EXCLUSIV | Virgil Guran, susţinător al echipei pro Orban, a primit ameninţări după ce a vorbit de implicarea serviciilor în alegerile PNL. „Sunt vânat şi se încearcă constituirea unui dosar”

Virgil Guran, liderul grupului PNL din Senat şi unul dintre susţinătorii lui Ludovic Orban la alegerile din interiorul partidului, a declarat, marţi, la România TV, că i s-a făcut o plângere penală, după ce a afirmat că "anumite grupări" s-ar implica pentru influenţarea rezultatului congresului PNL din 25 septembrie. De cealaltă parte, europarlamentarul liberal Rareş Bogdan, care îl susţine pe Florin Cîţu la şefia PNL, a afirmat că nu crede în implicarea serviciilor secrete, însă a dat de înţeles că "dacă apar scheleţi, înseamnă că ei există".

03 aug. 2021, 20:25
EXCLUSIV | Virgil Guran, susţinător al echipei pro Orban, a primit ameninţări după ce a vorbit de implicarea serviciilor în alegerile PNL. „Sunt vânat şi se încearcă constituirea unui dosar”

În cadrul emisiunii „Ultima oră” prezentată de Lili Ruse, Virgil Guran a adus clarificări, după ce a afirmat că serviciile de informaţii s-ar implica în alegerile interne din PNL.

„Am spus foarte clar un lucru că nu este cazul să se mai întâmple ceea ce s-a întâmplat în trecut, când serviciile s-au implicat şi s-a dovedit acest lucru. Ştiţi foarte bine că a fost problema cu Coldea când a avut anumite probleme şi s-a dovedit că nu a fost în regulă treaba asta. S-a interpretat că eu aş pus Cîţu de către servicii. Nu cred că e pus Cîţu de către servicii, dar într-adevăr am dat un semnal

În momentul de faţă, sunt vânat şi se încearcă constituirea unui dosar penal. Sper că nu este din partea colegilor”, a declarat, în direct la România TV, Virgil Guran, senator PNL şi un susţinător al lui Ludovic Orban la alegerile din PNL.

Citeşte şi: Un apropiat al lui Ludovic Orban rupe tăcerea despre implicarea anumitor servicii în lupta pentru șefia PNL: Unor șefi de filiale li se scoate câte un dosar vechi şi pueril

Virgil Guran (PNL): „Există prea multe suspiciuni în spera politică”

Întrebat dacă se simte vânat în urma afirmaţiilor controversate lansate în spaţiul public, Virgil Guran a spus că are informaţii despre faptul că se încearcă „constituirea unui dosar” pe numele său.

„Sincer să fiu, nu îi bănuiesc pe colegii care sunt în echipa adversă, sub nicio formă. (…) Voi veni foarte clar să prezint situaţia reală în momentul în care aflu, pentru că trebuie să mă cheme, să mă întrebe despre ce e vorba. N-am nicio problemă. N-am făcut absolut nimic. Voi vedea ce şi cum se întâmplă în acest sens.

Am spus un lucru şi îl recunosc că sunt câţiva colegi, preşedinţi de organizaţii, care au început să fie luaţi la întrebări acum, ceea ce poate trebuia să se aştepte să treacă Dumnezeului odată alegerile, pentru că există prea multe suspiciuni în spera politică. Şi poate nu era cazul acum să se întâmple”, a mai spus liderul senatorilor liberali.

De cealaltă parte, europarlamentarul liberal Rareş Bogdan, cunoscut ca fiind unul dintre susţinătorii lui Florin Cîţu, a afirmat că nu crede în implicarea serviciilor secrete pe scena politică din România.

„Nu cred în implicarea serviciilor de informaţii în lupta internă din partidele politice sau pe scena publică. Cred că SRI, din momentul în care a fost preluat de către echipa Eduard Hellwig cu ceilalţi generali sub subordine, tocmai că şi-au dus în unităţi activul şi au făcut ceea ce nu a făcut vechea conducere a SRI.

Nu cred în implicarea serviciilor. Cred că serviciile în ultimi ani când Puterea a fost preluată de Klaus Iohannis, şi la conducerea serviciilor au ajuns oameni de talia lui Edward Helwig au făcut în a respecta întru totul fişa care le este stabilită prin Constituţie. Nu i-am mai văzut implicaţi în niciun fel în alte acţiuni.

Legat de scheleţi, am văzut declaraţia domnului Orban şi a domnului Guran. Dacă apar scheleţi, înseamnă că ei există”, a precizat Rareş Bogdan, în direct la România TV.

De altfel, europarlamentarul liberal a menţionat că nu crede în „deschideri de dosare, nici în condiţionări cu dosare”.

„Cred că bătălia politică e una de idei, argumente, echipe, proiecte, nu de şantaje. Prefer să cred în continuare că România funcţionează ca o decmoraţie funcțională, nu ca o democraţie de tip estic sau sud-american”, a mai precizat Rareş Bogdan.

Mai mult, după ce a spus că „anumite grupări” s-ar implica în alegerile interne din PNL, senatorul liberal Virgil Guran a dat de înţeles că a primit „nişte ameninţări de la anumiţi oameni, nu de la colegii care candidează”

„Nu pot să spun, pentru că ar însemna să vorbesc ceea ce nu este cazul. Au ajuns la mine nişte lucruri de genul ăsta. Nu acuz sub nicio formă colegii din echipa care îl susţin pe Florin Cîţu. Am văzut că presa a speculat acest lucru.

Am spus că anumite grupări nu trebuie să se implice în treaba asta. Deocamdată, nu am probe şi nu cred că ar fi în stare colegi din echipa adversă să facă aşa ceva”, a precizat senatorul Virgil Guran.

Întrebat dacă urmează să i se facă un dosar penal la ordin politic, senatorul PNL a spus că i s-a făcut o plângere penală.

„Mi s-a făcut o plângere penală. E o tâmpenie. Nu îmi e teamă de niciun fel pentru că n-am făcut nimic.  Anunţ public pentru că mi s-a întocmit un dosar de genul ăsta. O tâmpenie care se va demonstra că nu e reală. O să văd cine a stat în spatele acestui lucru.

Vă spun că nu îmi e teamă, pentru că n-am făcut nimic. Altfel, aş fi tăcut dracului din gură. Au existat abuzuri în justiţie în trecut”, a adăugat liderul PNL Dâmboviţa.

Rareş Bogdan, despre implicarea serviciilor în alegerile din PNL. „Vreau să cred că PNL nu va ajunge niciodată în această situaţie”

„E foarte dureros să văd acest lucru. Când eram jurnalist, analizam discursul sau acuzaţiile domnului Dragnea legate de statul paralel, de pactul şi ucigaşii de la Hilton care îl vânau.

Vreau să cred că PNL nu va ajunge niciodată în această situaţie. A fost un week-end mai fierbinte şi la propriu şi la figurat. Sunt sigur că lucrurile vor reveni la normal. (…)

Cred că vom depăşi acest moment şi declaraţiile făcute vor fi uitate şi vor fi trecute la registrul unor zile fierbinţi, caniculare de vară”, a conchis Rareş Bogdan, europarlamentar PNL.

Citeşte şi: Soluţia prin care Clotilde Armand a rezolvat problema gunoaielor, contestată de colega de alianţă Ramona Porumb