EXCLUSIV Victor Ciutacu îl face praf pe Raed Arafat cu privire la achiziţiile din pandemie: „E vorba de milioane de euro! Nu trebuie să ştim şi noi ce s-a întâmplat cu banii? Că n-a venit domnul Arafat cu ei de acasă” VIDEO

România TV a dezvăluit luni că lui Raed i-au fost acordate până în prezent nu mai puţin de patru amânări în dosarul deschis de DNA privind mai multe achiziţii, unele dintre ele făcute în timpul pandemiei,

14 mart. 2022, 13:41
EXCLUSIV Victor Ciutacu îl face praf pe Raed Arafat cu privire la achiziţiile din pandemie: „E vorba de milioane de euro! Nu trebuie să ştim şi noi ce s-a întâmplat cu banii? Că n-a venit domnul Arafat cu ei de acasă” VIDEO

Victor Ciutacu este de părere că şeful DSU Raed Arafat este tratat preferenţial de judecători, scopul final al acestor amânării fiind ca prin trecerea timpului să se ajungă la termenul de prescriere a faptelor.

„Date noi si niciun verdict deocamdata? De ce, ministrul Adevărului iar nu are avocat sau mai are nevoie de timp să strângă probe. Să se pună oamenii simpli în situaţia asta, de suspect. Erau judecătorii atât de amabili, să amâne mai bine de jumătate de an trimiterea în jdecată?

Hai să fim serioşi. Chestiile astea se prelungesc la nesfârşit, până domnului Arafat i se vor prescrie faptele de care e suspectat. Ştim foarte bine cum merge sistemul de Justiţie şi cum se îngroapă un dosar ca să se ajungă la prescriere. Mie exact a asta îmi miroase. De cât timp mai are nevoie domnul Arafat ca să aducă probe în susţinerea nevinovăţiei sale? Ceea ce, Doamne fereşte, este cât se poate de firesc, dar de câte luni mai are nevoie?

Daca ne aducem aminte, DSU condus de Raed Arafat a plătit în timpul pandemiei, în avans, către China, Coreea de Sud, Elveţia şi Turcia, nişte aparate de oxigen, nişte combinezoane şi nişte ventilatoare, care nu au venit nici în zilele noastre. Este exact speţa pentru care ne-am luat cu Raed Arafat. Sau, mă rog, s-a luat el cu noi, că am cerut nişte informaţii. Achiziţiile astea, de fapt, nu sunt achiziţii, sunt ţepe, că noi am dat banii şi ei nu ne-au dat nimic. Consimţite de Curtea de Conturi, în raportul anual către Parlament, Curte de Conturi care a şi sesizat DNA.

Daca nici pana acum nu a facut rost de documente care să-i ateste nevinovăţia, nu ar trebui să ştim şi noi ce s-a întâmplat cu banii ăştia, că e vorba de milioane de euro? Ăştia nu sunt banii lui Raed Arafat, nu a venit cu ei de acasă. Nu trebuie să ştim şi noi unde sunt banii? Adică ştim unde sunt, în conturile firmelor care nu ne-au livrat nimic.”, a spus Victor Ciutacu, la România TV.

Citeşte şi: Bercea Mondial, eliberat! Interlopul a executat mai puţin de doi ani dintr-o pedeapsă de aproape 14!

Secretarul de stat în MAI, şeful DSU Raed Arafat a declarat, luni, într-un briefing de presă, la Guvern, despre platforma pentru combaterea fake-news-urilor, că monitorizarea şi răspunsul la anumite chestiuni inexacte, distorsionate şi în mod intenţionat dezinformatoare este o datorie a instituţiilor statului, existând şi directive europene în acest sens.

”Dezinformarea este o armă a altora în acest moment. Noi trebuie să o combatem. Noi nu am trecut la închiderea unor portaluri, dar vedeţi în lume s-au luat unele măsuri democratice. Dar o armă folosită în aceste momente, armă a dezinformării şi manipulării trebuie oprită cu toate mijloacele”, a spus Raed Arafat.

”Monitorizarea şi răspunsul la anumite chestiuni inexacte, distorsionate şi în mod intenţionat dezinformatoare este o datorie a noastră, sunt directive europene în acest sens, sunr reguli europene”, a spus Arafat.

Arafat a spus că o parte din ONG-uri au decis să se retragă după scandalul public, ceea ce este regretabil. ”Sunt unii care vor continua, în final vom primi informaţiile date nu numai statului, ci le vor partaja cu toată lumea, şi cu sectorul privat şi cu toţi, ca să poată toată lumea să răspundă. Este un gest transparent, deschis”, a mai spus Arafat, precizând că acolo unde consideră că trebuie ăs răspundă, vor răspunde.

”Din păcate avem experienţă foarte bogată de ce poate să facă o informaţie greşită şi cum modul în care reacţionează populaţia şi în scopul discreditării instituţiilor şi a persoanelor care lucrează. Noi avem de gând, de această dată, când apar astfel de dezinformări şi atacuri, să răspundem la ele în mod transparent şi corect”, a mai afirmat şeful DSU.

Citeşte şi: Înalta Curte a rămas în pronunţare în dosarul lui Băsescu de colaborare cu Securitatea