asta să fie atitudinea lui”

„Nu ne-am aşteptat ca asta să fie atitudinea lui, deşi ar fi trebuit să anticipăm în condiţiile în care cu greu a trimis acea scrisoare familiei după ce a produs accidentul.

Suntem încrezători că lucrurile vor rămâne la fel şi acele zile de 100 de îngrijiri medicale vor rămâne la fel, trecute în certificatul medico-legal.

Pasul următor o să fie ca el să fie trimis în judecată, dar mai este un pas până atunci. Uitaţi că au trecut şapte luni de zile de la accident, timp în care familia este ca pe ghimpi, mai ales că ştim foarte bine că poliţitul Popescu a scăpat inclusiv de controlul judiciar”, a mai spus apărătorul.

Constantin Popescu, polițistul care a accidentat mortal o fată de 11 ani din București, pe trecerea de pietoni, în luna ianuarie, a scăpat de controlul judiciar instituit pentru ucidere din culpă, a transmis avocatul care reprezintă familia fetiței ucise, miercuri, 6 aprilie, potrivit Libertatea.

Accidentul a avut loc pe 13 ianuarie, pe bulevardul Laminorului din sectorul 1 al Capitalei. O mașină de poliție a lovit două fete de 11 ani pe trecerea de pietoni. Raisa a murit pe loc, iar Maria a fost rănită și a avut nevoie de o operație la piciorul drept.

Constantin Popescu, polițistul care se afla la volan, are 30 de ani și a fost cercetat inițial sub control judiciar pentru ucidere din culpă. Potrivit Poliției, agentul „nu a acordat prioritate de trecere pietonilor”, nu era în misiune în momentul producerii accidentului și circula cu viteză.

Citeşte şi: ACCIDENT ÎNFIORĂTOR în Bucureşti. Un copil a fost spulberat de o maşină pe trecerea de pietoni, la câţiva metri de locul unde a fost omorâtă Raisa VIDEO