EXCLUSIV | Victor Ponta, despre liderul României: ”Știți că datoria noastră a crescut cu 100 de miliarde de când Iohannis e președinte?”

Victor Ponta a fost invitat în platoul România TV, alături de Andreea Crețulescu, acolo unde a dezbătut câteva subiecte importante pentru România. Ce crede Ponta despre alegerile prezidențiale, dar și ce a declarat despre președintele României, află în rândurile de mai jos.

07 dec. 2023, 20:47
EXCLUSIV | Victor Ponta, despre liderul României: ”Știți că datoria noastră a crescut cu 100 de miliarde de când Iohannis e președinte?”

Victor Ponta a fost invitat în platoul România TV, acolo unde a atins câteva puncte importante pentru români, mai ales, acum, că urmează un an nou care vine cu o sumedenie de schimbări.

Te-ar putea interesa și Klaus Iohannis a semnat decretul. Ce români primesc o pensie suplimentară

„Iarna ne-a luat pe nepregătite, toată lumea stă în mașină. Eu zic să îl votăm iar pe Nicușor Dan, că iar se blochează orașul!”, a spus Victor Ponta în primă fază.

„Am văzut că la Stat sporurile rămân la fel, demnitarii au si o anumită creștere, până la urmă cine strânge cureaua”, a conchis Andreea Crețulescu.

„În 2024 nu cred că o să strângă nimeni cureaua, o să mai fie ceva pus pe spatele firmelor private. În calitate de ultim prim minsitru liberal, adică am sprijinit mediul de afaceri și am scăzut taxele. Boloș a zis că în bugetul pentru 2024 a pus banii pentru pensii. Și m-am dus să văd ce zice Ciucă – în 2023 nu vom crește taxe.

În 2020 Orban a zis – Nu vom crește taxele și impozitele. Am aici toate citatele. Mai tăceți din gură, de fiecare dată când au zis că nu se măresc, s-au mărit. Poate mai bine nu mai zic nimic, poate nu se mai mărește. Dacă pnlist înseamnă să pui taxe pe firmele românești… Într-adevăr, toate lucrurile se vor cumula pentru 2025 2026, eu cred că anul viitor o să vorbim despre orice mai puțin despre bani. Anul viitor nu o să fie așa rău”, a spus Victor Ponta.

Întrebat cât de mare crede că va fi criza, Ponta a răspuns:

„E foarte ciudat, noi aveam în România că domne ne-a cerut america să terminăm cu penalii, dar Trump? când să mai fie ales, când o să fie condamnat. Sunt alegeri în toată Europa, mai e și șefa Comisiei Europene, eu cred că e mai mult pentru Ucraina, că nu o aud să vorbească de prețuri la energie, de alte lucruri.

Mă uitam în Europa care e limita de cash, nici măcar atât nu a făcut Comisia Europeană. Problema este că și în România vor fi iar probleme, să unim dreapta, care dreapta, mă? Că doar eu sunt de dreapta, că eu am ajutat românii să nu aibă taxe pe afaceri. Cine e extremistul? Simion? Când ești în Africa sau Dubai nu îți fac nimic extremiștii. Se vorbește de orice doar de bani nu.

Dar hai să nu luăm de la ăia cinstiți, nu așa, nu așa se poate funcționa într-o societate. Pentru cei care votează, care sunt 20 30%, restul 70% zic că oricum…Orice discuție despre economie îi plictisește pe români. Dacă e o bârfă sau ceva, atunci da. Ieri mă propunea un PNL-ist ca ambasador.

Problema era că eu am schimbat subiectul ăsta și am zis ca liberal, bă cât ne costă ambasadorul nostru în SUA. Bă 40.000 de euro pe lună, poate nu e mult, dar ce face de banii ăia? Dacă dăm bani la toată lumea și nu întrebăm pe nimeni ce facem? Nu l-a întrebat nimeni pe Iohannis ce a făcut în Africa, cât a costat și ce a adus. Dacă tot ai fost în Dubai zi și mie ce ați adus”.

”Nu că nu înțelege poporul ce spune Iohannis, nu înțeleg nici măcar eu”

Printre altele, președintele Pro România a precizat că nu doar poporul nu înțelege ce spune Iohannis, ci el însuși nu pricepe nimic din ce declară președintele țării.

Citește și Klaus Iohannis, în Dubai: ”Ne angajăm să ne dezvoltăm economia şi să ne reducem în continuare emisiile de gaze”

De altfel, Victor Ponta a precizat și câteva lucruri foarte importante legate de educația din România, iar la capitolul ăsta nu stăm prea bine.

După cum a afirmat și președintele Pro România, 42% dintre elevii români nu înțeleg un text pe care îl citesc.

„Nu că nu înțelege poporul ce spune Iohannis, nu înțeleg nici măcar eu care sunt interesant. Să terminăm cu minciunile, nu avem nicio cercetare! Dacă vreau să îmi pun panouri solare, aduc din China sau alte țări.

În acest moment atât de mult s-a intervenit cu ordonanțe și legi puse prost de oameni care nu se pricep, îmi cer scuze pentru cei din Parlament, dar chiar sunt legi proaste. Nu știi, măcar îi întrebi pe unii care se pricep, așa se face. Ce spune Iohannis nu are legătură cu țara noastră, cred că stă mai mult plecat”

„În Germania se redeschid minele pe cărbune, noi de ce le închidem pe ale noastre? Ludovic le-a oprit, eu le semnasem, el le-a oprit. În ăștia 9 ani ai lui Iohannis în fără de vorbele goale și un speech într-un minut nu s-a întâmplat așa ceva. Ăia care l-au votat pe Iohannis au zis să nu ies eu, după s-au plâns.

Ce aș fi vrut eu să spună domnul Iohannis.. Au venit rezultatele cu educația, 42% dintre elevi nu înțeleg un text pe care îl citesc. Minciuna asta cu România educată. Profesor, la 9 ani de zile, jumătate dintre elevi nu înțeleg un text. Cum îi pregătim pentru tehnologia viitorului, pentru energie verde, dacă ei nu înțeleg un text”, a mai spus Victor Ponta la România TV.

Întrebat cine crede că va fi președintele României, Victor Ponta a părut îndoit de puterea românilor pentru luarea acestei decizii.

„Mă îndoiesc că vor decide românii, eu sunt mai sceptic. Listele de ce fel? În 2003 nu știa nimeni că o să candideze Băsescu și ne-am trezit 10 ani cu el. Eu aveam deficit 0,9, plătisem împrumuturile, știți că 100 de miliarde a crescut datoria noastră de când e Iohannis președinte?”.