EXCLUSV | Alexandru Rafila, adevărul despre postul intermitent! Cât de eficient și sănătos este, de fapt: ”Nu are legătură cu o nutriție rațională”

Invitat în cadrul emisiunii ”Punctul culminant”, prezentat de Victor Ciutacu, Alexandru Rafila a vorbit despre cazurile îngrijorătoare de gripă din România, care s-au soldat deja cu morți. Printre altele, ministrul Sănătății și-a spus părerea și despre postul intermitent, cel pe care mulți nutriționiști îl recomandă din mai multe puncte de vedere.

30 ian. 2024, 23:33
EXCLUSV | Alexandru Rafila, adevărul despre postul intermitent! Cât de eficient și sănătos este, de fapt: ”Nu are legătură cu o nutriție rațională”

Termenul de fasting este extrem de popular în această perioadă și multă lumea vrea să știe ce înseamnă mai exact. Ei bine, este un model alimentar care presupune alternarea perioadelor de limitare a consumului de alimente, de aici si denumirea de ”post”, cu perioade de timp in care persoana consuma alimente solide si lichide.

Citește și EXCLUSIV| Surpriză de proporții la alegerile europarlamentare! Alexandru Rafila aruncă bomba

Postul intermitent vine la pachet cu o serie întreagă de beneficii pentru organismul uman, mulți oameni transformând această dietă într-un adevărat stil de viață. În plus, el este urmat și de mulți oameni care nu își doresc neapărat să slăbească.

De altfel, nutrițoniștii din România recomandă postul intermitent, cum ar fi Mihaela Bilic. Iată ce explicație a oferit nutriționista pentru acest post.

„Mesele rare induc organismul într-o stare de cetoză, reglează nivelul insulinei, stimulează sinteza de hormoni de creștere și deblochează slăbitul. Ne disciplinăm și comportamentul alimentar, învățăm să nu mai ronțăim ce prindem și ne întărim toleranța la foame.

Metabolismul are de câștigat, pauzele alimentare îi dau răgazul să facă puțină curățenie și regenerare celulară.

Se activează autofagia, un proces prin care corpul digeră și reciclează toate proteinele provenite din deșeuri, celule moarte și îmbătrânite. 

Postul alimentar are efect anti-îmbătrânire, ameliorează diabetul de tip 2 și inhibă procesele inflamatorii.

Pentru cei care vor să scape de kilogramele în plus, fasting-ul este o soluție rapidă de a slăbi pentru că se topesc cu precădere depozitele de grăsime, iar masa musculară este protejată”, explicat Mihaela Bilic, potrivit Fanatik.ro.

Ce spune Rafila despre postul intermitent

După ce a dezbătut mai multe subiecte, pe lângă cel precizat mai sus, legat de cazurile de gripă îngrijorătoare din România, dar și despre povestea vaccinurilor care au trimis România, alături de Polonia și Ungaria, direct în judecată, Alexandru Rafila a vorbit și despre alte lucruri.  Cum ar fi, o potențială candidatură la europarlamentare, despre care ministrul Sănătății a spus că ”nu ar zice nu”.

Prezentatorul emisiunii ”Punctul culminant”, Victor Ciutacu, l-a întrebat pe ministrul Sănătății și dacă acesta consideră că este normal ce promovează în prezent nutriționiștii, și anume, postul intermitent, pe care mulți români deja l-au introdus în rutină.

Există români care vor să dea kilograme jos cu ajutorul postului intermitent, mai exact, nu mănâncă timp de trei sau patru zile, doar beau apă.

Întrebat de către Victor Ciutacu ”Ce părere aveți despre post?”, Alexandru Rafila a răspuns, în exclusivitate pentru România TV:

Citește și EXCLUSIV | Alexandru Rafila, despre creșterea îngrijorătoare a cazurilor de gripă din România: ”Avem șase decesuri de gripă într-o săptămână. Sunt multe virusuri care produc infecții”

„Așa, intermitent, să ai o zi în care să nu mănânci și să bei doar apă, nu mi se pare ceva rău. Dar nu mai mult. Eu nu cred că suntem construiți să mâncăm nici de atât de multe ori pe zi.

Adică, dacă mănânci de două ori pe zi, eu cred că este suficient. Eu nu am auzit care e argumentația asta, cum să nu mâncăm câteva zile,  nu are legătură cu o nutriție rațională”.