EXCLUSIV Un kilogram de urzici a ajuns să fie mai scump decât un kilogram de pui. În Piața Obor au apărut și leurda, loboda, ștevia și spanacul

Cât costă o punguță de urzici în Piața Obor din București. Loboda, leurda, spanacul, ștevia și multe alte verdețuri și-au făcut apariția pe tarabe.

27 feb. 2024, 15:26

În Piața Obor au apărut leurda, loboda, urzicile, ștevia, spanacul și multe alte verdețuri de primăvară. Iată cât costă o punguță de urzici în piață. Loboda și leurda sunt mult mai ieftine.

Foto: Bianca Bocioacă, Piața Obor
Foto: Bianca Bocioacă, Piața Obor

Printre verdețurile pe care bucureștenii le pot achiziționa din piață se numără loboda, fiind o plantă cu frunze roșiatice gustoase și bogate în vitamina K. Totodată, oferă și o doză consistentă de vitamina A, C și magneziu.

Citește și: EXCLUSIV FOTO Terasa Obor, locul din București unde poți să-ți potolești foamea cu o porție de mici după ce ai făcut piața. În plus, poți să mănânci „pe caiet” și să plătești când faci rost de bani

Frunzele tinere de lobodă pot fi consumate crude, ca adaos la o salată. Cele mai trecute pot fi folosite la ciorbe sau alte preparate gătite. Prețul pentru o legătură de lobodă ajunge și până la 10 lei.

Foto: Bianca Bocioacă, Piața Obor
Foto: Bianca Bocioacă, Piața Obor

O salată verde costă 3 lei, kilogramul de spanac în jur de 8 lei, iar legătura de ceapă aproximativ 2 lei. Legătura de usturoi verde poate fi cumpărată și ea, tot din Piața Obor, la prețul de 3 lei. Legătura de mărar se vinde și ea cu 2 lei, la fel ca și cea de pătrunjel. Guliile se vând la prețul de 3 lei bucata, iar legătura de leurdă costă și ea 2 lei.

Citește și: Au apărut primele verdețuri din acest sezon, însă prețurile au crescut considerabil. La ce să se aștepte românii care cumpără din piață

Foto: Bianca Bocioacă, Piața Obor
Foto: Bianca Bocioacă, Piața Obor

Însă, vedetele primăverii sunt urzicile. În majoritatea piețelor, prețul acestora nu este afișat, oamenii fiind nevoiți să-i întrebe pe vânzători. O punguță generoasă de urzici costă, în majoritatea piețelor din Capitală, în jur de 10 lei. Așadar, cei care doresc să cumpere un kilogram de urzici vor fi nevoiți să scoată din buzunar 50 de lei, mai mult decât pentru un kilogram de pui.