EXCLUSIV. Victor Ponta, despre victimele arse în explozia de la Petromidia: „Eu cred că trebuiau să fie tratați aici. Este mai rău ca la Colectiv”

Victor Ponta a făcut declarații în exclusivitate la România TV despre cele două victime transferate în străinătate cu arsuri grave după explozia de la Petromidia. Politicianul consideră că sistemul medical se află într-o stare mai proastă decât la momentul Colectiv.

05 iul. 2021, 21:20
EXCLUSIV. Victor Ponta, despre victimele arse în explozia de la Petromidia: „Eu cred că trebuiau să fie tratați aici. Este mai rău ca la Colectiv”

Victor Ponta a făcut declarații în exclusivitate, la România TV, despre cei doi muncitori care au suferit arsuri grave în explozia de la Petromidia. Politicianul consideră că cei doi pacienți trebuiau tratați în România.  Liderul politic e de părere că sistemul medical este într-un stadiu mai precar decât la momentul Colectiv.

„Ce cer oamenii în stradă e dreptul lor, pentru că sistemul medical românesc nu a fost în stare să trateze sute de victime (Spitalul de Urgență a tratat mulți oameni, însa Voiculescu nu a făcut niciun film de Oscar despre ei) . Sunt doi arși și domnul premier anunță mândru că i-a trimis în străinătate. Este mai rău ca atunci, atunci sute de oameni au fost tratați în spitalele din România. Eu am criticat guvernul PSD, Grindeanu-Dăncilă, pentru că nu au făcut  spitalele regionale, ei au închis o secție. Au făcut dosare penale medicilor mari din România, domnul doctor Lascar, Bourean, iar când apare un caz în ziua de azi, soluția  e să-i trimitem în străinătate. Orice român dacă se afla într-o astfel de problemă ce făcea? Îl sunăm pe domnul Cîțu?”, a declarat Ponta.

Liderul Partidului PRO Romania critică faptul că o țară, care cheltuie 10 miliarde de euro pe sănătate, nu poate să trateze două cazuri de pacienți cu arsuri grave. De asemenea, Ponta subliniază că la momentul Colectiv, au putut fi tratate în spitalele din România persoane cu arsuri foarte grave.

„Eu cred că trebuiau să fie tratați aici. O țară ca România cheltuie 10 miliarde de euro pe sănătate. Anul trecut a fost cazul Piatra Neamț, l-au trimis în străinătate. Când am cerut noi ajutor din străinătate nu a venit nimeni. Au venit medici din străinătate, care au făcut un triaj: „asta nu are șanse nu-l luăm”, „ăsta are șanse, îl luăm să-l tratăm, dar o să va coste mai mult”. Acum este ma rău decât atunci. As vrea să zic că a meritat să-mi dau demisia. Acum îi urcăm în avion și îi ducem în străinătate. Nu există nicio țară în lume care să țină capacități medicale pentru sute de arși.”, a mai adăugat Victor Ponta.

Victor Ponta spune adevărul: „Portocală a început să plângă că este abuzat”

Victor Ponta

spune adevărul.  ”M-au ținut atâția ani în tribunale de drag. Nu mai am dosare, m-au achitat judecătorii și de asta trebuie să se desființeze Secția. Acum am înțeles ce useriștii le fac dosare peneliștilor. Să le facă, dacă le place! Portocală (n.r. fostul procuror Mircea Negulescu) a început să plângă, eu sunt parte în dosar, că este abuzat de SIIJ.”, a precizat Victor Ponta, luni, la TVR 1, în emisiunea ”România9”, realizată de Ionuț Cristache.

Senatorul PNL Iulia Scântei arată că răspunsul Comisiei de la Veneţia confirmă că demersul liberalilor privind eliminarea superimunităţilor pentru magistraţi a fost unul corect şi face apel la colegii de coaliţie să găsească grabnic un punct de vedere comun astfel încât toate recomandările Comisiei să fie incluse în proiectul privind desfiinţarea Secţiei speciale, relatează Agerpres.

„Răspunsul Comisiei de la Veneţia confirmă că demersul meu ca preşedinte al Comisiei Juridice şi al colegilor mei senatori PNL a fost corect, propunând eliminarea superimunităţilor acordate magistraţilor prin forma legii adoptate de Camera Deputaţilor. Avizul acordat de deputaţi în favoarea CSM la trimiterea în judecată a procurorilor sau judecătorilor pentru orice fapte penale, inclusiv cele de corupţie, nu este conform cu standardele europene în materia răspunderii magistraţilor. Am încredere că în cel mai scurt timp coaliţia parlamentară va convoca o sesiune parlamentară extraordinară la Senat, pentru ca SIIJ să fie desfiinţată cât mai curând. Fac, în acelaşi timp, apel la colegii de coaliţie pentru găsirea grabnică a unui punct de vedere comun, astfel ca toate recomandările Comisiei de la Veneţia să fie incluse în formula pe care o vom adopta la Senat. Sper, de asemenea, ca toţi partenerii din majoritatea parlamentară să ajungă la un punct de vedere comun, astfel ca unul dintre cele mai importante puncte din programul de guvernare să fie îndeplinit, odată cu desfiinţarea controversatei Secţii speciale”, a scris senatorul PNL, luni, pe Facebook.