EXCLUSIV Victor Ponta, adevărul despre noile restricţii impuse românilor: „Enervăm lumea şi nu ajungem la niciun rezultat”

Fostul premier Victor Ponta a făcut declaraţii exclusive la România Tv despre noile măsuri impuse de autorităţi românilor care vin în ţară de sărbători.

12 dec. 2021, 21:34
EXCLUSIV Victor Ponta, adevărul despre noile restricţii impuse românilor: „Enervăm lumea şi nu ajungem la niciun rezultat”

Victor Ponta susţine că noile restricţii impuse românilor care se întorc din străinătate de sărbători sunt inutile. Fostul premier spune că nimeni nu va sta închis în casă de Crăciun şi Revelion.

Victor Ponta, despre noile restricţii: Enervam lumea si nu ajungem la niciun rezultat

„Cel mai rau este sa iei tot felul de masuri pe care nu poti sa le aplici. O groaza de reguli care nu se pot aplica în realitate. Nu cred ca oamenii o sa stea inchisi in case de Craciun si Revelion. Nu e bine sa impui niste reguli care oricum nu ajuta.

De exemplu, masurile din Austria mi se par total exagerate. Iau masuri asa, parca sunt speriati de bombe. În America sunt masuri, dar toata viata este normală. Lumea merge la munca, merge la teatru, la mall-uri.

Dupa un an si jumatate, în Romania nu mai putem sa vorbim de închis lumea in casa si de facut controale. Viata trebuie sa mearga mai departe, in caz contrar enervam lumea si nu ajungem la niciun rezultat”, a spus fostul premier, la România Tv.

Citeşte şi Octavian Jurma cere măsuri radicale în pandemie: „După sărbători, şcolile ar trebui închise 10 zile”

Ponta susţine că, în prezent, marea problemă a României nu este COVID-UL, ci încrederea românilor în autorităţi.

„Dupa 2-3 ani în care oamenii au vazut ca tot ce a zis domnul Iohannis a fost o pacaleală, marea problema este ca oamenii nu mai au incredere. Sa recladesti increderea cu aceiasi oameni care au distrus-o este foarte greu”, a mai menţionat fostul premier.

Reamintim că românii şi alţi cetăţeni care vin din ţări terţe, adică din afara Uniunii Europene, trebuie să prezinte un test RT-PCR făcut cu 48 de ore înaintea călătoriei. Cei care nu sunt vaccinaţi vor intra în carantină timp de 10 zile.

Persoanele care vin din alte ţări, dar din spaţiul Uniunii Europene, vor continua să prezinte certificatul verde care să ateste vaccinarea, trecerea prin boală sau rezultatul negativ al unui test RT-PCR obţinut cu cel mult 72 de ore înaintea călătoriei.

Persoanele nevaccinate sau care nu au trecut prin boală care călătoresc din alte state membre ale UE aflate în zona roşie urmează să fie carantinate timp de 10 zile. Dacă persoanele nevaccinate nu prezintă un test realizat cu 72 de ore înainte de călătorie, vor intra în carantină timp de 14 zile.

Toate aceste restricţii au provocat haos la intrarea în ţară.

Citeşte şi Reguli noi la intrarea în România. Românii care se întorc din străinătate sunt revoltaţi de noile măsuri: „Nu o să stau în carantină, ies în stradă”