EXCLUSIV Victor Ciutacu a prins-o cu minciuna pe Elena Lasconi. Primarul a minţit în declaraţia care a stârnit scandalul în USR: „Doamna face paradă de ortodoxie, dar e departe de ce vrea să arate”

Elena Lasconi, primarul oraşului Câmpulung Muscel, a inflamat spirritele în rândul membrilor şi simpatizanţilor USR, declarând că a participat în 2018 la referendumul pentru familie, unde ar fi votat pentru recunoaşterea căsătoriei ca fiind uniunea dintre un bărbat şi o femeie.

07 nov. 2023, 10:56
EXCLUSIV Victor Ciutacu a prins-o cu minciuna pe Elena Lasconi. Primarul a minţit în declaraţia care a stârnit scandalul în USR: „Doamna face paradă de ortodoxie, dar e departe de ce vrea să arate”

Lasconi a fost aspru criticată de colegii de partid şi chiar de preşedintele acestuia, Cătălin Drulă, dar şi de fiica sa, stabilită la Paris şi o socialistă declarată, care a catalogat gestul mamei sale ca fiind o „discriminare jegoasă” şi a declarat că nu o mai susţine pe aceasta, fără a fi clar în ce a constat sprijinul său până în acest moment.

În plus, Elena Lasconi a fost retrasă de pe listele USR pentru europarlamentare, acolo unde ocupa prima poziţie. Cu toate acestea, colegii săi de partid insistă în declaraţii pe ideea ca primarul din Câmpulung ar fi solicitat să se retragă, iar ei doar au votat în concordanţă cu decizia Elenei Lasconi.

În acest scandal, o observaţie de ultimă oră vine din partea realizatorului România TV Victor Ciutacu, care a analizat fotografiile Elenei Lasconi de pe reţelele sociale, descoperind astfel că politicianul ar fi minţit când a spus că a votat la referendumul pentru familie. Aceasta a postat pe 26 mai 2019, în ziua alegerilor europarlamentare, o fotografie cu buletinul, pe care sunt vizibile stickerele ce atestă că a votat la europarlamentare, anteriorul fiind de la parlamentarele din 2016. Nimic din 2018.

„Pozele de pe conturile de socializare ale doamnei arata o insiruire de stampile care atesta voturile la care a participat. Dintre ele lipseste fix cea din weekendul 6-7 octombrie 2018, cand a fost referendumul pentru familie, pe care doamna Lasconi spune ca l-a frecventat, ca a votat in favoarea familiei traditionale, declaratie care ulterior a starnit tot scandalul.

Citeşte şi: USR suspendă membri pentru delict de opinie, dar îl plăteşte pe Ghinea cu 6.500 de euro lunar pentru consultanţă politică. De banii aceştia, partidul lui Drulă a scăzut sub 15%

Avem pozele acolo, pentru ca doamna Lasconi nu a avut prevederea sa le stearga sau sa le ascunda. Bun, poti spune ca poate si-a dezlipit autocolantul respectiv, dar se pune intrebarea de ce ar fi facut asta, iar in al doilea rand ar insemna ca si-a mintit propriul partid. Ca a spus ca nu a mers la referendum, de fapt a fost, iar apoi a dezlipit acel autocolant incercand sa ascunda ca a participat.

Elena Lasconi

Daca ma intrebati pe mine, doamna nu a fost la niciun referendum. Face parada de ortodoxie, de familie, dar este departe de ceea ce vrea sa arate. Cred ca a fost o declaratie gandita, pentru ca, in afara de imaginea sa, se pare ca doamna nu este un primar atat de performant, fiind mai mult probleme la Campulung cu fondurile europene pe care le-a atras si le-a cheltuit nu chiar judicios.

Apoi, cum se apropie alegerile, probabil a incercat sa-si traga de partea sa Biserica. Sa vedem in ce masura Biserica va simti sa ii ia apararea doamnei Lasconi. In orice caz, toate acestea, ortodoxia, familia, duc spre partea AUR. Cine stie, poate doamna Lasconi planuieste sa treaca la AUR.”, a spus Victor Ciutacu, la România TV.

Primarul orașului Câmpulung Muscel a transmis duminică o declarație pe pagina sa de Facebook în care a răspuns la criticile pe care le-a primit după ce a spus că votat DA la referendumul pentru familia tradiţională.

„După declarația mea de ieri în care am fost sinceră și am spus că din punctul meu de vedere căsătoria este între un bărbat și o femeie, s-au inflamat toate rețelele sociale. Îmi pare rău. Niciodată nu am avut nimic împotriva relațiilor dintre persoanele de același sex”, a scris Lasconi.

Citeşte şi: Este scandal în opoziție! USR-iștii cer demisia lui Cătălin Drulă: „Chiar nu vă pasă că din partidul speranţă am ajuns partidul dezamăgire?!”

“De 51 de ani trăiesc într-o societate în care căsătoria este între o femeie și un bărbat. Educația și formarea pe care le-am primit m-au adus în punctul acesta pentru că iubesc oamenii și lupt pentru drepturile lor. Am prieteni gay pe care îi respect, îi admir și îi susțin. Ei știu asta.

Lecția pe care trebuie să o învățăm în viața asta este iubirea. Mi se pare dureros să știi și să simți cu toată ființa ta că iubești oamenii și să constați că primești înapoi ură. Și pentru ce? Sunt pentru căsătoria dintre o femeie și un bărbat și pentru un parteneriat legal între persoane de același sex.

Cred în drepturile omului și în valorile europene la fel ca echipa din care fac parte. Ne diferențiază însă nuanțele.

Acestea fiind zise, eu nu mă agăț de funcții și liste. Pur și simplu muncesc cu drag pentru țara pe care o iubesc, pentru câmpulungeni, pentru România pe care ne-o dorim cu toții. Dacă munca și crezul meu nu sunt suficiente, dacă sinceritatea, toleranța și iubirea nu sunt suficiente și dacă doare atât de mult un cuvânt, prin votul colegilor mei din Biroul Național USR se decide retragerea mea de pe lista candidaților la europarlamentare.

Atât. Eu îmi continui treaba de primar.

Am intrat în politică pentru a construi. Străzi, școli, spitale, comunități, dar mai ales punți către oameni. Voi continua să fac asta la Câmpulung și în orice moment al vieții mele publice și private.

Voi continua să fiu sinceră, asumată și autentică”, a postat Elena Lasconi pe Facebook.

Citeşte şi: George Simion îşi ia salariul de la Parlament cash: „E o chestiune de principiu, nu vreau ca cineva care are acces la acele date să ştie pe unde am umblat eu”