EXCLUSIV| Victor Ponta îl face praf pe Klaus Iohannis după vizitele pe opulență din Africa: „Ne sfidați! Își bat joc de noi”

Victor Ponta a vorbit în exclusivitate pentru România TV despre vizitele lui Klaus Iohannis în Africa, în contextul în care România se confruntă cu un deficit bugetar istoric.

19 nov. 2023, 21:04
EXCLUSIV| Victor Ponta îl face praf pe Klaus Iohannis după vizitele pe opulență din Africa: „Ne sfidați! Își bat joc de noi”
EXCLUSIV| Victor Ponta îl face praf pe Klaus Iohannis după vizitele pe opulență din Africa: „Ne sfidați! Își bat joc de noi”

În contextul în care România se confruntă cu un deficit bugetar istoric, Victor Ponta a vorbit în exclusivitate la România TV despre vizitele  oficiale ale lui Klaus Iohannis în străinătate. După ce miercuri, în cea de a doua zi a vizitei lor în Kenya, au mers în safari să admire lei și girafe, Klaus Iohannis și soția sa, Camen, au mers joi în vizită la Uthiru Girls High School din Nairobi.

În timpul vizitei la școală, cuplului prezidențial i-a fost prezentat și un dans tradițional. Cei doi au fost invitați la dans. Carmen Iohannis a acceptat, însă președintele a refuzat invitația.

Citește și: EXCLUSIV Marius Budăi, despre modificările din noua lege a pensiilor: „În fapt, în 2024, va exista o singură majorare, cea de la 1 ianuarie”. Ce se va întâmpla cu pensiile de la 1 septembrie

„Nu știam că avem voie să abordăm subiectul, am văzut că toată lumea a încercat să îl protejeze pe Președinte. E un subiect important. Am citit foarte mult în aceste zile, inclusiv pe contul oficial, o revoltă uriașă a celor care l-au votat și m-am simțit solidar. Am simțit nevoia să mă împac cu ei și am scris și eu pe Facebook: îmi cer iertare că v-am fost atât de nesuferit, că am făcut atâtea greșeli de ați fost nevoiți să îl votați. Înseamnă că eu sunt de vină că aceste milioane de români care l-au văzut pe domnul Iohannis că este un tip total rupt de restul oamenilor l-au și votat. Iohannis nu s-a schimbat, așa era și acum 9 ani.

E important pentru că intre timp în țară, Ciolacu încearcă să dea un mesaj de austeritate. Domnul Iohannis se plimba pe banii aștia pe care Ciolacu îi oprește. La fel că și Rareș Bogdan care s-a dus să cumpere pătrunjel și să îl plângă pe bietul țăran și are la mână un ceas de 30.000 de euro. Își bat joc de noi! Pentru că pe de-o parte spun: „marim taxe și impozite, n-avem bani la stat”. Și gaura bugetară chiar este foarte mare.

Nu s-a ocupat nimeni de ea, i-au pus-o în brațe lui Ciolacu. Pe de alta parte, opulență într-o vizita inutilă din punct de vedere politic. Nu uitați vine un an cu alegeri electorale. Mesajele astea se bat cap încap. Ne sfidați! Reacția cea mai periculoasa a românilor este că: nu avem ce să le facem, nu o să ne mai intereseze nici pe noi. Și aleg să își duca copii în străinătate, ei pleacă în străinătate, viitorul României este în străinătate”, a declarat Victor Ponta în exclusivitate pentru România TV.

Citește și: Klaus Iohannis și soția sa, Carmen, au ajuns în Tanzania. Au fost întâmpinați de ministrul Turismului și au primit flori