EXCLUSIV Victor Ponta, ironii la adresa lui Nicuşor Dan şi Clotilde Armand: „Mi-aş dori să avem şi noi primari la Capitală şi Sectorul 1, unde, sincer, nu avem”

Fostul premier Victor Ponta a intervenit telefonic în emisiunea lui Victor Ciutacu, Punctul Culminant, de la România TV, pentru a comenta declaraţiile lui Klaus Iohannis de la celebrarea Zilei Independenţei a Statelor Unite, sărbătorită la sediul ambasadei din Bucureşti.

28 iun. 2023, 22:38
EXCLUSIV Victor Ponta, ironii la adresa lui Nicuşor Dan şi Clotilde Armand: „Mi-aş dori să avem şi noi primari la Capitală şi Sectorul 1, unde, sincer, nu avem”

Victor Ponta l-a acuzat voalat pe preşedintele Klaus Iohannis de faptul că s-a folosit de tragedia de la Colectiv pentru a-l înlătura de la guvernare, mandatul său fiind şi ultimul de durată, şeful statului numind de atunci nu mai puţin de 9 premieri.

„Cumva ei trebuiau omorati ca sa se ajunga la mine, ca asa a zis presedintele. Eu cred ca nu trebuie studii juridice ca sa interlegi ca un primar nu are cum sa fie responsabil penal pentru ce se intampla intr-un club privat. Poate moral, dar nu penal. Cred ca ce s-a intamplat la Colectiv este cel mai rau lucru care s-a intamplat de la Revolutie. Acolo au murit niste oameni si niste oameni politici au profitat. De atunci domnul Ciolacu este al noualea premier, la Capitala avem un Nicusor Dan care, o fi bun, dar lipseste cu desavarsire.

Ma bucur ca ICCJ i-a facut dreptate lui Piedone.”, a comentat Ponta.

Întrebat dacă Piedone, în condiţiile în care acum are şi imaginea de victimă a sistemului, ar putea câştiga o eventuală bătălie pentru Primăria Capitalei, Victor Ponta s-a arătat încrezător.

„Cu siguranta. El a iesit fara sa fie impins de un partid puternic, a candidat din partea partidului lui Dan Voiculescu A plecat de la sect 4 din cauza acelei tragedii, a venit la sect 5, stilul lui e unul foarte popular. Eu l-am sustinut tot timpul si am spus mereu ca a fost nedrept ce i s-a intamplat. La primaria generala nu stiu, depinde cine candideaza de la celelalte partide.

Citeşte şi: Victor Ciutacu, despre „TFL”-iştii pensionari: „Ori sunt osteniți și stau acasă pe bani mulți, ori sunt odihniți și nu ies la pensie”

Piedone e un brand politic si acum este si o victima. Dar este si un bun administrator. Dar, repet, nu stiu ce ganduri are si mai e si destul de mult. Mi-as dori ca bucurestean sa avem primar la Capitala, pentru ca acum nu avem, sincer. Si as vrea si la sectorul 1, unde, la fel, nu avem.”, a mai declarat Ponta.

Victor Ciutacu l-a întrebat, ironic, pe fostul premier dacă Iohannis ar fi putut primi în plic şi numele următorului preşedinte al României, cu ocazia vizitei de miercuri de la Ambasada SUA.

„Noi, daca v-ati uitat, greu mai ajungem pe la Washington, acum am ajuns sa cerem lumina de la Kiev sau Chisinau.

Din pacate, cred ca asa va fi, se pare ca traim in Ziua Cartitei (n.r. daca se va vota din nou masiv anti-PSD). Era bine cu Nastase, l-am dat jos sa vina Basescu, era bine cu Ponta, l-am dat jos ca sa vina Iohannis. Marcel Ciolacu are o mostenire pozitiva. Cand e chemat poporul si e intrebat care au fost cele mai bune guverne, romanii spun de Nastase, de Ponta, si cred ca si el vrea sa intre pe aceasta lista. Sper sa reporneasca economia, ajutand romanii din economia privata. Nu stiu daca candideaza sau nu, mai e un an si jumatate greu de tot, iar gaura de la buget si asteptarile oamenilor sunt mari.”, a încheiat Ponta.

Citeşte şi: VIDEO Iohannis: „Parteneriatul Strategic cu Statele Unite va continua să ghideze, în mod consecvent, politica externă şi de securitate a României”