EXCLUSIV | Victor Ponta, informații de culise despre alegerile din acest an: „L-am văzut pe Burduja și m-am simțit bine că e român. Aduceți asemenea oameni, care au făcut o școală”

Victor Ponta s-a declarat un susținător al lui Sebastian Burduja la Primăria Capitalei. Fostul premier spune că de astfel de oameni avem nevoie, "care au făcut școală, care vor să facă niște lucruri".

25 feb. 2024, 21:49
EXCLUSIV | Victor Ponta, informații de culise despre alegerile din acest an: „L-am văzut pe Burduja și m-am simțit bine că e român. Aduceți asemenea oameni, care au făcut o școală”

Invitat la România TV, Victor Ponta a venit cu informații de culise despre alegerile din 2024. Fostul premier face apel la partidele din coaliție să vină cu candidați „buni, profesioniști”, care să aibă curaj să semneze și să facă lucruri bune.

„Pe 9 iunie avem alegeri locale. Eu sunt născut și crescut în București. Chiar aș vrea să știu cine candidează din partea PSD – PNL. Mai e foarte puțin timp, chiar aș vrea să știu cine candidează. Sper să scăpăm de Nicușor Dan. Important e să vină cineva cu o viziune despre București. Bucureștiul are trei miliarde de euro buget. Cine e cel care poate să discute cu cei șase primari de sector? București e un oraș murdar, aglomerat și subdezvoltat. Să pună un candidat bun și nici nu mă interesează cine l-a adus. Eu mai spun o dată, bine în sfârșit că au anunțat. Știm că PSD și PNL vor fi la conducere mulți ani, până vor îmbătrâni copiii noștri. Nici nu pot să spun că la Simion știu că ăștia guvernează mai bine, nu mai vorbesc de USR. Dar dacă aveți toată puterea, președinte, premier, președinte de camere, primarii, toți or să fie ai tăi, puteți să puneți niște oameni și buni, profesioniști, care să lupte nu cu extremismul, că eu nu cred că avem extremiști în România. Noi avem proști, corupți, incompetenți, lași, care nu au curaj să semneze sau să cheltuie banii sau să facă lucruri bune. Dacă ai atât de multă putere, trebuie schimbată Constituția. Nu se poate să vină un președinte care să schimbe nouă prim-miniștri. În nicio țară nu se întâmplă, doar în dictaturi. Hai să reorganizăm administrația publică făcută de Ceaușescu”, a declarat Victor Ponta la România TV.

Citește și Șeful CJ Timiș schiază prin Austria, adjunctul lui e la cumpărături în Dubai, iar în tot acest timp primarii și viceprimarii PNL trec în tabăra PSD

Victor Ponta i-a criticat dur pe politicienii care trec de la un partid la altul, în prag de alegeri. „Vă spun sincer, am mulți prieteni primari, dar când îi văd cum se înșiră niște primari de comune și spun că m-am decis că nu mai sunt la dreapta, sunt la stânga, sau nu mai sunt la stânga, sunt la dreapta. Hai, mă, terminați că voi nu aveți nicio treabă. Ei au uitat de câte ori au fost la alt partid. E jenant, e rușinos pentru oameni să vii și să spui m-am decis, eram convins să fiu liberal sau social-democrat. Nu erai, mă nimic. Erai un combinator local, care controlează câteva sute de voturi, și treci ba la unul, ba la altul, pentru că structura administrativ – teritorială a României e făcută greșit. Dacă tot aveți atât de multă putere, puteți să vă luptați cu dezastrul din ANAF, cu sănătatea, cu educația?”.

Ponta: „Pe Burduja l-am văzut în străinătate și m-am simțit bine că e român”

Fostul premier l-a lăudat pe Sebastian Burduja, ministrul Energiei, care și-a exprimat intenția de a candida pentru funcția de primar general al Capitalei.

„Burduja e un tip cu care, mi s-a întâmplat foarte rar, l-am văzut în străinătate și m-am simțit bine că e român. Vorbea engleză foarte bine, era îmbrăcat foarte bine, nu spunea prostii, spunea lucruri care aveau legătură. Mi-aș dori, dacă tot au toată puterea, hai, mă, aduceți asemenea oameni, care au făcut o școală, care vor să facă niște lucruri”.

Ce planuri au PSD și PNL pentru alegerile prezidențiale. Victor Ponta: „Eu l-aș vota pe Marcel Ciolacu. Dacă vor decide să-l susțină pe Nicolae Ciucă, ok, bun și Ciucă”

„Cu siguranță, la cum se arată azi lucrurile, PSD – PNL vor avea un candidat comun care va câștiga. Dacă îl vor susține pe Marcel Ciolacu, m-aș bucura, eu l-aș vota. Dacă vor decide să-l susțină pe Nicolae Ciucă, ok, bun și Ciucă. Dacă decid pe altcineva, aș vrea să știu și eu pe cine. La fel ca la Primărie, o cunosc pe Gabriela Firea, îl cunosc pe Sebastian Burduja, îi știu. Dar dacă vin cu altcineva… nu uitați că domnul Klaus Iohannis era cunoscut la Sibiu că e primar. Nu știa nimeni cine e Klaus Iohannis. S-au înghesuit să-l voteze că neamțul e muncitor. Leneș mai mare n-am mai avut în România”, a mai spus Ponta.

Citește și Spitalele din România au început pregătirile în caz de război. Raed Arafat: „A fi pregătit este un lucru obligatoriu. Creștem la stocuri, la pregătire, la materiale sanitare”