EXCLUSIV Victor Ponta, despre cazul Roşia Montană: „Referendumul propus de domnul Ciolacu e o idee frumoasă, dar nu ar avea efect, atâta timp cât Cioloş a făcut situl patrimoniu UNESCO”

Guvernul României aşteaptă vineri o decizie definitivă în cazul despăgubirilor cerute de Gabriel Resources Gold Corporation statului român pentru faptul că a fost oprită exploatarea auriferă de la Roşia Montană.

07 mart. 2024, 20:24
EXCLUSIV Victor Ponta, despre cazul Roşia Montană: „Referendumul propus de domnul Ciolacu e o idee frumoasă, dar nu ar avea efect, atâta timp cât Cioloş a făcut situl patrimoniu UNESCO”

Victor Ponta, un susţinător vechi al exploatării de la Roşia Montană, a explicat cine este vinovat pentru situaţia în care a ajuns statul român şi avertizează că ideea premierului Marcel Ciolacu, de a organiza un referendum pentru a determina dacă românii îşi doresc sau nu exploatarea, nu ar avea efect, în absenţa altor demersuri complementare.

„Ideea premierului Ciolacu este frumoasa, sa intrebam poporul, pentru ca a fost o minoritate care a blocat acest proiect.

Dar referendumul nu ar avea niciun efect, atata timp cat prin decizia domnului Ciolos a fost introdus intreg situl in patrimoniul UNESCO. E o procedura care tine tot de guvern, prin care ar putea fi scos situl din patrimoniul UNESCO.

In 2013, cei care s-au razgandit, au fost cei de la PNL, domnul Iohannis a zis ca nu vrea sa faca proiectul.”, a declarat Victor Ponta, în exclusivitate pentru România TV.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu ia în calcul un referendum național pentru Roșia Montană: „Să vedem dacă românii sunt de acord să începem exploatarea aurului”

Fostul premier a comentat şi subiectul comasării alegerilor, în contextul în care joi era anunţată ordonanţa de guvern pe această temă, dar aceasta a fost amânată.

„Eu stiu un singur lucru, ca cetateanul turmentat: eu as vrea sa votez pe cineva mai bun decat domnul Nicusor Dan sau decat Clotilde Armand, dar nu stiu pe cine, ca nu stiu cine candideaza. Mai sunt trei luni si nu stiu pe cine pun stampila nici la europarlamentare, ca eu in sufletul meu sunt tot PSD-ist si imi vine greu sa pun pe Rares Bogdan, sau pe domnul Siegfried Muresan, care injurau incontinuu PSD. Eu ma gandeam sa dea direct o ordonanta in care sa spuna care e rezultatul alegerilor si cu asta basta.”, a mai spus Ponta, în emisiunea România la Raport, realizată de Andreea Creţulescu.

Citeşte şi: Ministrul Sorin Grindeanu anunță investiții de 1 miliard de euro pentru dezvoltarea Portului Constanța