EXCLUSIV Victor Ponta: „Rusia s-a cam făcut de râs. De zece zile, Putin nu e în stare să ia un orăşel din Ucraina”. Ce consecinţe va avea războiul asupra României

Invitat la România Tv, Victor Ponta a făcut noi precizări privind războiul dintre Rusia şi Ucraina şi a spus ce consecinţe va avea acesta asupra României.

05 mart. 2022, 20:28
EXCLUSIV Victor Ponta: „Rusia s-a cam făcut de râs. De zece zile, Putin nu e în stare să ia un orăşel din Ucraina”. Ce consecinţe va avea războiul asupra României
EXCLUSIV Victor Ponta: "Rusia s-a cam făcut de râs. De zece zile, Putin nu e în stare să ia un orăşel din Ucraina". Ce consecinţe va avea războiul asupra României

Victor Ponta a declarat, sâmbătă seară, la emisiunea moderată de Andreea Creţulescu, că nu există niciun risc ca armata lui Vladimir Putin să invadeze România.

Victor Ponta: Realitatea militară este că Rusia s-a cam făcut de râs

Fostul premier al României exclude scenariul potrivit căruia Rusia ar urma să atace România, însă avertizează că războiul din Ucraina va avea consecinţe economice pentru ţara noastră.

Citeşte şi Putin, avertisment după sancţiunile primite de Moscova: Seamănă cu o declaraţie de război

„Realitatea militara este ca Rusia s-a cam facut de ras. Toata lumea se astepta ca în 48 de ore să ocupe Ucraina. Asa parca e al doilea război mondial.

Toata lumea vrea să fugă din România că vine războiul. Nu e niciun război şi nu va fi niciun razboi în România. Suntem în NATO, biata armată rusa nu poate sa bata Ucraina, cum să se bata cu NATO.

Însă despre partea economică nu vorbeste nimeni, de fapt, indiferent cat va mai dura războiului, consecinţele economice pentru România vor fi pe mulţi ani de acum înainte. Din punct de vedere economic. situaţia noastră merge într-o directie foarte periculoasă şi nu se iau măsuri.

Să nu mai speriem copiii că îi luam în război. Am şi eu băiat de 19 ani. România nu va fi în situaţia să fie atacată şi nici nu e cazul să luăm tinerii de acasă.

Cred că e şi multă prosteală. Ne bombardează cu lucrurile astea. În primul rând, Putin de zece zile nu e în stare să ia un orăşel din Ucraina”, a declarat Ponta la România Tv.

Reamintim că şi preşedintele Klaus Iohannis a declarat sâmbătă, în timpul vizitei de la tabăra pentru refugiaţi de la Siret, că România nu se va implica în războiul dintre Rusia şi Ucraina, la fel cum nu se va implica nicio altă ţară NATO. De asemenea, şeful statului a mai precizat că ‘ nu există riscul ca ţara noastră să fie atacată de armata lui Putin.

„Pornim de la scenariul în care acest conflict nu se va extinde. NATO nu va fi implicată în acest conflict militar și nici România nu va fi implicată în acest conflict. Rolul nostru, pe care îl vedem, este cel pe care l-am descris: ajutăm pe cei care se refugiază, vom ajuta și pe cei care rămân în Ucraina.

Noi nu calculăm acum un scenariu în care România să fie implicată în conflict sau să fie amenințată. Nu pot să spun decât un lucru simplu: aici, în România, suntem acasă. Asta este țara noastră și aici rămânem”, a declarat Klaus Iohannis sâmbătă după-amiază.

Citeşte şi Alertă de nivel 4. SUA, avertisment pentru toţi cetăţenii: „Să plece imediat!”