EXCLUSIV | Victor Ponta, atac furibund la adresa lui Klaus Iohannis. „E preşedintele Ucrainei. Nu am auzit să zică ceva de România. De unde a apărut iubirea asta bruscă?”

Fostul premier Victor Ponta i-a criticat în termeni duri pe preşedintele Klaus Iohannis şi pe premierul Nicolae Ciucă, spunând că "inima lor bate doar pentru Ucraina", în loc să se ocupe de principalele probleme ale României - creşterea generalizată a preţurilor, criza facturilor la energie şi seceta care face ravagii în agricultură.

20 iul. 2022, 22:33
EXCLUSIV | Victor Ponta, atac furibund la adresa lui Klaus Iohannis. „E preşedintele Ucrainei. Nu am auzit să zică ceva de România. De unde a apărut iubirea asta bruscă?”

Victor Ponta susţine că politicienii români preferă să dea vina pe preşedintele rus Vladimir Putin, în loc să găsească soluţii.

„E normal! E vina lui Putin, nu? Ce poate fi mai uşor în viaţă decât să găseşti un vinovat pentru ceea ce nu eşti tu în stare să faci. În România, în această perioadă nu este în stare nici să-şi dezvolte propriile capacităţi de producţie a energiei. Am avut şi am produs energie, dar le închidem.

Acum câteva zile s-a închis cea mai mare carieră minieră, cariera de la Roşia, pentru că un USR-ist, domnul Berceanu, s-a dus la instanţă şi instanţa a considerat că e bine să dai afară 1.200 de angajaţi în România şi să nu mai exploatezi cărbune şi să nu mai faci energie.

Tot în România, degeaba ne chinuim şi dăm drumul la lucrări. Peste tot se opresc toate aceste lucrări, fie pentru că e un alt urs pitic sau altcineva care nu ne lasă. Nu mai producem nimic în România şi totuşi România e fericită. Nu mai producem nimic, s-au mărit taxele şi o să avem nişte avioane F-16 de acum 40 de ani.

Important e că o să fim o ţară înarmată până în dinţi. De cine ne apărăm? De Ucraina? E plină Ucraina de arme! Când să ajungă invadatorul la noi? Pe unde să ajungă? Îi bate Zelenski, la Moscova ajunge!”, a declarat Victor Ponta, miercuri seara, în emisiunea „Punctul Culminant”, prezentată de Victor Ciutacu, la România TV.

Citeşte şi: Ceaiul e bun împotriva inflaţiei şi în Rusia. Inspirat de îndemnul către români al lui Mugur Isărescu, Vladimir Putin le spune ruşilor: „Beţi ceai Ivan în loc de Coca-Cola”

Victor Ponta, nemulţumiţi de actualii guvernanţi. „Nu Putin a mărit taxele la microîntreprinderi în România şi nici Putin n-a zis să nu fie impozitate multinaţionalele în România”

„Când mai văd că preşedintele nostru e preşedintele Ucrainei sau prim-ministrul nostru e al Ucrainei. Nu i-am auzit să zică ceva de România vreunul dintre oficialii noştri.

E normal să luăm din România şi să dăm în Ucraina. N-am nimic! Îmi pare foarte rău. E o tragedie ce se întâmplă în Ucraina.

Dar de unde a apărut iubirea asta bruscă? Toţi oficialii! Inima lor bate doar pentru Ucraina.

Nu cumva, dincolo de autoironia noastră, nu cumva n-au fost stare? Nu Putin a mărit taxele la microîntreprinderi în România şi nici Putin n-a zis să nu fie impozitate multinaţionalele în România”, a mai precizat fostul premier.

Citeşte şi: Celulă de criză din cauza caniculei în România. Raed Arafat anunţă ce activităţi vor fi interzise în următoarele zile din cauza temperaturilor ridicate DOCUMENT