EXCLUSIV| Vremea o ia razna în următoarele ore! Elena Mateescu, anunț de ultim moment despre ninsorile care vor lovi România

Meteorologii sunt în alertă pentru că în următoarele ore vremea o ia razna. Directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu, a anunțat în exclusivitate la România TV prognoza meteo pentru zilele următoare.

19 ian. 2024, 18:40
EXCLUSIV| Vremea o ia razna în următoarele ore! Elena Mateescu, anunț de ultim moment despre ninsorile care vor lovi România
EXCLUSIV| Vremea o ia razna în următoarele ore! Elena Mateescu, anunț de ultim moment despre ninsorile care vor lovi România

Elena Mateescu, anunț de ultim moment despre ninsorile care vor lovi România. Elena Mateescu a subliniat că în următoarele ore și zile temperaturile din termometre vor scădea semnificativ, iar precipitațiile sub formă de ploaie și ninsoare vor cădea în majoritatea zonelor țării.

Citește și Prognoza meteo 20 ianuarie. Pregătiți-vă pufoaica, se anunță ninsori, viscol și ger

Elena Mateescu, anunț de ultim moment despre ninsorile care vor lovi România

”Într-adevăr regimul de temperaturi va scădea semnificativ. Masa de aer rece prezentă în Nord-Vest-ul țării a determinat ca temperaturile să nu fie mai mari de 0 grade Celsius. În Sud-Est vor fi temperaturi de 17 grade, în Mangalia și de 13 grade, în Oltenia. În Capitală, de mâine temperaturile vor fi în scădere în toată țara. Mai mult, își vor face apariția precipitațiile, iar în a doua parte a nopții se vor transforma în ninsori.

În zona montană vorbim de intensificări ale vântului la rafală, iar în zonele mai joase de relief acesta va avea viteze de 45 de kilometri pe oră. În Capitală ne așteptăm să înregistrăm la finalul acestui episod un strat de 10-15 centimetri de zăpadă, dar și intensificări ale vântului de 45 de kilometri pe oră.

Este posibil să consemnăm și intensificări ale vântului, precum și scăderea regimului de temperaturi. Mâine temperaturile se vor situa între 1-2 grade, față de 13 grade cât au fost astăzi. Scăderea regimului termic aduce temperaturi minime de -16 grade Celsius în depresiuni, până la 2-3 grade în zona litoralului. În Capitală vor fi -2 grade”,  a declarat Elena Mateescu, în exclusivitate la România TV.

De asemenea, șefa ANM a vorbit și despre cum va fi vremea săptămâna viitoare.

”La mijlocul săptămânii viitoare de la o zi la alta este posibil să consemnăm creșterea valorilor termice la valori pozitive 7-8 grade, ușor peste în partea de sud-vest a țării”, a declarat șefa ANM.

 Pregătiți-vă pufoaica, se anunță ninsori, viscol și ger

BUCUREȘTI

Cerul va fi noros și vor fi precipitații, în prima parte a nopții sub formă de ploaie, apoi se vor transforma în ninsoare.

Cantitățile de precipitații vor fi de 15…20 l/mp și se va depune strat de zăpadă cu grosimi de 6…7 cm. Vântul va sufla în general moderat, cu intensificări spre sfârșitul intervalului, când la rafală vor fi viteze de până la 45 km/h.
Temperatura minimă va fi de 0…1 grad.

SÂMBĂTĂ

Vremea va continua să se răcească în cea mai mare parte a țării, accentuat în sud și în sud-est, urmând astfel ca valorile de temperatură să se situeze în jurul celor normale pentru această perioadă. În Oltenia, Muntenia și Dobrogea, pe parcursul zilei cerul va fi mai mult noros și va continua să ningă, dar în general slab cantitativ, iar noaptea se va degaja. În restul teritoriului cerul va fi mai mult senin. Vântul va sufla slab și moderat, pe alocuri cu unele intensificări, în prima parte a intervalului, în regiunile extracarpatice și pe crestele montane (viteze la rafală în general de 40…50 km/h), trecător viscolind ninsoarea. Temperaturile maxime se vor încadra între -3 și 5 grade, cu cele mai ridicate valori în Banat și vestul Olteniei, iar cele minime între -16 grade în depresiuni și -2 grade pe litoral. Mai ales noaptea, în zonele joase, izolat, va fi ceață.

BUCUREȘTI

Vremea se va răci accentuat, iar valorile de temperatură vor deveni normale pentru această dată, astfel că maxima va fi de 1…2 grade, iar minima de -5…-4 grade, mai scăzută în zona preorășenească spre -8 grade. Ziua cerul va fi mai mult noros, temporar va ninge, astfel că grosimea stratului de zăpadă, la încheierea ninsorii, va fi în medie de 10 cm, iar vântul va sufla în general moderat, cu viteze de 40…45 km/h. Din orele serii cerul se va degaja treptat, iar vântul va slăbi în intensitate.

DUMINICĂ

Vremea va fi în general frumoasă, dar dimineața și noaptea local va fi ger în zonele deluroase și izolat în cele de câmpie. Cerul va fi variabil. Dimineața, dar mai ales noaptea, local în regiunile extracarpatice și depresionare și izolat în rest se va semnala ceață sau nori joși stratiformi. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări ziua în Moldova și în Carpații de Curbură (viteze la rafală în general de 35…45 km/h). Temperaturile maxime se vor încadra între -3 grade în depresiuni și în jurul a 7 grade în zona deluroasă din sud, iar cele minime se vor situa între -12 și -2 grade, mai scăzute în depresiunile Carpaților Orientali, până în jurul a -16 grade.

BUCUREȘTI

Vremea va fi frumoasă, dar rece dimineața și noaptea. Temperatura maximă va fi de 2…4 grade, iar cea minimă de -9…-6 grade. Cerul va fi variabil, iar spre sfârșitul intervalului vor fi condiții de ceață. Vântul va sufla slab până la moderat.

Citește și Alertă meteo. Vine urgia în weekend, alertă de ultimă oră de la ANM. Va ninge viscolit, iar temperaturile maxime vor fi negative