EXCLUSIV | Victor Ponta vrea PSD la guvernare. „Ştiţi cum e PNL cu USR? Ca soţul cu soţia care se bat în faţa blocului de 10 ori şi a 11-a oară se împacă. Evident că nu poate fi decât Guvern PSD cu sprijinul PNL-ului”

Victor Ponta, liderul Pro România, a declarat duminică, la România TV, că PSD trebuie "să aibă premierul", iar preşedintele Klaus Iohannis ar trebui să-l desemneze pe şeful social-democraţilor pentru a forma noul Guvern. De asemenea, fostul premier nu vede posibilă refacerea coaliţiei de guvernare dintre PNL şi USR.

07 nov. 2021, 23:31
EXCLUSIV | Victor Ponta vrea PSD la guvernare. „Ştiţi cum e PNL cu USR? Ca soţul cu soţia care se bat în faţa blocului de 10 ori şi a 11-a oară se împacă. Evident că nu poate fi decât Guvern PSD cu sprijinul PNL-ului”

Victor Ponta a făcut, în direct la România TV, o analiză a modului în care România poate pune capăt crizei politice prin aducerea PSD la guvernare.

„PSD trebuie să aibă premierul. PNL are preşedintele. Iohannis e cel mai preşedinte de partid care a existat în România. Nici Ion Iliescu nu era cu PSD-ul aşa. Nici Băsescu cu PDL-ul. Constantinescu nici atâţ.

Iohannis e şef de PNL. Merge la Congres, îi cheamă pe PNL-işti. Dă Guvernul la PSD. Mai departe … Cum se împart, să ştiţi că nu interesează pe nimeni. Pe oamenii obişnuiţi nu îi interesează. Astea sunt problemele lor. E normal.

Românul vrea să ştie: începe şcoala mâine. se mai opreşte vreodată sau iar o luăm de la capăt?”, a declarat Victor Ponta, la România TV.

Citeşte şi: Măsurile urgente din programul de guvernare PSD – creşterea pensiilor, alocaţiilor, salariilor şi plafonări de preţuri

Victor Ponta explică de ce Iohannis vrea PSD la guvernare. „Dacă iese prost Ciolacu, pe el o să-l omoare lumea”

„Câtă vreme Iohannis şi PNL nu înţeleg că au dat-o în gard, că distrus un an din viaţa acestei ţări şi poziţia lor acum e să vină Ciolacu. Dacă iese prost Ciolacu, pe el o să-l omoare lumea. Hai să iasă bine lucrurile”, a afirmat Victor Ponta.

Liderul Pro România nu crede în refacerea coaliţiei PNL – USR, spunând în actuala criză politică soluţia „nu poate fi decât Guvern PSD cu sprijinul PNL-ului”.

„Ştiţi cum e PNL cu USR? Ca soţul cu soţia care se bat în faţa blocului de 10 ori şi a 11-a oară se împacă. Nu se mai împacă.

Evident că nu poate fi decât Guvern PSD cu sprijinul PNL-ului. Dacă ei încă mai stau coada pe sus să mai negocieze o săptămână, mor 500 de oameni pe zi!”, a mai spus Victor Ponta.

Victor Ponta: „Iohannis ar trebui să-l nominalizeze premier pe liderul PSD”

„PSD-ul e obligat să preia guvernarea. Cred că nu intră la guvernare doar ca să primească nişte funcţii

Cred că Iohannis ar trebui să-l nominalizeze pe liderul PSD, că îl cheamă Ciolacu, Ionescu, Popescu sau Georgescu.

Domnul Cîţu spunea că cine negociază cu PSD negociază împotriva României. Acum e normal să negociezi! PSD îţi face o favoare dacă intră la guvernare”, a conchis Victor Ponta.

Citeşte şi: Valeriu Nicolae: USR a greşit când a acceptat să intre la guvernare cu PNL. Cea mai mare greşeală a fost preluarea Ministerului Sănătăţii