Prognoza meteo 20 ianuarie. Pregătiți-vă pufoaica, se anunță ninsori, viscol și ger

Vremea se schimbă la 180 de grade în zilele următoare. Ploile, ninsorile, viscolul și gerul se vor instala în majoritatea zonelor țării. Temperaturile maxime se vor încadra între -3 și 5 grade, cu cele mai ridicate valori în Banat și vestul Olteniei, iar cele minime între -16 grade în depresiuni și -2 grade pe litoral. Mai ales noaptea, în zonele joase, izolat, va fi ceață.

19 ian. 2024, 16:33
Prognoza meteo 20 ianuarie. Pregătiți-vă pufoaica, se anunță ninsori, viscol și ger
Prognoza meteo 20 ianuarie.

Pregătiți-vă pufoaica, se anunță ninsori, viscol și ger.

BUCUREȘTI

Cerul va fi noros și vor fi precipitații, în prima parte a nopții sub formă de ploaie, apoi se vor transforma în ninsoare.

Cantitățile de precipitații vor fi de 15…20 l/mp și se va depune strat de zăpadă cu grosimi de 6…7 cm. Vântul va sufla în general moderat, cu intensificări spre sfârșitul intervalului, când la rafală vor fi viteze de până la 45 km/h.
Temperatura minimă va fi de 0…1 grad.

Citește și Alertă meteo. Vine urgia în weekend, alertă de ultimă oră de la ANM. Va ninge viscolit, iar temperaturile maxime vor fi negative

Pregătiți-vă pufoaica, se anunță ninsori, viscol și ger

SÂMBĂTĂ

Vremea va continua să se răcească în cea mai mare parte a țării, accentuat în sud și în sud-est, urmând astfel ca valorile de temperatură să se situeze în jurul celor normale pentru această perioadă. În Oltenia, Muntenia și Dobrogea, pe parcursul zilei cerul va fi mai mult noros și va continua să ningă, dar în general slab cantitativ, iar noaptea se va degaja. În restul teritoriului cerul va fi mai mult senin. Vântul va sufla slab și moderat, pe alocuri cu unele intensificări, în prima parte a intervalului, în regiunile extracarpatice și pe crestele montane (viteze la rafală în general de 40…50 km/h), trecător viscolind ninsoarea. Temperaturile maxime se vor încadra între -3 și 5 grade, cu cele mai ridicate valori în Banat și vestul Olteniei, iar cele minime între -16 grade în depresiuni și -2 grade pe litoral. Mai ales noaptea, în zonele joase, izolat, va fi ceață.

BUCUREȘTI

Vremea se va răci accentuat, iar valorile de temperatură vor deveni normale pentru această dată, astfel că maxima va fi de 1…2 grade, iar minima de -5…-4 grade, mai scăzută în zona preorășenească spre -8 grade. Ziua cerul va fi mai mult noros, temporar va ninge, astfel că grosimea stratului de zăpadă, la încheierea ninsorii, va fi în medie de 10 cm, iar vântul va sufla în general moderat, cu viteze de 40…45 km/h. Din orele serii cerul se va degaja treptat, iar vântul va slăbi în intensitate.

DUMINICĂ

Vremea va fi în general frumoasă, dar dimineața și noaptea local va fi ger în zonele deluroase și izolat în cele de câmpie. Cerul va fi variabil. Dimineața, dar mai ales noaptea, local în regiunile extracarpatice și depresionare și izolat în rest se va semnala ceață sau nori joși stratiformi. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări ziua în Moldova și în Carpații de Curbură (viteze la rafală în general de 35…45 km/h). Temperaturile maxime se vor încadra între -3 grade în depresiuni și în jurul a 7 grade în zona deluroasă din sud, iar cele minime se vor situa între -12 și -2 grade, mai scăzute în depresiunile Carpaților Orientali, până în jurul a -16 grade.

BUCUREȘTI

Vremea va fi frumoasă, dar rece dimineața și noaptea. Temperatura maximă va fi de 2…4 grade, iar cea minimă de -9…-6 grade. Cerul va fi variabil, iar spre sfârșitul intervalului vor fi condiții de ceață. Vântul va sufla slab până la moderat.

LUNI

În regiunile intracarpatice, temperaturile vor marca o creștere ușoară față de ziua precedentă, iar în rest, ele vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă a anului. În cursul zilei, cerul va fi variabil spre senin. Noaptea vor fi înnorări în vestul, centrul și nordul țării, iar în Crișana și Maramureș, izolat vor fi precipitații slabe, predominant sub formă de ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în Moldova, sudul Banatului și pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 0 și 8 grade, cu cele mai ridicate valori în Dealurile de Vest, iar cele minime, în general între -11 și 0 grade. Mai ales dimineața și noaptea, în zonele joase de relief, pe arii restrânse va fi ceață, asociată cu depunere de chiciură.

BUCUREȘTI

Temperaturile vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 1 grad, iar cea minimă va fi de -8…-6 grade.
Dimineața și noaptea vor fi condiții de ceață.

MARȚI

În vestul, centrul, nordul și nord-estul țării, cerul va fi mai mult noros și local vor fi precipitații slabe, sub formă de lapoviță și ninsoare. În restul teritoriului, înnorările vor fi temporare. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în regiunile estice și centrale și pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 0 și 8 grade, iar cele minime între -7 și 1 grad. În zonele joase de relief, dimineața și noaptea, pe arii restrânse va fi ceață.

BUCUREȘTI

Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de 3…4 grade, iar cea minimă de -7…-5 grade. Dimineața vor fi condiții de ceață.

DE MIERCURI PÂNĂ VINERI

Temperaturile vor crește și vor deveni mai ridicate decât cele normale pentru ultima decadă a lunii ianuarie.
Probabilitatea de precipitații va fi mai ridicată în vestul, centrul și nordul țării.

Citește și Un nou val de ger năpraznic va lovi România! Elena Mateescu, anunț de ultimă oră despre când vor reveni ninsorile