Au trecut șase luni de când Raisa a fost ucisă pe trecerea de pietoni, iar ancheta bate pasul pe loc. Părinții copilei, îndurerați și revoltați: „Un criminal. Statul îl lasă să scape”

Au trecut șase luni de când Raisa a fost accidentată mortal de un polițist pe trecerea de pietoni. Astăzi ar fi trebuit să împlinească 12 ani, însă, în loc să îi organizeze petrecerea și să petreacă, părinții se pregătesc pentru parastas.

08 iul. 2022, 19:19
Au trecut șase luni de când Raisa a fost ucisă pe trecerea de pietoni, iar ancheta bate pasul pe loc. Părinții copilei, îndurerați și revoltați: „Un criminal. Statul îl lasă să scape”

Parastasul Raisei va avea loc sâmbătă, 9 iulie. Copila s-a stins din viață în urmă cu șase luni, după ce a fost accidentată mortal de un polițist, în sectorul 1 al Capitalei. Raisa și prietena ei, Marina, traversau pe la trecerea de pietoni și, văzând că șoferul nu încetinește, au început să alerge ca să nu fie lovite. Din păcate, de ce era cel mai frică nu au scăpat.

Raisa a murit pe loc, iar Marina a fost rănită, însă a reușit să scape cu viață.

În urma verificărilor, procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti, care instrumentează dosarul accidentului, au stabilit că poliţistul nu se afla în misiune, dar circula cu viteză peste limita legală, avea pornite doar semnalele luminoase, nu şi pe cele acustice. După accident, poliţistul vinovat de uciderea tinerei Raisa a fost plasat sub control judiciar. La scurt timp, însă, a scăpat de controlul judiciar.

Acum, la șase luni de la moartea copilei, părinții își doresc doar să se facă dreptate. „Statul avorizează infractorii. Alte cuvinte nu am. Îi lasă să scape, cum l-a lăsat și pe Iorgulescu, cum i-a lăsat și pe alții. Așa îl lasă și pe milițanul ăsta, pe Popescu, un criminal. Când furi o tigaie, o farfurie, un pahar din Carrefour te numești hoț. Când ucizi un copil pe o trecere de pietoni… un putregai”, a dezvăluit tatăl Raisei pentru RomâniaTv.

Întrebat ce i-ar transmite polițistului vinovat de moartea fiicei sale, dacă l-ar avea în față, tatăl Raisei a spus: „L-aș întreba de când are permisul și dacă, atunci când a făcut școala de șoferi, l-a învățat instructorul că la trecerea de pietoni se reduce viteza, nu se accelerează. Așa cum a spus Marina, cel mai bun martor, care a spus clar că a accelerat motorul și ele de asta au hotărât să mărească pasul, să fugă. Au fugit pe trecerea de pietoni pentru că polițistul nu oprea, el accelera”.

Citește și Cazul Raisa, noi probe zdrobitoare. Accidentul a fost filmat cu camera de bord de o şoferiţă

Citește și Lovitură în dosarul accidentului poliţistului din Bucureşti. Agentul care a ucis-o pe Raisa scapă de control judiciar