EXCLUSIV FOTO Terasa Obor, locul din București unde poți să-ți potolești foamea cu o porție de mici după ce ai făcut piața. În plus, poți să mănânci „pe caiet” și să plătești când faci rost de bani

Fie că ești sau nu din București, cu siguranță ai auzit măcar o dată de Terasa Obor. Aici grătarele sfârâie de dimineața până seara, iar mirosul de mici te atrage ca un magnet. Nu e un simplu loc în care te duci să mănânci, e o experiență pe care oricine trebuie să o încerce.

23 feb. 2024, 17:09

Terasa Obor e locul unde te poți duce să-ți potolești foamea după ce ai făcut piața, ai cumpărat fructe și legume proaspete de la țărani și ai negociat pentru ultima legătură de pătrunjel de pe tarabă. E un loc pentru toată lumea.

Terasa Obor. Foto: Bocioacă Bianca
Terasa Obor. Foto: Bocioacă Bianca

Ești corporatist și tocmai ai scăpat de deadline-ul ăla care te stresează deja de săptămâni bune? Du-te să mănânci un mic și să vezi cum arată lumea în afara ecranului de la care ai ochii roșii și injectați de oboseală.

Citește și: Micii din Obor, magnet pentru turiști! Doi americani au venit special în România să sacrifice celebrii mititei. Reţeta secretă care atrage clienţii

Faci parte din Generația Z și vrei să faci poze cool pe care să le pui la Story pe Instagram? Terasa Obor este locul potrivit pentru asta, pentru că decorul e unul de poveste. În timp ce muști dintr-un mic zemos, în fața ta se află o carpetă cu Răpirea din Serai, fluturată de vânt, iar din boxe răsună piesa lui John Henry, Big Bill Broonzy. O antiteză care va aduna multe like-uri pe conturile tale de pe rețelele sociale.

Terasa Obor. Foto: Bocioacă Bianca
Terasa Obor. Foto: Bocioacă Bianca

Și pentru că se apropie Dragobete, poți să-ți duci chiar și iubita la date aici. Dacă îi place Terasa Obor, du-te și cumpără repede un inel, pentru că ea e aleasa. Lângă găsești și o tarabă cu flori de unde îi poți cumpăra un buchet de lalele frumos mirositoare celei care ți-a cucerit inima.

Dar să trecem la lucruri mai tehnice. Am fost și-am mâncat mici de la Obor ca să le spun și celor timizi, dar curioși, cum se simte o astfel de aventură. Ca să ajungi să comanzi trebuie să stai la o coadă extrem de lungă, locul fiind foarte popular, dar merită fiecare minut de așteptare. Nu ai timp să te plictisești, pentru că ai atâtea de văzut. Peste tot găsești texte de genul:

„Veni, vidi, micii”/ „Ești mai bețiv ca tac-tu”/ „After school pentru bunici”/ „Să te văd în geam la Loto”/ „Dragostea învinge tot. Zău!”/ „Nu te rușina, intră cu capul sus! Fără frică!”/ „Munca, în sine, nu e grea, dar se pierde timp cu ea”/ „Vin fiert, plec vesel”/ „Ți-e foame? Te hrănim. Ți-e sete? Te îmbătăm”.

Terasa Obor. Foto: Bocioacă Bianca
Terasa Obor. Foto: Bocioacă Bianca

Când în sfârșit ai ajuns să comanzi, SURPRIZĂ! Nu poți să plătești cu cardul, dar ăsta e un lucru la care ar trebui să te aștepți, având în vedere că e o terasă în piață. Eu nu m-am așteptat, dar personalul de aici este foarte amabil. Înainte să comand cei trei mici după care am salivat cât am citit ce era de citit în jurul meu, întreb dacă se poate plăti și cu cardul, iar răspunsul îmi frânge orice urmă de speranță – „Nu!”.

Însă, ce a urmat mi-a redat încrederea în umanitate – „Câți mici vrei? Mănânci aici și după îmi aduci banii. E bancomat sus în piață”. Nu mi-a venit să cred.

Terasa Obor. Foto: Bocioacă Bianca
Terasa Obor. Foto: Bocioacă Bianca

Dacă vrei să știi câți bani trebuie să ai pregătiți, am lăsat mai jos o listă cu prețurile:

 • Un mic – 5 lei
 • O chiflă – 1 leu
 • Bere Skol 0,5 l – 7 lei/sticla
 • Bere Skol 0,33 l – 7 lei/buc
 • Vin la pahar 220 ml – 6 lei/pahar
 • Apă plată – 5 lei/sticla
 • Apă minerală 0,5 l – 5 lei/sticlă
 • Coca Cola, Fanta, Sprite, Schweppes 0,33 l  – 6 lei
 • Giusto Portocale 0,25 l – 6 lei/sticla
 • Pepsi o,25 – 6 lei/sticla
 • Granini 0,5 l – 7 lei/sticla
 • Bucur sticlă – 9 lei/sticla
Terasa Obor. Foto: Bocioacă Bianca
Terasa Obor. Foto: Bocioacă Bianca

Dacă vrei să iei mici și la pachet de la Terasa Obor, te costă și caserola 1 leu. Pentru trei mici și o chiflă am plătit, după ce am scos numerar de la un bancomat, 16 lei. Muștarul e din partea casei.

Citește și: Cât te costă să bei o bere și să ”sacrifici” niște mici, la Terasa Obor. Ce s-a întâmplat cu prețurile și reacția clienților

Și dacă ți-e poftă de ceva care să-ți aminteasc de Vama Veche, fix lângă grătarele cu mici găsești PescoMarket, unde se vând creveți, midii, hamsii și tot felul de bunătăți de la malul mării. Însă, oamenii nu prea se înghesuie aici, tot micii și berea sunt pe primul loc.

PescoMarket. Foto: Bocioacă Bianca
PescoMarket. Foto: Bocioacă Bianca