EXCLUSIV / Victor Ponta spune tot ce știe despre problemele politice de la nivel global. Când se termină războaiele, în timp ce România negociază apărarea Ucrainei. Alegerile din țară, decisive pentru soarta românilor: „Oamenii sunt dezamăgiți”

Victor Ponta a vorbit, în exclusivitate la România TV, despre problemele din lume, dar și din țară. În timp ce în afara granițelor premierii sunt împușcați iar președinții căutați în urma unor prăbușiri suspecte, în România politicienii încă se ceartă pe sondaje.
Alina Costache
19 mai 2024, 21:58
EXCLUSIV / Victor Ponta spune tot ce știe despre problemele politice de la nivel global. Când se termină războaiele, în timp ce România negociază apărarea Ucrainei. Alegerile din țară, decisive pentru soarta românilor: „Oamenii sunt dezamăgiți”
EXCLUSIV / Victor Ponta spune tot ce știe despre problemele politice de la nivel global. Când se termină războaiele, în timp ce România negociază apărarea Ucrainei. Alegerile din țară, decisive pentru soarta românilor: „Oamenii sunt dezamăgiți”

Fostul premier al României, Victor Ponta, a vorbit despre cele mai arzătoare probleme ale planetei, dar și ale țării noastre.

Citește și: EXCLUSIV Victor Ponta, despre situația lui Florin Piersic: ”Cazul său nu e deloc fericit. Se întreabă lumea, dacă el a pățit așa, dacă nu te știe nimeni, nu ai nicio șansă”

Victor Ponta spune tot ce știe despre problemele politice de la nivel global

Victor Ponta a descris situația incertă de la nivelul lumii. În timp ce în două zone importante ale lumii se desfășoară războaie sângeroase, în alte două au loc atentante sau accidente neobișnuite la adresa liderilor importanți.

„În acest moment este un accident. Nu se întâmplă nimic dacă e un accident, Iranul își va plânge președintele și va fi pus altul. Dacă l-a doborât Israelul, ne vom aștepta la un război deschis. Și în Slovacia. Nu s-a dovedit că cineva a organizat. A fost pur și simplu un om pornit din cauza tensiunilor politice. Bine că în România s-au mai liniștit lucrurile, bate-l la voturi, dar nu-i îndemna pe suporteri du-te și omoară-l. Asta ține de înțelepciunea românilor. Sper cel puțin. Mă întreabă lumea de războiul ăsta, dacă se mai oprește. Nu se oprește, domle. Oamenii politici sunt niște marionete, da, să facem război, să facem nu știu ce”, a declarat Victor Ponta, în exclusivitate la România TV.

Întrebat ce părere are despre vizita lui Klaus Iohannis la Casa Albă, Victor Ponta nu s-a ascuns după cuvinte și a afirmat că actualul președinte se interesează de beneficiul propriu, și nu de cel al propriei țări, și cu atât mai puțin de cel al Ucrainei.

„Oamenii sunt foarte dezamăgiți de sistemul politic care nu îi bagă în seamă. Își fac aranjamen tele între ei. Când se decide de vaccinuri, se iau vaccinuri, când se decide de rachete, se iau rachete. Nimeni nu intreabă oamenii. Nota de plată la inflație. Multe state printează bani, dar reprezintă doar o hârtie, nu grâu, nu nimic. Hai să dăm bani pentru școli, pentru infrastructură, pentru cultură, pentru sport. Sigur că trebuie să ajutăm Ucraina. Discursul nu mai e să ajutăm Ucraina, ci să dăm bani pentru armanent.

Când un lider merge la Casa Albă, e bine. Iohannis s-a dus acolo cumva cu căciulă în mâna să vorbească despre NATO. Când am fost eu, aveam o agendă. Iohannis nu avea nico agendă, doar agenda lui. S-a lămurit într-o secundă, nu va fi secretar general. Biden, în schimb, i-a dat tema asta, să dea rachetele Patriot în Ucraina. E bine să le dăm Ucrainei, noi nu avem nevoie de ele, nu ne atacă Rusia. Niște mincioși ordinari cei care zic că suntem în pericol. E mai bine să dăm o baterie de Patriot Ucrainei decât să se pună praful pe ea aici. Puteau să negocieze altceva. Iohannis nu a cerut nimic, că el nu dă miliardul ăla de la el, îl dă de la noi. 92% dintre români nu au încredere în Iohannis, că îl doare în cot de noi, Da’ pentru noi faci ceva?”, a mai afirmat Ponta.

În ceea ce privește multele tururi de alegeri din acest an, Victor Ponta consideră că deja se cunoaște cine va ieși câștigător, atât la alegerile lecale din țară, cât și la cele din Capitală.

„Ciolacu va fi pe primul loc. Are în zona de locale cel mai bun scor PSD. Scorul de la europarlamentare e un scor mincinos. PSD are cei mai puternici aleși locali, în special în Moldova, Oltenia, Muntenia, în Bistrița, lideri foarte buni. La Hunedoara la fel, în zona de vest. Pe București e bătălia adevărată. Asta e o căsătorie de nevoie, nu se iubesc deloc, Iohannis i-a pus impreună pe PSD și PNL. Ciucă e un om de carieră, un om serios, dar nu se pricepe la politică și nu se va pricepe niciodată. Iohannis îl va scufunda după aceste alegeri. El e un om ok dar când se va afla că l-a pus Iohannis, nu îl vor mai vrea.

Toți liderii politici la un loc nu sunt foarte populari. Bătălia de la prezindentiale va fi mai puternică decât cea din 9 iunie. O să stăm până pe 9 iunie, când puteam să știm, Firea cu Burduja și cu Piedone, toți trei într-o încăpere, și ieșeam cu unul, candidat comun împotriva lui Nicușor. Eu zic că Nicușor nu e bun de primar încă patru ani. Dar dacă se împart între cei trei, e păcat, rămânem cu Nicușor. Nicușor nu e nici corupt, dar e încuiat. El are o sansă, nu avea nico șansă dacă era un candidat comun. Sigur, se mai pot schimba lucrurile.

Burduja are față de primar european. Vorbește bine, are scoală. Dacă era el candidat, îl bătea pe Nicusor sigur. Lumea nu e așa fraieră. PSD-ul a condus Bucurestiul în ultimii patru ani cu Nicușor. Acum se spală toți pe mâini. Nu Iohannis l-a pus pe Nicușor în 2020? În locul lui Burduja și Piedone aș face o dezbatere cu Nicusor în parcul Herastrău. Zici că e frontul din Ucraina. Gropi, trotuarul se prăbușește, câini, gunoaie. Așa ști tu să faci? Măcar să zici că nu te-a lăsat PSD-ul sau Nicușor”, a mai afirmat fostul premier.

Citește și: EXCLUSIV Victor Ponta, supărat pe coaliție: ”Cum am ajuns să se împartă voturile împotriva lui Nicușor între Firea, Burduja și Piedone?”

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Afacerea inedită cu care un român simplu a dat lovitura după ce a renunțat la porumb și cartofi. A cultivat fructe, un singur kilogram se vinde și cu 70 de lei
Capital.ro
Se acordă gratuit pentru proprietarii de teren din România. Au extins lista. Lege nouă din 24 iulie
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Tragedia prin care trece Dan Diaconescu. Dumnezeu să te odihnească!
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Capital.ro
Ungurii au făcut anunțul chiar în România. Ungaria vrea un acord istoric: Am întins mâna
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Președintele Klaus Iohannis la recepția organizată de Emmanuel Macron pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024
MediaFlux
CÂT ne COSTĂ VECHIMEA la PENSIE. Calcule pentru UN AN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!