EXCLUSIV | Victor Ciutacu, reacţie – fulger în scandalul lui Novak Djokovic. „Instanţa a decis că decizia Guvernului australian e una abuzivă. I-au anulat unilateral viza. Nu ştiu dacă e încă meci”

Victor Ciutacu, realizatorul emisiunii "Punctul Culminant" de la România TV, consideră că autorităţile din Australia "i-au anulat unilateral viza" lui Novak Djokovic, dovadă fiind faptul că instanţa i-a dat câştig de cauză jucătorului de tenis care este în prezent numărul 1 mondial în clasamentul ATP.

10 ian. 2022, 09:41
EXCLUSIV | Victor Ciutacu, reacţie – fulger în scandalul lui Novak Djokovic. „Instanţa a decis că decizia Guvernului australian e una abuzivă. I-au anulat unilateral viza. Nu ştiu dacă e încă meci”

Victor Ciutacu a reacţionat, după ce Novak Djokovic a câştigat procesul de anulare a vizei, intentat statului australian. Sârbului i se va returna pașaportul, judecătorul ordonând să fie eliberat imediat din detenția pentru imigranți.

Întrebat dacă e „meci” pentru Djokovic, Victor Ciutacu susţine că autorităţile australiene ar putea să nu ţină cont de decizia instanţei.

„Nu ştiu dacă e încă meci. Set este. Nu ştiu dacă e încă meci pentru că ministrul de Interne australian are posibilitatea de a revoca unilateral decizia, indiferent de verdictul instanţei, şi atunci ar urma un nou proces împotriva unei eventuale alte decizii.

Oamenii sunt într-o situaţie politică absolut imposibilă. De unde erau pe valurile popularităţii şi stăteau extrem de bine electoral, în contextul în care în Australia urmează nişte alegeri, pierderea acestui proces şi expunerea imaginii Australiei unui oprobiu public internaţional s-ar putea să-i ducă în situaţia de a gândi de două ori dacă mai iau astfel de decizii.

Problema aici nu e dacă Djokovic e vaccinist sau dacă e antivaccinist, dacă s-ar fi văzut cu copiii în Serbia după ce s-ar fi infectat sau nu.

Opinia publică la noi judecă viaţa şi opera personajului.

Aici este dacă Djokovic a îndeplinit sau nu condiţiile pentru a i se emite viza. Instanţa a decis că Djokovic a îndeplinit condiţiile, chiar judecătorul mirându-se de ce i-a fost anulată viza”, a declarat Victor Ciutacu, în direct la România TV.

Victor Ciutacu: „A îndeplinit condiţiile. La revedere şi drum bun!”

„Australienii au decis că nu intră nimeni nevaccinat cu foarte mici excepţii şi Djokovic a îndeplinit aceste mici excepţii, motiv pentru care Guvernul federal i-a emis iniţial viza.

Guvernul a luat o decizie care nu are nicio legătură cu statul de drept, cu legalitatea şi cu tot ce se clamează în gura mare.

Oamenii i-au anulat unilateral viza, în condiţiile în care Djokovic sau putea fi orice alt cetăţean de pe planetă (…) a îndeplinit condiţiile. La revedere şi drum bun!

Dacă Australia vrea să nu mai intre nimeni nevaccinat niciodată, nu ar exista excepţii”, a mai precizat realizatorul emisiunii „Punctul Culminant” de la România TV.

Victor Ciutacu: „Djokovic le-a îndeplinit respectivele excepţii”

Atâta timp cât a admis excepţii şi cât cetăţeanul sârb Djokovic le-a îndeplinit respectivele excepţii, instanţa a decis că decizia Guvernului australian e una abuzivă, motiv pentru care a anulat-o şi după cum vezi ce înseamnă într-un stat de drept i-a dat termen de punere în libertate 30 de minute.

Ai văzut cum e la noi că te eliberează şi după aceea mai stai vreo jumătate de zi până faci formalităţile cu puşcăria. Nu! În 30 de minute pe stradă”, a conchis Victor Ciutacu.

Citeşte şi: Novak Djokovic are dreptul să joace la Australian Open! Sârbul a câştigat recursul pentru viză LIVE